Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Είμαι βαθιά ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή

 Πέμπτη, 29.1.2015
  Του Οδυσσέα Βουδούρη *
 Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν είναι απλώς η νίκη ενός κόμματος ή μιας παράταξης. Είναι η νίκη της ελπίδας ενός λαού που απελευθερώνεται από το «σύνδρομο του σοκ», το οποίο του δημιούργησαν οι διεθνείς δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και το εγχώριο κατεστημένο που υπηρετεί την πολιτική αυτή.

Είμαι βαθιά ευτυχής που ζω αυτή την ιστορική στιγμή.


Θέλω να συγχαρώ ολόκαρδα όλους όσοι εκλέχτηκαν με την εντολή να φέρουν σε πέρας την πολυπόθητη ανατροπή του φόβου, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την ισότιμη θέση της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου και όλους του πολίτες που με εμπιστεύτηκαν στην πολιτική μου διαδρομή.

Νιώθω υπερήφανος που συμμετείχα με τον αγώνα μου στην προσπάθεια αποδόμησης και κατάρρευσης της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο ρόλος της Κοινωνίας Πρώτα, ήταν καθοριστικός στη δημιουργία ενός πλειοψηφικού πόλου ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι, κατά τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, απέτρεψαν την παράταση του βίου της προηγούμενης κυβέρνησης και άνοιξαν τον δρόμο για τις λυτρωτικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Κυρίως, βρέθηκα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την οικοδόμηση πολιτικών συνεργασιών στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο, ειδικά με τη συμμετοχή μου ως επικεφαλής του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμού στις περιφερειακές εκλογές του 2014, στην Πελοπόννησο. Η πολιτική αυτή, που ήταν απολύτως αναγκαία για να συγκεντρωθεί η σημερινή ευρύτερη πλειοψηφία, αποτελούσε δύσκολο άλμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω απ' όλα όμως, και για ευνόητους λόγους, χτυπήθηκε σκληρά από το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο που υποστήριζε την προηγούμενη κυβέρνηση. Στο πρόσωπό μου συγκεντρώθηκαν τα βέλη, όπως ήταν φυσικό, όχι για να βάλλουν εμένα προσωπικά, αλλά για να ανακόψουν μια πορεία επικίνδυνη για τους ίδιους. Η εμμονή τους είναι και το μέτρο της ανησυχίας που τους προκαλεί η πολιτική των συμμαχιών της Αριστεράς.

Σε κάθε πόλεμο υπάρχει και ένας «Πρωτεσίλαος». Λίγο όμως το κακό στην προκειμένη περίπτωση, διότι ο πόλεμος θα κερδηθεί κι εγώ προσωπικά συνεχίζω να είμαι μάχιμος, πάντα για τον ίδιο σκοπό: την ανατροπή με όρους ρεαλισμού.
* Ο Οδυσσέας Βουδούρης είναι μέλος του Συντονιστικού της πολιτικής κίνησης Κοινωνία Πρώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !