Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Παπαδημούλης πηγαίνει το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ στην Ευρωβουλή! Δυστυχώς η Ζωή Γεωργαντά δεν ειναι εκει για να τους ισοπεδώσει…

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Να βοηθήσει, επιτέλους, στη σε βάθος διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ και του κ.Γεωργίου, που κατηγορούνται για παραποίηση των στατιστικών στοιχείων και εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ.Παπαδημούλης
στην ερώτησή του, αφού μνημονεύει την πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται η ένταξη στο «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Μεγάρου Μουσικής, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκε η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία εθνικών λογαριασμών», σημειώνει ότι «ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής εφαρμογής των στατιστικών κανόνων από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat και συγκεκριμένα για τον τρόπο ένταξης επιχειρήσεων και φορέων στη Γενική Κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας ο Έλληνας ευρωβουλευτής και αφού υπενθυμίζει στην Κομισιόν ότι η «Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής, στην τελευταία έκθεσή της, εκφράζει την ‘έκπληξή’ της για τη συνέχιση των ερευνών, κατηγορώντας, εμμέσως, την ελληνική Δικαιοσύνη ότι πλήττει την ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ», τη ρωτά εάν «σκοπεύει να βοηθήσει, παρά την ‘έκπληξη’ μελών ‘ανεξάρτητων’ αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτά την Κομισιόν κατά πόσο «μπορούν να καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη στελέχη της Eurostat και της Κομισιόν εφόσον τους ζητηθεί», εάν «γνωρίζει εάν έχει αποσταλεί τέτοιο αίτημα από την ελληνική Δικαιοσύνη», καθώς επίσης, εάν «έχει δικαίωμα ένας πολίτης της ΕΕ ή ένα κράτος-μέλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να διερευνηθούν πιθανές παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εθνικών λογαριασμών από πράξεις ή/και παραλείψεις στελεχών της Eurostat».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση Αρ.2497/2013) ακύρωσε την ένταξη στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Μεγάρου Μουσικής, με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκε η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία εθνικών λογαριασμών.

Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω διερεύνηση της ορθής εφαρμογής των στατιστικών κανόνων από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat και συγκεκριμένα για τον τρόπο ένταξης επιχειρήσεων και φορέων στη Γενική Κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η διερεύνηση του «σκανδάλου ΕΛΣΤΑΤ», η Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής, στην τελευταία έκθεσή της, εκφράζει την «έκπληξή» της για τη συνέχιση των ερευνών, κατηγορώντας, εμμέσως, την ελληνική δικαιοσύνη ότι πλήττει την «ανεξαρτησία και αξιοπιστία» της ΕΛΣΤΑΤ.

Ερωτάται η Επιτροπή:
• Σκοπεύει να βοηθήσει, παρά την «έκπληξη» μελών «ανεξάρτητων» αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στη διερεύνηση του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ;
• Μπορούν να καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη στελέχη της Eurostat και της Κομισιόν εφόσον τους ζητηθεί; Γνωρίζει εάν έχει αποσταλεί τέτοιο αίτημα από την ελληνική Δικαιοσύνη;
• Έχει δικαίωμα ένας πολίτης της ΕΕ ή ένα κράτος-μέλος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να διερευνηθούν πιθανές παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εθνικών λογαριασμών από πράξεις ή/και παραλείψεις στελεχών της Eurostat;

  Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

‘’ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΔΑΝΤΗ’’….
============
Ο επικεφαλής διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) Βάλτερ Ράντερμαχερ ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο 2004 – 2009 σε σχέση με τα στοιχεία που έδινε η Ελλάδα για την κατάσταση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται τον επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου χαρακτηρίζοντας «Κόλαση του Δάντη» τις διώξεις που υφίσταται στη χώρα μας!!!!

(….) -Οι ποινικές διώξεις που διεξάγονται έναντι του νυν διευθυντή της Ελληνικής
Στατιστικής Υπηρεσίας δεν είναι ανησυχητικές για τη φερεγγυότητα της χώρας;

-Θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον παράξενο γεγονός. Και δύσκολο να το κατανοήσουμε οι εκτός Ελλάδας: για πρώτη φορά, υπάρχει Γενικός Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας ο οποίος κάνει τη δουλειά του με μία απλώς τεχνική προσέγγιση - όχι πολιτική και ο οποίος δεν συνδέεται με κανένα κόμμα. Και αυτός ο πρώτος ανεξάρτητος υπεύθυνος κατηγορείται τώρα ότι υπερέβαλε σε ότι αφορά στους αριθμούς. Ενώ οι προκάτοχοί του, οι οποίοι επί χρόνια παρέδιναν λανθασμένα στοιχεία, δεν ενοχλούνται διόλου.
Αυτό μοιάζει με την κόλαση του Δάντη.
========================