Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας – Ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ κ΄ των ολιγαρχιών – Μηνύματα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο

tsipras_ekloges_kol« Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτων και των ολιγαρχιών. Σήμερα νίκησε η Ελλάδα του μόχθου και της δημιουργίας » τόνισε στην ομιλία του μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου, και αφού το αποτέλεσμα των εκλογών είχε διαμορφωθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αυριανός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα και εκτός ελληνικών συνόρων για τις στοχεύσεις της επόμενης ημέρας.

tsipras_ekloges
Ο κ. Τσίπρας, από τα Προπύλαια, απευθύνθηκε τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Ανέφερε ότι την Κυριακή 25 Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Έδωσε αδιαμφισβήτητη εντολή για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η χώρα αφήνει πίσω της τον φόβο και τον αυταρχισμό, μια πενταετία ταπείνωσης. «Ηττήθηκε η Ελλάδα των Ελίτ και των ολιγαρχιών» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και νίκησε η Ελλάδα του μόχθου και της δημιουργίας.
tsipras_ekloges_2
«Εχουμε επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας έδωσε λευκή επιταγή αλλά εντολή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει παρουσιαστεί με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επαναφορά της Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης. Η κυβέρνηση, τόνισε, θα είναι μια «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».
tsipras_ekloges_3
Επίσης, ο επικεφαλής του κόμματος που σημείωσε τη μεγάλη και ιστορική νίκη στις εκλογές, έστειλε τα μηνύματα του και προς τους ευρωπαίους εταίρους. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «προχωράμε σταθερά σε μια Ευρώπη που αλλάζει» και πρόσθεσε: η τρόικα είναι παρελθόν για το κοινό ευρωπαϊκό δεδομένο (…) η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το δημόσιο χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: