Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Υπολογίστε τις έδρες των κομμάτων στις εκλογές.Δείτε πως βγαίνει αυτοδυναμία

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες και η συζήτηση και η αγωνία έχει κορυφωθεί σχετικά με το αν μπορέσει τελικά να κερδίσει την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν βέβαιο νικητή, να αγγίζει την αυτοδυναμία, αλλά κατά πάσα πιθανότητα να μην την κατακτά.
Μεγάλο ρόλο σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο θα παίξουν τα ποσοστά των που δεν πιάσουν το όριο του 3% και δεν θα μπουν στη βουλή. Όσο μικρότερο είναι το συνολικό ποσοστό των εκτός βουλής κομμάτων ,τόσο πιο δύσκολη η αυτοδυναμία για το ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα χρειάζεται μεγαλύτερο ποσοστό. ενδεικτικά:

Αυτοδυναμία — Ποσοστό κομμάτων εκτός βουλής

38.4%                      5%

38%                         6%

37.6%                      7%

37.2%                      8%

36.8%                       9%

36.4%                     10%

36%                        11%

35.6%                     12%

35.2%                     13%


Υπάρχει ωστόσο μια εφαρμογή που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τους υπολογισμούς για τις έδρες των κομμάτων και να δούμε ποια είναι τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία

Την εφαρμογή για να κάνετε τους υπολογισμούς σας θα τη βρείτε στη δεξιά στήλη του .logiastarata.gr/ πάνω από τις δημοφιλείς αναρτήσεις και κάτω από την αρθρογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !