Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η Τουρκία θα συνεχίσει την εξερεύνηση πετρελαίου στην Κύπρο αψηφώντας τις ελληνικές αντιρρήσειςΑπόδοση: Λούρου Σταυρούλα
Ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα συνεχίσει την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου, είπαν οι τουρκοκυπριακές αρχές.
Το πλοίο, το οποίο ελλιμένιζε στο λιμάνι τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλάβει τις δραστηριότητες μετά την  δήλωση των Ελλήνων Κυπρίων ότι θα συνεχίσουν «μονομερείς δραστηριότητες» στην εξερεύνηση για το φυσικό αέριο.

Η δήλωση αυτή των Τουρκοκύπριων έχει ήδη οδηγήσει τους  Έλληνες Κυπρίους στην αναστολή της συμμετοχής σε ειρηνευτικές συνομιλίες και στις 5 Ιανουαρίου είπαν ότι δεν θα επιστρέψουν όσο το πλοίο παραμένει στην περιοχή .
«Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα παραμείνει αδιάφορη για τις μονομερείς δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από τους  Έλληνες Κυπρίους, οι οποίοι αγνοούν τα εγγενή δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων », είπαν.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει να λαμβάνει «όλα τα αναγκαία μέτρα» για να προστατεύσει τα συμφέροντά της. Αυτό περιλαμβάνει γεωτρήσεις σε συνεργασία με την Τουρκία, είπε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών.
Πηγή: hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: