Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ποιο είναι το πολιτικό παιχνίδι Αβραμόπουλου, πίσω από την πλάτη του Σαμαρά;

Η αποχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τη ΝΔ, παρά το γεγονός ότι είναι αντιπρόεδρος του κόμματος, με δικαιολογία τη θέση του ως Επιτρόπου και η άρνησή του στον Αντώνη Σαμαρά να εμπλακεί στον προεκλογικό αγώνα,
έδειχνε εδώ και αρκετό καιρό τις προθέσεις του πρώην υπουργού...


Ο κ. Αβραμόπουλος είχε δείξει ότι έχει χαράξει τη δική του πολιτική στρατηγική για την επομένη των εκλογών, δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φαίνεται ότι η Κουμουνδούρου έχει πάρει τις αποφάσεις της. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει ανοιχτά η ικανοποίηση για όσα είπε ο Έλληνας επίτροπος περί της ανάγκης να «χαλαρώσει» και να γίνει πιο «ευέλικτο» το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η σημερινή εξέλιξη το επιβεβαιώνει την ύπαρξη διαύλου πολιτικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, αφενός, λίγες ημέρες προ των εκλογών να δημιουργήσει ένα ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ και αφετέρου η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου για την θέση του Προέδρου, προσφέρει στον κ. Τσίπρα ένα επιπλέον «χαρτί» από την πρώτη κιόλας μετεκλογική ημέρα: την δυνατότητα επίτευξης συναίνεσης στο θέμα του Προέδρου στο εσωτερικό μέτωπο και την απελευθέρωση του πεδίου στην Ευρώπη για τον ορισμό Επιτρόπου της δικής του επιλογής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΕ ΙΣΟΥΙΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΕ?

ΝΑ ! που οι συνέταιροι του Καμμένου και του Λαγού, Συριζαίοι , έβγαλαν’’ και γλώσσα, και πριν ‘’δουν’’ εξουσία προκαλούν σαν..Καμμένοι !
*Πότε ο Σύριζα απέκτησε ..πολιτική υπόσταση και ξέφυγε από το 3%?
*Όταν το Πασοκ έφερε στη βουλή και ψήφισε νόμους και θέσπισε διατάξεις που ξεβράκωνε όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
*Ο Παπακωνσταντίνου, ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010,
με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

**ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

**ΠΤΕΡΥΓΑ ‘’ VIP’’ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
Οι νόμοι αυτοί ήταν η αιτία που ‘’άνοιξε η πτέρυγα VIP’’ στο Κορυδαλλό. Κι όταν ο Παπανδρέου ΔΙΕΓΡΑΨΕ τον ΑΚΗ από το Πασοκ και μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος για τη διακίνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ , όλα τα έγχρωμα κομματικά τρωκτικά, είτε της κοινοβουλευτικής, είτε της κυβερνητικής είτε της Αυτοδιοικητικής συνομοταξίας έπαθαν ΣΟΚ. Όταν ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ψήφισε και θέσπισε τις διατάξεις για το ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ …σαλτάρανε όλα τα τρωκτικά των ‘’Δήμων και των Κοινοτήτων’’. Κι όταν μπήκε σε εφαρμογή ο ‘’ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ …άδειασε (κομματικά) το σύστημα και ‘’ ΦΟΥΛΑΡΕ’’ ο Σύριζα.

**ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΕ ΙΣΟΥΙΤΗ?
Βέβαια, πως είναι δυνατόν οι Συριζαίοι να συγχωρήσουν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για τους νόμους που ψήφισαν, αφού σε ένα …ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ( Απλού πόθεν έσχες ), βρέθηκαν να είναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ οι περισσότεροι που ήθελαν και θέλουν να μας σώσουν από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!
ΥΓ.
Όσο για το ‘’ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ’’ ετοιμαστείτε γιατί ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έστω και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ λαθροδημοκράτες !!!