Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η υποδειγματική κίνηση απο τον (αχώνευτο) Βαρουφάκη, μπλοκάρει όλη την μεθοδευση ξεπλύματος του απεχθούς χρέους!

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/01/wpid-20150130123225.jpgΜπορεί να είναι αχώνευτος, αλλά η κίνηση του να απεμπολήσει την «σωτήρια» δόση των 7 δις, είναι ότι πιο αποτελεσματικό έχει κάνει αξιωματούχος της οικονομίας τα χρόνια του μνημονίου. Τι σημαίνει με απλά λόγια;
Το μνημόνιο ηταν η άθλια μεθόδευση μετατροπής ενος απεχθούς και επονείδιστου χρέους σε «νόμιμο», μετακυλίοντας το μεταξύ άλλων και στους λαούς της Ευρώπης.
Όπως έχουμε αποκαλύψει, τα ηνία του ΥΠΟΙΚ απο το 2009 και έπειτα, κρατούσαν οι στενοί συνεργατες του Σημίτη που γνώριζαν πολύ καλά τον «μαύρο» δανεισμό και το σκανδαλο των Swaps. Πλήρωναν λοιπον κανονικότατα τις δόσεις των Swaps στο ημίφως, με δάνεια απο τις αγορές. Διαβάστε:

Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.
Με την μεθοδευση του μνημονίου, τα δεκάδες δις οφειλών που είχαν στα χερια τους τραπεζικά ιδρύματα, αποπληρώθηκαν με το δάνειο – μαμούθ Βρετανικού δικαίου, που μεταξύ άλλων, επιβαρύνει και τους λαούς της Ευρώπης. Το προγενέστερο χρεος όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να διαγραφεί ή να καταστεί διαχειρίσιμο ακομα και με μονομερείς ενεργειες της Ελλάδας, απεναντι σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οχι σε λαούς. Ακριβως με τον ίδιο τροπο που εγινε το PSI, στην πλάτη των τίμιων ομολογιούχων και των ΝΠΔΔ.
Εν κατακλείδι, ο Βαρουφάκης τι λέει; «Εγώ δεν θα δεχθώ να ξεπλύνω το χρεος που προέκυψε με την παράνομη ανταλλαγή ομολογων απο την ΕΚΤ, που εξαιρέθηκαν απο το PSI»! Γνωρίζοντας οτι αυτά τα ομολογα θα ακυρωθούν σε ενδεχόμενη νομική αντιπαράθεση, ενώ το νέο δάνειο συνιστά παραδοχή της νομιμότητας αυτής της εγκληματικής ενέργειας. Της προνομιακής μεταχείρισης ομολογιούχων δηλαδή.
Μπράβο Γιάνης.
ΥΓ. Πότε θα ζητήσεις να ανοίξουν οι Ελβετικοί λογαριασμοί του φίλου σου; (Για να μην ξεχνιόμαστε…)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Εβραίος Τζόρτζ Σόρος χρηματοδοτεί τον Τσίπρα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ;
===================================
Για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ

κάνει ανοικτά λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.
Γράφει το γερμανικό περιοδικό: «Ένας άλλος θεωρητικός του ΙΝΕΤ (σ.σ. think tank του Σόρος), ο Τόμας Φέργκιουσον από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, συμμετείχε σε πάνελ στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε προσκληθεί σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε εκεί, σε μία κατάμεστη αίθουσα, την άποψή του για τους τσιγκούνηδες Γερμανούς, εξόρκισε τον φόβο για έναν νέο Αδόλφο Χίτλερ και τον νέο φασισμό στην Ευρώπη. Μαζί του είχε τους οικονομικούς του συμβούλους Γιάννη Μηλιό και Ρένα Δούρου, βουλευτή του αριστερού κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ.
Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία;
Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του;
Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι' αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση "ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία"».

Ανώνυμος είπε...

Γιάννης Βαρουφάκης: ποια η σχέση του με τον Σόρος
Ποια φέρεται να είναι η σχέση του Γιάννη Βαρουφάκη, με τον γνωστό επενδυτή και κερδοσκόπο των αγορών Τζορτζ Σόρος;
Πριν λίγο καιρό, ο δημοφιλής οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης δημοσίευσε στη στήλη του ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο με το οποίο ενημέρωσε τους φίλους του ότι εγκατέλειψε το ελληνικό Πανεπιστήμιο και μετακόμισε στις ΗΠΑ.
Στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν αναφέρει με τι θα ασχολείται στις ΗΠΑ ούτε αν θα εργάζεται κάπου. Μερικές πηγές αναφέρουν, ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης φέρεται ότι θα απασχοληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο στο Seattle σε αντικείμενο που αφορά τις επενδυτικές δραστηριότητες του ιδρύματος George Soros, επενδυτή των αγορών με ιδιαίτερο ρόλο στην κουβέντα περί ελληνικής χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάτι τέτοιο είναι ήδη γνωστό στους ακαδημαϊκούς κύκλους καθώς ήταν ο λόγος της εκπαιδευτικής άδειας που έλαβε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Αναμφισβήτητα, δεν θεωρείται «κακό» να δουλεύει κανείς για τον George Soros, παρότι ο ρόλος του στην ελληνική χρεοκοπία ήταν αμφιλεγόμενος.