Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γ. Παπανδρέου: «Ναι» στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ αν κάνει ρεαλιστική στροφή προς τις μεταρρυθμίσεις

Γ. Παπανδρέου: «Ναι» στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ αν κάνει ρεαλιστική στροφή προς τις μεταρρυθμίσεις
Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος που θέλει να αλλάξει, υποστηρίζει ο Γ. Παπανδρέου
  «Άνοιγμα» στον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας «ναι» στον διάλογο, εφόσον αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
«Δεν αλλάζω το ΠΑΣΟΚ, φτιάχνω κάτι το καινούριο.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος, που θέλω να αλλάξω» αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δηλώνει ότι
«πρέπει να ανανεωθούν οι ιδέες για τις οποίες πολέμησε, να μεταρρυθμιστεί η πολιτική και το ελληνικό κράτος προς μια πιο δίκαιη, διαφανή και αποτελεσματική κατεύθυνση, να ξανανθίσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα των νέων, η οποία σήμερα ταπεινώνεται από ένα πελατειακό σύστημα».
Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου πλήρωσε ένα πολύ υψηλό τίμημα εξαιτίας του πολιτικού του θάρρους», διότι «αν το 2011 δεν είχε προτείνει να τεθεί υπό την κρίση δημοψηφίσματος το πρόγραμμα λιτότητας, θα ήταν, πιθανώς, ακόμη στην εξουσία, αλλά, αν το δημοψήφισμα αυτό είχε προκηρυχθεί και το είχε πιθανώς, κερδίσει, η Ιστορία των τελευταίων αυτών χρόνων θα είχε πάρει μια διαφορετική τροπή.

Η λαϊκή εντολή θα είχε απομακρύνει την αβεβαιότητα και, ίσως, θα είχε αποθαρρύνει την κερδοσκοπία».

Σύμφωνα με την Corriere «οι πιο αισιόδοξες δημοσκοπικές έρευνες δίδουν στο «Κίνημα» του Γιώργου Παπανδρέου το 5% της πρόθεσης ψήφου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, απαντά ότι «αν δεν αλλάξουν οι παραγωγικές δομές, οι επιπτώσεις του θα είναι εφήμερες» και θεωρεί ότι χρειάζονται «ιδιωτικές επενδύσεις και σύγχρονοι κανόνες, σημεία στα οποία ο Τσίπρας δεν αναφέρεται καθόλου».

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα «μπορεί, σε τελευταία ανάλυση, να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή του λαού μας, ενισχύοντας το εθνικιστικό, ξενοφοβικό, λιγότερο αλληλέγγυο κλίμα που υπάρχει ήδη στην Ευρώπη» προσθέτει.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί, πάντως, ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια θεαματική στροφή και δεχθεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, μπορεί και να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία».

Ο κ. Παπανδρέου είναι της άποψης ότι «χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων και μερική μείωση του χρέους», αλλά μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για ριζικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων «για την υγεία, τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και το φορολογικό σύστημα.

Με τη δυνατότητα να υποβληθεί το πρόγραμμα αυτό, σε έγκριση των πολιτών με δημοψήφισμα».
Στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ καταλογίζει δυο κύρια λάθη: το ότι επέλεξε να πάει σε εκλογές το 2012, «χάνοντας πολύτιμο χρόνο» και το ότι «επικεντρώθηκε μόνο στην λιτότητα, στις περικοπές και στην επιβολή φόρων».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γιώργος Παναδρέου τονίζει ότι ελπίζει πως δεν πρόκειται για ρεαλιστική επιλογή». Θεωρεί, όμως, πως «για το ότι το θέμα αυτό προέκυψε και πάλι, η ευθύνη βαρύνει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον Τσίπρα», ενώ «υπήρξαν και απερίσκεπτες δηλώσεις από μέρους Ευρωπαίων ιθυνόντων».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τέλος, ζητά «μια νέα αλληλεγγύη», για να αποφευχθεί ο μεγαλύτερος κίνδυνος, «η απειλή του εθνικισμού».




Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΑΙ ΤΡΙΣ ...ΛΑΛΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ!!!

Ο ΔΟΛιος ΧΟΥΝΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,
ΣΥΝΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΥΑΙΝΕΣ!

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!

[[ ΨΥΧΑΡΗΣ:'' ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ, ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΣΤΗ...ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ'']]

Θα μπορούσε να λέει ο τίτλος ?

Στο στόχαστρο των αρχινονών της διαπλοκής
Μπόμπολα-Ψυχάρη, ο Γιώργος Παπανδρέου!!!
24.5.2010
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας “ΑΞΙΑ”, οι ισχυροί “δημοκρατικοί” εκδότες έχουν ενοχληθεί με τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο επειδή τους αντιμετωπίζει ως απλούς επιχειρηματίες και δε
συνομιλεί μαζί τους, αλλά και διότι αποφάσισε, χωρίς καμία διαβούλευση, να επιβάλει φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ιδιοκτήτες του Πήγασου και του ΔΟΛ, Γιώργος Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης, στην πρόσφατη συνάντησή τους, συζήτησαν εκτενώς το θέμα και αποφάσισαν να αντιδράσουν με τρόπο κοινό και συντεταγμένο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το "Έθνος" και τα "Νέα" επικρίνουν πια ανοιχτά λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης, ενώ έχουν πάψει να λειτουργούν ως “κυματοθραύστες” των σκληρών μέτρων προς την κοινή γνώμη.
Ενδεικτικό είναι ότι το κύριο ρεπορτάζ των "Νέων" έλεγε ότι ΔΝΤ και Κομισιόν θα επιβάλουν νέα μέτρα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, αναφερόμενο και στις “τραγικές καθυστερήσεις” ορισμένων από τις πιο βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των εταίρων μας.

Την ίδια στιγμή, καθαρά απέναντι στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει περάσει και η "Ελευθεροτυπία", αφού εδώ και δύο μήνες βγαίνει στην κυβέρνηση αρκετά επιθετικά, και ασκεί συστηματική αντιπολίτευση.
Άλλωστε, ήταν η Ελευθεροτυπία, που φιλοξένησε το ρεπορτάζ που στάθηκε η αφορμή για την παραίτηση της Άντζελας Γκερέκου. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε θα κάνει προς το παρόν πίσω όσον αφορά στην τηλεοπτική διαφήμιση.

Το επίμαχο άρθρο
Το άρθρο 5 Σημείο 12 του νομοσχεδίου για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ, που προβλέπει το φόρο 20%:

«Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση.
Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήμισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις .
Ο Νόμος αυτός στάθηκε η ΑΦΟΡΜΗ της κήρυξης του πιο βρόμικου πολέμου των πάσης φύσεως ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ και εκβιαστών, ώστε με την ΑΜΕΣΗ βοήθεια και συμμετοχή των υστερόβουλων της αντιπολίτευσης, να προδώσουν, μα ανατρέψουν τον Παπανδρέου, για να μη μάθει ο λαός τη μεγάλης ΡΕΜΟΥΛΑ , αλλά και να προστατέψουν τα κεκτημένα τους από το ‘’ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ’’ του..Παπακωνσταντίνου.
Μήπως υπάρχει κανείς να μας εξηγήσει τη συμπεριφορά του κ. Σαμαρά ΧΘΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να «αγκαλιάσουν» τον ΔΟΛιο εκδότη του …συστήματος αν και γνωρίζουν την πρωτόγνωρη συμπεριφορά του τότε Πρωθυπουργού, να φορολογήσει τα ΜΜΕ και στη συνέχεια τις τράπεζες, ώστε να σταματήσει η αιμορροφιλία από τους φτωχούς και τους αδύνατους?
Βρήκε ευκαιρία τότε ο Αντώνης και ΣΗΜΕΡΑ ο Αλέξης, λοιπόν να δείξουν ότι παραμένουν ΕΧΘΡΟΙ της Δημοκρατίας και υπονομευτές της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ και της ΕΥΝΟΜΙΑΣ !!!
Κρίνετε μόνοι σας τους πολιτικούς , που ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ την παραίτηση του τότε Πρωθυπουργού που ΤΟΛΜΗΣΕ να φορολογήσει τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ.
Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:
• Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
• Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
• Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
• Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
• Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
• Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
• Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...
• Έγινε μια αρχή. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα βήματα, θα αποτελέσουν το θεμέλιο, για ευνομία, φοροδοτική ισότητα, και ισονομία.

• Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ασυλία ούτε παραγραφή για την διακίνηση μαύρου χρήματος και το γεγονός αυτό είναι η καλλίτερη απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για να εκτελέσει το οικονομικό πρόγραμμα που είχε υπογράψει η Ελλάδα, ώστε να προχωρήσουμε στη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την περιστολή της σπατάλης του δημοσίου χρήματος και την εξυγίανση του δημόσιου τομέα από τα πελατειακά κατεστημένα και της οικονομίας από τον άκριτο κρατικισμό και τις ‘’προνομιούχες’’ υπογραφές των κάθε μορφής συμβάσεων προμήθειας και έργων μεταξύ ξένων ΄η και ντόπιων τοκογλυφικών νταβατζήδων και των επίορκων αρμοδίων αρπακτικών του δημόσιου τομέα.