Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

kaklamanis sketch siteΔήλωση Απόστολου Κακλαμάνη για τις εκλογές της 25ης Ιανουρίου 2015
Δήλωση – Έκκληση
«Εχθροί» και φίλοι γνωρίζουν ότι αγωνίζομαι πάντα με πάθος για τις ιδέες μου, «πλην χωρίς μίσος για τους ενάντιους». Μπορώ να κάνω αλλιώς για όσους είναι ή δηλώνουν, έστω, ομοϊδεάτες μου;
Απόστολος Κακλαμάνης
«Η επίσπευση των εκλογών υπήρξε ένα ακόμη μέγα λάθος της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας κατά κύριο λόγο, ανέλαβαν εν ψυχρώ και νέες βαρύτατες ιστορικές ευθύνες. Επί μια 2ετία ο κ. Σαμαράς και επί μια 5ετία ο κ. Τσίπρας υπονόμευσαν την πατριωτική προσπάθεια της τότε κυβέρνησής μας, να αποφευχθεί η άλλως αναπόφευκτη (ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 13/3/2014) χρεοκοπία της χώρας την άνοιξη 2010. Ως εκεί μας οδήγησε, κυρίως, η διακυβέρνηση από το 2004 έως το 2009 της Ν.Δ. υπό τον κ. Κ. Καραμανλή, που έκτοτε σιωπά.
 Παρά το «ουδείς αναμάρτητος» του κ. Σαμαρά και την «αυτοκαθαγίαση» του κ. Τσίπρα – η ΔΗΜΑΡ, ήδη, «μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων» - εμμένουν στη διχαστική γραμμή τους. Γιατί, όπως τότε, έτσι και τώρα της σωτηρίας της πατρίδας προέχει, δυστυχώς,  η κατάκτηση μιας εξουσίας που άλλοι θα ασκούν!... Και πάνω από όλα η ικανοποίηση του μόνιμου στόχου Δεξιάς-Αριστεράς και των πραγματικών κυρίαρχων του τόπου – ποιος ξεχνά το «βρώμικο ’89»;- να λησμονήσει ει δυνατόν ολωσδιόλου ο ελληνικός λαός την ειρηνική επανάσταση που διακηρύξαμε με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, τα 150 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 και πραγματοποίησε η παράταξη αυτή  – φυσικά και με αναπόφευκτα λάθη – επί 35 χρόνια.
Με τη δήλωσή μου στις 6/1/2015 απευθύνθηκα στους δύο σχηματισμούς της παράταξής μας, στις αξίες της οποίας αφιέρωσα - και θα συνεχίσω - όλες μου τις δυνάμεις. Έκανα έκκληση και επανέρχομαι σ’ αυτή, να αποφευχθούν απαξιωτικές, άδικες και διχαστικές βολές ανάμεσα σε όσους ταχθούν είτε με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ε. Βενιζέλο είτε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γ. Παπανδρέου.  Να  υπερασπιστούμε όλοι μαζί με αμοιβαίο σεβασμό, τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ μας ΤΙΤΛΟ που ανήκει πρωτίστως στο λαό μας και τις θυσίες του και σε όλους όσοι δεν λιποτακτήσαμε την ώρα που κινδύνευε η πατρίδα μας. Όσοι κάναμε αυτό που έκανε αυτή η  παράταξη πάντα και ειδικά στις αντίστοιχες οικονομικές κρίσεις υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Χαρίλαο Τρικούπη. Να απευθυνθούν και τα δύο σχήματα, όχι διχάζοντας αλλά, ενώνοντας και διευρύνοντάς την στην κοινωνική μας βάση. Να επαναφέρουμε σ’ αυτή όσους, χειραγωγούμενοι από τη δημαγωγία και τις συκοφαντίες των αντιπάλων μας, έφυγαν δεξιά για να αποφύγουν Τσίπρα ή αριστερά για να αποφύγουν Σαμαρά. Να αποδοκιμάζουμε, όχι την άλλη άποψη αλλά, όσους «σταυροθηρούντες» υποψηφίους καλλιεργούν και αξιοποιούν το φανατισμό και την αναξιοπρέπεια στις τάξεις μας.
 Έτσι, πιστεύω, θα επανασυσπειρωθεί ο πατριωτικός, δημοκρατικός, προοδευτικός κόσμος μας.
 Σ’ αυτή τη γραμμή εμμένοντας και αφού εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στους δημοκρατικούς πολίτες που με τιμούν και με στηρίζουν ανελλιπώς επί 40 συνεχή έτη,  δηλώνω ότι, θα συνεχίσω να είμαι ενεργός ιδεολογικά και πολιτικά και για να την υπηρετήσω πιο αποτελεσματικά, δεν θα συμμετάσχω, ειδικώς σε αυτές τις εκλογές. Προσβλέπω στη συνάντηση όλων μας και πιο πολλών από την επομένη, στους αγώνες που οφείλουμε να δώσουμε μαζί για την πατρίδα και το λαό μας, στις δύσκολες, ενδεχομένως, ημέρες που έρχονται, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό μέτωπο της χώρας.
Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα
Τηλ.: 210 - 370.8200, Fax: 210 – 370.8210

1 σχόλιο:

 1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΪΑΦΑ ?
  Γράφει ο Ν Βράχος
  DEBATE ΣΑΜΑΡΑ –ΤΣΙΠΡΑ Με ένα Έλληνα πολίτη !!!
  Αγωνίζονται σήμερα, με νύχια και με δόντια Σαμαράς και Τσίπρας, να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και τις ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου, εκείνης της εποχής , που με την πρώτη εφαρμογή τους , έριξαν το έλλειμμα κατά 5% του ΑΕΠ.

  Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, που αγωνίστηκε μόνος του να λειτουργήσει η αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαίων και να σωθεί η Ευρώπη.

  Δηλαδή σήμερα το δίλημμα όπως παρουσιάζεται είναι:
  =====================
  Ο Σαμαράς απέτυχε και πληρώσαμε πολύ ακριβά, τη λάθος επιλογή μας, αφού δεν έχουμε γνώση και επίγνωση του τι μας υπόσχονται και τι μπορούν ΄η θέλουν να κάνουν, αφ΄ενός και ποιο είναι το παρελθόν τους όσο αφορά τα έργα τους.
  Και θα πρέπει , όσοι αγαπάμε τα παιδιά μας να ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ πολύ σοβαρά και χωρίς κομματικές παρωπίδες τόσο αυτά που μας υπόσχονται όσο και αυτά που θα μπορούσαν να επιτύχουν. Συγχωρήσαμε τον αποτυχημένο νεκροθάφτη των βορείων συνόρων μας, και συνεργάτη των των νταβατζήδων της εποχής και φυσικά του Μητσοτάκη.
  Κάθε φορά, που καλούμαστε να επιλέξουμε νέα κυβέρνηση συνήθως, ξεχνάμε όλα όσα έχουν συμβεί και ψηφίζουμε… ποδοσφαιρικά.

  Έτσι με αυτό κριτήριο, που συνήθως επιλέγει η μεγίστη πλειοψηφία, προσδιορίζουμε το μέλλον μας και των μέλλον των: [[όσων κλείνει η πόρτα μας]], ανεξάρτητα αν γνωρίζουμε ότι η επιλογή μας είναι επικίνδυνη για την πατρίδα μας , για την οικονομία μας για την κοινωνική μας δικαιοσύνη.

  Συγκεκριμένα, σήμερα μας καλεί ο Σύριζα
  ==================
  να επιλέξουμε τον Αλέξη, για να μας ‘’σώσει’’ και αυτός ..με τη σειρά του! Μας υπόσχεται τόσα πολλά, τόσο αντίθετα από αυτά που συμβαίνουν και τόσο..προσοδοφόρα, ώστε να μοιάζει με όνειρο ΄η, και κοροϊδία η όλη κατάσταση των υποσχέσεων. Ποιος είναι ο Τσίπρας, που ξαφνικά ‘’ανέβηκε’’ στο καμπαναριό και διαλαλεί την αθεΐα του? Είναι άγνωστος ο Τσίπρας, ώστε να έχουμε και μερικές αμφιβολίες επιτυχίες , ή είναι ο γνωστός σε όλους μας γιος του του χουντοσυνεργάτη πολυεκατομμυριούχου +Παύλου Τσίμα που μάθαμε τελευταία ότι θησαύρισε επί χούντας και δεν ξέρουν τι έχουν, και που ‘’έγινε’’ αριστερός κάνοντας, παρέα με τους ‘’άλλους’’ αριστερούς Αλαβάνους, οικονομικούς συνεργάτες των χουντικών ρασοφόρων?

  Είναι δηλαδή ο Αλέξης ένας νέος που ασχολήθηκε με την πολιτική,
  ---------------------------------------------------
  επειδή κάποιοι(?) τον επέλεξαν λόγω χουντικής πατροφιλίας? Και το ερώτημα είναι: Μας έχει ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα, με βάση τα προβλήματα που έχουμε, τι ακριβώς σκοπεύει και τι ΜΠΟΡΕΙ(?) να επιτύχει?
  Οι ΑΝΕΡΓΟΙ, του Καραμανλή και του Παυλόπουλου
  είναι σχεδόν ένα εκατομμύριο (1.000.000.000) και δεν μπορούν να περιμένουν αν σε πέντε ΄η σε δέκα χρόνια, όσοι ζουν θα μπορέσουν να βρούν κάποια δουλειά, αφού τόσο η παραγωγή μας , όσο η ανάπτυξή μας βρίσκονται στα τελευταία σκαλοπάτια. Τι σκοπεύει να κάνει και τι ΜΠΟΡΕΙ(?) να κάνει ώστε να μειώσει την ανεργία και ειδικά των νέων?

  Ποιος ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος, που επέλεξε σχεδόν πραξικοπηματικά να επιβάλλει τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα;
  Διαβάζουμε στο διαδίκτυο:
  Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κατσώνη , ο Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου, συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον
  ------------------------------------------------------------------------------------------------
  μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

  Αυτό είναι ..το προσόν του Αλέξη, που αρκεί για να σώσει την Ελλάδα των παιδιών μας?


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !