Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ..!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα11.01.2015
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, ενώ κανένα από τα κόμματα που πολιτεύονται σήμερα, τόσο αυτά που διεκδικούν την εξουσία όσο και αυτά που θέλουν να κερδίσουν την τρίτη θέση, ώστε να παίξουν ρόλο την επόμενη μέρα, είναι ότι δεν αναφέρονται και δεν παίρνουν θέση, στην αιτία που μας οδήγησε έως εδώ σήμερα.
Δεν γίνεται επιμελώς κανένας λόγος στο οτι, η αιτία  των προβλημάτων της Ελλάδας είναι η εφαρμογή των Συνθηκών, ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ ( ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ) και ΡΩΜΗΣ, για τις  οποίες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν βάλει την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά οι κύριοι Α. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, τις περιόδους (ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ 1993), (ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ 2007), (ΡΩΜΗ 2007), στις οποίες κυβερνούσαν την Ελλάδα.

Στην ομιλία του σήμερα στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ  ο πρόεδρος  της ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, δήλωσε ότι η αιτία που έφτασε η χώρα εδώ είναι η κακή διακυβέρνηση από τον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ το 2004 έως το 2009 ο οποίος σήμερα κρύβεται.
Επίσης σήμερα και για πρώτη φορά σε  κατ ’ιδίαν συζήτηση ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε ότι πρέπει η Ευρώπη να προχωρήσει σε αναθεώρηση της Συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΒΗΜΑ 13/05/2007/ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=180914

Στις 13/05/2007 δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" μία ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ καταγγελία -αποκάλυψη. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονοείται απόπειρα αμοιβαίας συγκάλυψης μεταξύ του τότε Πρωθυπουργού και του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου. Η επιστολή αυτή μαζί με το ΠΡΩΤΟ μέρος του κειμένου, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες και ερωτηματικά για βαρύτατα κακουργήματα και αμοιβαίους ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ συγκάλυψης.

Αξιότιμε κύριε Πεπόνη, εισαγγελέα του οικονομικού εγκλήματος ,μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείτε με την πρωτοφανή αυτή υπόθεση; Είναι τα γεγονότα όπως τα περιγράφει η εφημερίδα;
Πράγματι οι δύο Θεσμικοί Πρόεδροι, της Κυβέρνησης και του Αρείου Πάγου, υπέπεσαν στα βαρύτατα αυτά κακουργήματα;

Η τρικυμιώδης πορεία του κ. Κεδίκογλου, η στάση της κυβέρνησης και οι επιστολές
BHMA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2007 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=180914
Οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί κατά του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου ενδεχομένως να αποδειχθούν υπερβολικές. Αυτό που θα μείνει όμως είναι το πλήγμα στον θεσμό ¬ ο κ. Κεδίκογλου συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου ¬ και στην αξιοπιστία των δικαστών.
Και το μεγαλύτερο μυστικό, που φαίνεται να μένει αναπάντητο, αλλά όχι χωρίς επιπτώσεις για αυτούς που το... κρύβουν, δεν θα αφορά πρωτίστως τον κ. Κεδίκογλου αλλά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Κ. Καραμανλή.
Διότι είναι τόσο έντονη η προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καλύψει με κάθε τρόπο ώστε πολλοί δεν βρίσκουν πλέον άλλη εξήγηση:
«Προφανώς υπονοείται υπόγεια συμφωνία αμοιβαίας σιωπής» παρατηρούν, για να ξηγήσουν την επιλογή της κυβέρνησης να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για την υπόθεση τουΠροέδρου του Αρείου Πάγου, ούτε καν για να αποδείξει ότι αδίκως εγκαλείται εκείνη για την επιλογήτης στο πρόσωπό του και εκείνος για την πολιτεία του και τις δραστηριότητες του 29χρονου γιου τουΦαίδωνα.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον καλούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων δεν άρχισε ποτέ έρευνα, αν και το ζήτημα συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της κ. Ηλ. Αργυρός με τον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Γ. Ζορμπά.
Ο κ. Κεδίκογλου διαβιβάζει συνεχώς μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης απαντητικές επιστολές στις ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή. Αλλά την επομένη διαπιστώνεται ότι περιέχουν παραλείψεις και αντιφάσεις με αποτέλεσμα να προκαλούν νέες ερωτήσεις και εκείνες με τη σειρά τους άλλες απαντήσεις. Και το γαϊτανάκι συνεχίζεται.

Εγγραφο -καταπέλτης του κ. Παπανικολάου πρώην προϊσταμένου της Επιθεώρησης Δικαστηρίων
Των Φωτεινης Kαλλιρη – Ευας Kαραμανωλη
Σημαντική εξέλιξη στον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο του πρώην ανακριτή της υπόθεσης της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανού,αποτελεί το πολυσέλιδο έγγραφο - καταπέλτης του πρώην προϊσταμένου της Επιθεώρησης Δικαστηρίων κ. Ιω. Παπανικολάου,
προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου, στο οποίο κάνει λόγο για «σκληρό πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας» του ελεγχόμενου δικαστικού λειτουργού.
Σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο, ο κ. Παπανικολάου υποστηρίζει ότι «κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως προϊσταμένου και ειδικότερα κατά τον πειθαρχικό έλεγχο του ανακριτή,

προσέκρουσε σε σκληρό και αδίστακτο πολυπρόσωπο μηχανισμό προστασίας του ελεγχόμενου, τον οποίο, ως προς τα πρόσωπα και τους λόγους της προστασίας αυτής, είναι απαραίτητο να αποκαλύψουν τα δικαστικά όργανα,
αφού εύλογα του δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι η όλη υπόθεση όζει, αποπνέουσα οσμές διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Ανώνυμος είπε...

2. Ο κ. Παπανικολάου αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Γ. Καλαμίδα, αλλά και κατά του εισαγγελέα κ. Ιω. Τέντε,

γιατί δεν του κοινοποιήθηκε εγκαίρως η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο κ. Ζαγοριανός εις βάρος του,
αλλά και διότι επιχειρήθηκε να του αφαιρεθεί η δικογραφία, «κατά τρόπο παράνομο και πρωτοφανή», όπως αναφέρει. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο υποστηρίζει:

«Δεν μου ανακοινώσατε, όπως οφείλατε, αμελλητί το περιεχόμενο της αίτησης, ούτε εν περιλήψει, έστω και προφορικώς, προκειμένου να δώσω γραπτές εξηγήσεις».

«Ούτε επί χούντας δεν στερήθηκα του δικαιώματος αυτού», καταλήγει.
Εν τω μεταξύ ενώπιον του Πενταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου που συνεδρίασε προκειμένου να κρίνει την πειθαρχική δίωξη (παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας)
που έχει ασκηθεί σε βάρος του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens, ο κ. Ζαγοριανός
υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας ότι «έπραξα σύμφωνα με τον νόμο και τη συνείδησή μου».
Η απόφαση του συμβουλίου αναμένεται προσεχώς, ωστόσο νομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν πως «υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της πειθαρχικής δίωξης μέχρι να κριθεί το ποινικό σκέλος» της υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του κ. Ζαγοριανού.
Ως μάρτυρες κατέθεσαν οι πρώην πρόεδροι του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου και Γ. Σανιδάς,
ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιω. Σακελλάκος,
ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Αθανασίου -είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Siemens-
καθώς και ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χ. Αθανασίου.
===================================================================
Οπως υποστήριξαν
δεν επιτρέπεται να διώκονται οι δικαστές κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, ενώ δηλαδή η έρευνα είναι σε εξέλιξη.


Hμερομηνία : 19-12-2009
Copyright: http://www.kathimerini.gr

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ..ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ?
Όπως θα παρατηρήσετε, ακόμα και τώρα , δεν έχει γίνει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για την αλητεία πρόσληψης του υπαιτίου της χρεοκοπίας της χώρας Γιάννη Παπαθανασίου, υπουργού του δραπέτη Καραμανλή.
Τα δύο κόμματα της Αριστεράς, τα οποία στις τελευταίες εκλογές έλαβαν αθροιστικά το 33% των ψήφων θεωρούν ήσσονος σημασίας απ' ότι φαίνεται τον διορισμό Παπαθανασίου και καταπιάνονται ναι μεν με άλλα σοβαρά θέματα, αφήνοντας ωστόσο ελεύθερο το παιχνίδι στη ΝΔ του Σαμαρά, η οποία έχει μια προφανή στόχευση:

Την αθώωση της περιόδου Καραμανλή και την μη σύνδεση της με την χρεοκοπία της χώρας. Ποιο ήταν το κυρίαρχο αφήγημα; Ότι ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του "χρεοκόπησαν" την χώρα με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και όχι ο Καραμανλής και η κυβέρνηση των Λιάπηδων, Αλογοσκούφηδων, Βουλγαράκηδων, Παπαθανασίου, Στυλιανίδηδων κλπ κλπ.

Για ακόμη μια φορά εμφανίζεται ο "κομπλεξισμός" της Αριστεράς, ανεύθυνης και υπεύθυνης. Τι νοιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ευτυχώς σ' αυτό το αίτημα, της αποπομπής Παπαθανασίου εμφανίζεται ενωμένο (βλέπε εδώ τις τοποθετήσεις τόσο των στενών συνεργατών του Βενιζέλου Κωνσταντινόπουλου-Αλ Σάλεχ-Δερβένη , όσο και υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου Ραγκούση-Πεταλωτή .
Γι αυτό και δεν ψελλίζει τίποτα για το μείζον θέμα. Είναι αήθες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται την δεξιά αφήγηση της ιστορίας, γιατί αν αποδειχθεί ότι το μνημόνιο ήταν η μόνη επιλογή, με βάση την εγκληματική διαχείριση Καραμανλή, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να έχει λόγω ύπαρξης.

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .
«Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»

Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

Τέτοια μέτρα είναι:

* Χωροταξικά να μπορεί να χτίσει ο Ελληνας με ορθολογικότερους συντελεστές δόμησης.
* Αποκρατικοποιήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων.
* Αλλαγές στα τεκμήρια.
Τα τεκμήρια στρεβλώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Εκτός από το καθαυτό κόστος αγοράς ενός προϊόντος και τους σχετικούς φόρους, ο πολίτης πρέπει να υπολογίσει και το επιπλέον «κόστος του τεκμηρίου». Οπου οι διασταυρώσεις στοιχείων υποδηλώνουν πως το επίπεδο διαβίωσης δεν συνάδει προς το εισόδημα που δηλώνεται, να γίνεται πολύ αυστηρός φορολογικός έλεγχος. Οι κανόνες-τυφλοσούρτης είναι αντιπαραγωγικοί και αναποτελεσματικοί.

* Οπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης,
το φορολογικό σύστημα πρέπει να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να τηρούν βιβλία και στοιχεία με τρόπο που να αποδεικνύει τις συναλλαγές τους αλλά αυτά τα βιβλία και στοιχεία να τηρούνται κατά την κρίση τους και να αποδεικνύονται το έσοδο και η δαπάνη με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Π.χ., αν μια επιχείρηση δεν έχει έστω ένα τιμολόγιο διότι αρνείται ο προμηθευτής της να εκδώσει τιμολόγιο, η απόδειξη της πληρωμής (π.χ., με επιταγή ή με υπογεγραμμένη απόδειξή του) να είναι αποδεικτικό στοιχείο της δαπάνης για την επιχείρηση που κατέβαλε την πληρωμή και η Εφορία στη συνέχεια να ζητεί εξηγήσεις από τον λήπτη π.χ. της επιταγής για τη μη έκδοση στοιχείου ή για τη μη καταχώριση του εσόδου στα βιβλία του.
* Μείωση των αμυντικών δαπανών.

Για να μειώσουμε το τεράστιο κόστος των αμυντικών δαπανών πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική. Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις επισήμαινε πως «υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις για να εισρεύσουν κεφάλαια στη χώρα, χρήματα στα δημόσια ταμεία, αλλά και για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος από τέτοια έσοδα προορίζεται για τη μείωση του χρέους.
Με κάποιες ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να αυξηθεί ουσιαστικά ο γενικός δείκτης χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση.
**Ιδιωτικοποίηση:
Προτείνω την άμεση μεταβίβαση ποσοστών του Δημοσίου σε ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Καζίνο Πάρνηθας, ΛΑΡΚΟ, Κρατικά Λαχεία, ΟΔΙΕ, Κεντρική Αγορά Αθηνών κτλ. προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και του ανταγωνισμού, αλλά με ουσιαστική παροχή μετοχών στους εργαζομένους κάθε επιχείρησης (10% εντελώς δωρεάν συν 10% σε προνομιακές τιμές).

Ανώνυμος είπε...

2. **Μετοχοποίηση:
αεροδρομίων και εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο. Να δημιουργήσουμε δύο μεγάλους ομίλους «διαχείρισης αεροδρομίων» και να προσελκύσουμε ιδιώτες επενδυτές (μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, ξένα γκρουπ κτλ.), αλλά να δοθεί στους εργαζομένους το 10% δωρεάν και άλλο ένα 10% σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Με ειδικό νόμο οι μετοχές των δύο αυτών εταιρειών να εισαχθούν άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών!
**Ηellenic Αirports Ι: Σπάτα, Κέρκυρα, Χανιά, Καβάλα, Νάξος, Κεφαλλονιά, Πάρος, Καλαμάτα, Κοζάνη, Χίος, Καστελόριζο κ.ά.
**Ηellenic Αirports ΙΙ: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδος, Πρέβεζα, Μύκονος, Λήμνος, Σάμος, Σκιάθος, Λάρισα, Ανδραβίδα κ.ά.
**Τα λιμάνια της χώρας (εκτός Πειραιά και Θεσσαλονίκης) να χωριστούν σε άλλες τέσσερις ανώνυμες εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν όπως και τα αεροδρόμια, με διασφάλιση της σύνδεσης με τις «ακριτικές» νησιωτικές περιοχές, με κίνητρα για τη διατήρηση των γραμμών αυτών και τη χειμερινή περίοδο. Προτείνω η πώληση των ποσοστών αυτών να γίνει κατά προτίμηση σε κοινοπραξίες των μεγαλύτερων ελλήνων επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και εφοπλιστών!
Δηλαδή, καλούμε τους 50 μεγαλύτερους επιχειρηματίες εφοπλιστές και τους ζητάμε να αγοράσει ο καθένας από 0,5% ως 1% των κρατικών επιχειρήσεων σε full price- στην ανώτατη δυνατή τιμή- έτσι ώστε η ιδιοκτησία και ο δυναμισμός των επιχειρήσεων αυτών να παραμείνει σε ελληνικά χέρια!»