Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Der Spiegel: Ο Τσίπρας δεν είναι τρελός

«Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Ο γνωστός γερμανός δημοσιογράφος και εκδότης της Der Freitag, Γιάκομπ Άουγκσταϊν, ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στη Γερμανία πολιτικοί αλλά και μέσα ενημέρωσης στην προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Κατηγορεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για έλλειψη οράματος που οδηγεί την ΕΕ στην καταστροφή ενώ υποστηρίζει: «Ο Τσίπρας δεν είναι τρελός! Θέλει να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν στη χώρα του».

«Ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. «Ο λαός ή το κεφάλαιο; Απλό το ερώτημα, θα έλεγε κανείς. Γιατί αυτό που διαφοροποιεί τη δημοκρατία από τη δικτατορία είναι οι εκλογές. Η Δύση είναι περήφανη γι΄ αυτό. Εκτός κι αν υπάρχει απειλή ο λαός να ψηφίσει αριστερό κόμμα. Τότε το δημόσιο δελτίο ειδήσεων της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης Tagesthemen εξοργίζεται με τη δημοκρατία των Ελλήνων (σσ. και σχολιάζει): «Και πάλι θέλουν να ψηφίσουν!». Η δε Bild γράφει: «Η Άγκελα Μέρκελ δεν θα πρέπει να το δεχτεί αυτό’, αλλά να καταστήσει σαφές στους Έλληνες ‘τι περιμένει δικαίως η Γερμανία από μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση’. Προφανώς πρέπει να έχεις χρήματα για τη δημοκρατία. Και οι Έλληνες είναι χρεοκοπημένοι. Θα έπρεπε λοιπόν να αφήσουν τις εκλογές. Μα τι θράσος!»
Ο Γερμανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι αντίθετα «η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αχτίδα ελπίδας για τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης η δημοκρατία στην Ευρώπη έχει λάβει έναν αυταρχικό χαρακτήρα». Στο άρθρο του αναφέρεται και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας: «Δεν πρόκειται για κάποιον παρανοϊκό. Δεν θέλει να βγει από την ΕΕ, ούτε θέτει εν αμφιβόλω το ευρώ. Θέλει όμως να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν Ευρώπη και ΔΝΤ στη χώρα του. Θέλει να αυξήσει τους φόρους, να εισαγάγει κατώτατο μισθό, να δώσει κουπόνια φαγητού στους φτωχούς και να παράσχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη στους ανέργους. Αυτή είναι η Ευρώπη. Από τις απαιτήσεις του ξεχωρίζει απλώς μία: το κούρεμα του χρέους. Είναι όντως επαναστατικό, αλλά αναγκαίο. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τα χρέη της. Η αποπληρωμή τους δεν είναι δυνατή».
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος ασκεί δριμεία κριτική στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Σημειώνει ότι ο ίδιος δεν διαφωνεί με τη λογική των περικοπών όμως: «όποιος κάνει περικοπές σε περιόδους κρίσης, έχει τελειώσει. Υπήρξαν προειδοποιήσεις. Εντούτοις η Άγκελα Μέρκελ και οι ιδεολόγοι στην καγκελαρία δεν ήθελαν να παραδεχθούν ότι μπορεί να μιλάμε για προϋπολογισμούς κρατών, ωστόσο αυτοί δεν μπορούν να εξυγιανθούν στη βάση υπολογισμών της σουηβής νοικοκυράς».
Χρεώνει ακόμη στην Άγκελα Μέρκελ ότι «δεν έχει όραμα» κάτι που «οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή». «(…) Γιατί αφήνουν τους Έλληνες να υποφέρουν; Ως τιμωρία για τις αμαρτίες του παρελθόντος; Για να φοβηθούν άλλες χώρες με μεγάλα χρέη; Για να μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να λέει στους ψηφοφόρους της ότι δεν υπάρχουν γερμανικά χρήματα για τεμπέληδες νοτιοευρωπαίους;».

Σύμφωνα με τον Γιάκομπ Άουγκσταϊν, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι «από την αρχή της ευρωκρίσης η Μέρκελ ακολουθεί μια σουρεαλιστική στρατηγική, σύμφωνα με την οποία, θέλουμε να διατηρήσουμε την νομισματική ένωση, γιατί οι εξαγωγές μας επωφελούνται από αυτή και επειδή φοβόμαστε τις πολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης. Ωστόσο δεν θέλουμε να υλοποιήσουμε τη βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του κοινού νομίσματος, που είναι η πολιτική ένωση».
«Η έλλειψη οραμάτων της Μέρκελ, η οποία στην γερμανική εσωτερική πολιτική εκλαμβάνεται ως προτέρημα - τόσο μίζερη είναι η γερμανική εσωτερική πολιτική - οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή. Από κοινού με τον γάλλο πρόεδρο, ο Χέλμουτ Κολ θα είχε προτείνει προ πολλού ένα 10ετές σχέδιο για τη δημοσιονομική ένωση».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : ΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Γράφει ο Ν Βράχος

*Όταν μόνος του αγωνιζόταν να σωθεί η Ελλάδα, τον υπονόμευαν και τον λοιδορούσαν.
*Όταν τους προσκαλούσε να συνδράμουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση και να συμπαραταχθούν στο αιρετό φασιστικό ‘’κουβέρνο’’ ΜΕΡΚΟΖΥ, αυτοί παραπληροφορούσαν τον λαό και ΕΚΑΙΓΑΝ την Ελλάδα.

*Όταν ΟΛΟΙ σκοτώνονταν για την πολυθρόνα, αυτός παραιτήθηκε να σωθεί η Ελλάδα μας. Και δεν είπε ‘’κουβέντα’’ για το μέγεθος της πολιτικής αλητείας, ούτε για την αποστασία, ούτε για την αντισυνταγματική εκτροπή, ούτε για το πισωγύρισμα της Ελλάδας σε άλλες ‘’μαύρες και αλησμόνητες’’ εποχές ντροπής και προδοσίας.
*Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;

ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ‘’ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ»» !!!!!
==============================
**ΣΗΜΕΡΑ, που λαός κατάλαβε την αλήθεια και αγωνίζεται για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία, τρέμουν ΟΛΟΙ, επίορκοι προδότες, αποστάτες , συκοφάντες , ρουφιανοχαφιέδες ,νταβαντζήδες και τοκογλύφοι.

Αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις της ψευτιάς και της διαφθοράς να γίνουν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΚΛΟΓΕΣ, πιστεύοντας ότι θα τις κερδίσουν και ότι όλοι μας θα ψηφίσουμε τον..άθλιο συκοφάντη καμένο και τον ανοργασμικό Άλεξις.

*Θέλουν σώνει και καλά εκλογές, νομίζοντας ότι όλοι εμείς ξεχάσαμε την ΑΘΛΙΑ συμπεριφορά τους και την ΒΡΟΜΙΚΗ προπαγάνδα και συκοφαντία τους.
Θέλουν εκλογές οι σκουρλέτηδες και οι Τερενσίες για να αποτελειώσουν ότι άρχισαν.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
=============================
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ σήμερα θα είναι μέρα εκδίκησης του λαού μας. Θα τιμωρήσουμε όλους εκείνους που μας ΕΚΛΕΨΑΝ την ευτυχία και το μέλλον των παιδιών μας.
Σήμερα, εμείς οι μυριάδες περήφανοι πληγωμένοι πασόκοι, εμείς που ποτίσαμε με αίμα και ελπίδα τον δένδρο της δημοκρατίας, ήλθε η ώρα να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ τοπυς προδότες και τους ΚΛΕΦΤΕΣ της πατρίδας μας.
Θέλετε εκλογές? ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

*Το πόσο ηθικά, πολιτικά και ανθρώπινα ,διαφέρει από τους ‘’εραστές της πολυθρόνας’’, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που πρέπει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και να διορθώσει πολλές ‘’αμαρτίες γενεών’’ !

*Ίσως οι ξένοι, γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται εκείνα τα στοιχεία που τον διακρίνουν από τους άλλους, και διαρκώς είναι προσκεκλημένος από όλο τον κόσμο του πνεύματος και της πολιτικής, ενώ οι κομματικές μας υστεροβουλίες δεν μας ‘’επιτρέπουν’’ να τιμήσουμε και εμείς, τον άνθρωπο και πολιτικό, που τιμά ΟΛΟΣ ο κόσμος!

**Ποιος άλλος Έλληνας πολιτικός έχει φθάσει τόσο υψηλά στην εκτίμηση και στον παγκόσμιο σεβασμό καθηγητών, επιχειρηματιών, αρχηγών κρατών, φοιτητών ?

*Ποιος άλλος έχει επιδείξει τέτοιο μοναδικό επίπεδο γνώσης, σεβασμού και αυτοσεβασμού?

*Η σημερινή συμπεριφορά των ‘’εραστών της εξουσίας’’ αποδεικνύει περίτρανα πως η άθλια οικονομική μας κατάσταση, είναι μέρος της διαπλοκής, της ψηφοθηρίας του πελατειακού κράτους.

*Σήμερα, περισσότερο και καλλίτερα από κάθε άλλη φορά φαίνεται και αποδεικνύεται η ΑΠΟΥΣΙΑ της Δικαιοσύνης, που δεν λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά την ιδιοτέλεια πολλών και ΕΠΩΝΥΜΩΝ μελών της.

**Μήπως και σήμερα ακούσαμε κάποια μέτρα για την αποκατάσταση του πληγέντος πολλαπλώς κύρους της?

**Μήπως κάποιοι… παραιτήθηκαν από ευθιξία εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάντια των ‘’δικαστών-υπαλλήλων’’ της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας?

‘Ακρα , της πολιτικής ιδιοτέλειας και διαπλοκής, σιωπή….

ΥΓ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρακολουθεί τις εξελίξεις με γνώμονα ΠΑΝΤΑ το εθνικό συμφέρον και θα παρέμβει τότε και μόνο που ΚΑΝΕΙΣ πια δεν θα τολμήσει να ισχυρισθεί , ότι ‘’ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ’’.
Η πολιτική τους ‘’ζωή’’ τελειώνει σύντομα, αφού στο αδιέξοδο που οδήγησαν την Ελλάδα, μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί και ΠΑΛΙ να την σώσει.




Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΣΟΚΕ, ΔΕΧΕΣΑΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ?

‘’Θα επιτρέψουμε ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ με στημένες κατηγορίες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και τους νταβατζήδες?’’

Στις 25 Φεβρουαρίου
οδηγούν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο ,οι έντιμοι του Σύριζα, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?

Κι όμως ΕΜΕΙΣ υπογράψαμε την παραπομπή του με πρωτόγνωρη αφέλεια και παραπληροφόρηση , ψηφίζοντας Σύριζα των εκατομμυριούχων και των ΧΟΥΝΤΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΩΝ.

Ψηφίσαμε τον Τσίπρα από αγανάκτηση και άγνοια, και το ‘’παρεξήγησε’’ ζητώντας περισσότερα?

Ψηφίσαμε τον Τσίπρα από αγανάκτηση και άγνοια ενάντια στην Σαμαρική αλλοφροσύνη και την εγκληματική μεθόδευση του Βενιζέλου. Γίναμε και εμείς ΑΚΟΥΣΙΑ θύματα του βρώμικου ποταμού της προδοσίας, των μεθοδεύσεων, της παραπληροφόρησης και προτιμήσαμε το μη χείρον… Και τώρα που μάθαμε την αλήθεια τι σκοπεύουμε να κάνουμε? Θεωρούμε ότι όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν μας εκφράζουν? Τα αποδεχόμαστε και προχωράμε να διώξουμε έτσι και αλλιώς τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και να βάλλουμε στη θέση τους τον Τσίπρα και τον Καμμένο?

**Δηλαδή εμείς οι παλιοί πασόκοι, τώρα που μάθαμε ότι όλα ήταν μια στημένη παγίδα, μια άθλια παραπληροφόρηση και υπονόμευση εις βάρος του Πρωθυπουργού και προέδρου του Πασοκ, Γιώργου Παπανδρέου, ένα εθνικό ξεπούλημα , μία νέα αποστασία και προδοσία , θα παραμείνουμε απαθείς με τη λάσπη στα χέρια των Συριζέων να υπάρχει ακόμα?

**Θα επιτρέψουμε ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ με στημένες κατηγορίες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και τους νταβατζήδες?
Σε έπεισαν, παλιέ σύντροφε, ότι αυτοί που μας κατέστρεψαν ξέρουν και μπορούν να μας σώσουν?

*Δέχεσαι στην περηφάνια σου και στην τιμή σου αυτή την απάτη και την συκοφαντία εις βάρος σου και εις βάρος των παλιών συντρόφων σου? *Δέχεσαι ότι ήσουνα λαμόγιο και ‘’έφυγες’’ για να γλιτώσεις την τιμωρία?

*Δέχεσαι και αποδέχεσαι τον οχετό της βρωμιάς του ηλίθιου ακροδεξιού Πάνου, που συνεργάζεται με τον φασιστο -αναθρεμμένο κομμουνιστογενή εναντίον του Πασόκ και εναντίον του προέδρου μας Γ. Παπανδρέου?

*Αυτοί που πλούτισαν και ανατράφηκαν από το αίμα των πατεράδων μας, θα επιτρέψουμε σήμερα να μας προκαλούν και να μας προσβάλουν?
Σε όλα αυτά συμπατριώτη παλιέ πασόκε αγωνιστή και ψηφοφόρε, πρέπει να δώσεις τη δική σου ερμηνεία και τη δική σου απάντηση.

* Συμφωνείς με όσα έκαναν οι δολοπλόκοι συκοφάντες φοροφυγάδες με τα εκατομμύρια που τους ‘’έπεσαν’’ από τον ουρανό , ή των άλλων με τα λαθραία κότερα και τις ΟΦΣΟΡΣ που ανήκουν και σε ..λυπούνται που δεν έχεις να φας και εσύ ΤΟΥΣ ΑΣΤΑΚΟΥΣ και τα ΣΟΥΣΙ !που τρώνε αυτοί για ορεκτικό?

*Συμφωνείς και εσύ με την προδοσία την εξωθεσμική και αντισυνταγματική ανατροπή και προδοσία της κυβέρνησης του 43% και την άθλια και άναντρη συμπεριφορά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου? Σε όλα αυτά συμπατριώτη-ψηφοφόρε, πρέπει να δώσεις τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ απαντήσεις.
Είσαι ευχαριστημένος σήμερα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί? Βλέπεις και πιστεύεις ότι κάποιοι αγωνιστές της ύπαρξης και της τιμής μας, μπορούν και

ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια για την σωτηρία των παιδιών μας?
Αυτό σήμερα είναι το δικό σου προσωπικό ερώτημα:

Ποιοι αγωνίστηκαν για την Ελλάδα και ποιοι για να ‘’βολέψουν το κώλο τους’’ ???

ΥΓ

‘’Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ’’

Έγραφε ο Μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ
=============================
ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΝΟΣ ΑΘΩΟΥ, ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΕΛΛΗΝΑ!!!

ΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ
Έστειλαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο
ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ!!!!

[[Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου]]

Διαβάζω σήμερα ότι 136 δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στην Βουλή από το 2009 μέχρι σήμερα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους Υπουργοί ή Υφυπουργοί.
Όλες αυτές τις δικογραφίες η βουλή τις απέρριψε ως προδήλως αβάσιμες!!!!!!!!!!!!!
Παρέπεμψαν μόνο τον Παπακωνσταντίνου, ο μόνος ένοχος που βρήκαν!!!!!!!!!! προφανώς γιατί οι κατηγορίες ήταν προδήλως βάσιμες.
Επί 6 μήνες πάλευαν να βρουν αποδείξεις να τον ενοχοποιήσουν. Αφού δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ότι αυτός αλλοίωσε την λίστα, τον παρέπεμψαν γιατί ζημίωσε το δημόσιο με ποσό άνω των 120χιλ. εδώ γελάνε και οι πέτρες, 2 χρόνια έχουν την λίστα στα χέρια τους και εισέπραξαν τα α....... μου....κοπρόσκυλα

Φίλοι του Γ. Παπακ.