Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: «ΚΟΨΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ» ΘΕΛΩ 3,5 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΡΤΗ

Του Αθανασόπουλου Περικλή
14.02.2015
Στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου  του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ,         με τον  Αντιπρόεδρο και επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, καθορίστηκε επι της ουσίας η κατάργηση του μνημονίου και η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ να αποδεχθεί τόσο την επόμενη δόση όσο και την μη συνέχιση του προγράμματος. 

Το βέβαιο είναι ότι η ΤτΕ ως αρμόδιος φορέας γνωρίζει επ’ ακριβώς τα στοιχεία για τα χρήματα που έχουν κάνει φτερά στο εξωτερικό, δηλαδή κατόχους, εμβάσματα, ημερομηνίες και τράπεζες.

Αρα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή της πατρίδας μας καλείται "να ανοίξει το στόμα του" και να δώσει τα στοιχεία στην κυβέρνηση ώστε με ένα πρόγραμμα σταδιακού επαναπατρισμού των χρημάτων, «κάτι σαν πράξη περαίωσης», να εισπράξει τα χρήματα που απαιτούνται για να αναπληρωθεί η δόση που δεν θα πάρουμε.

Αυτό ακριβώς φενεται να είπε στην σύντομη συνάντηση  ο ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ προς τον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, «πες τους να φέρουν επειγόντως 10 δίς στη χώρα για ρευστότητα  στην αγορά και θα πληρώσουν ελάχιστο φόρο αλλιώς είσαι τελειωμένος».

Στην περίπτωση που θα «επαναπατριστούν» 10 δί,ς το κράτος θα εισπράξει 1 δίς από φόρο περίπου 10% που θα επιβάλλει, και 2,5 δίς  περίπου από φόρους και ΦΠΑ, σύνολο 3,5 δίς τα οποία θα ξαναπέσουν στην αγορά.

Η πράξη αυτή θα αποτελέσει ένα τεστ αξιοπιστίας της νέας κυβέρνησης με αυτούς που έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και εφ’ όσον λειτουργήσει θα συνεχιστεί με αποτέλεσμα την έναρξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Με όλα τα παραπάνω ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ευρίσκεται σε δεινή θέση γιατί αν από την μία δεν «συνεργαστεί» με την κυβέρνηση, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ από την άλλη θα πρέπει να πείσει το ντόπιο σύστημα για να προβεί σε ανάλογη κίνηση πράγμα πολύ δύσκολο γιατί πίσω από αυτούς βρίσκονται αυτοί που τον τοποθέτησαν σε αυτή την θέση και φυσικά ως μαθημένοι, δεν θα ανεχθούν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, γιατί απλά επιθυμούν την ταχεία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ??
==============================
Ο κ. Σαμαράς τον Απρίλιο του 2012,
σε άρθρο του στην πασίγνωστη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα που φτάνουν το 20% του ΑΕΠ της, για να ελέγξει ένα έλλειμμα που έφτανε το 15% το 2009».

Κατόπιν αυτών οι «καραμανλικοί» ελέγχονται για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, εκτός κι αν θεωρούν ότι ο αρχηγός τους ήταν μεταξύ εκείνων που «φούσκωσαν» το έλλειμμα ή το συντηρούν «φουσκωμένο».

¨Ένα ερώτημα υπάρχει
και προς τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά ότι το έλλειμμα ήταν 3,9% και άσκησε ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και κατά των ηθικών αυτουργών, για «φούσκωμα» του ελλείμματος (όπου ηθικοί αυτουργοί εννοούνται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη Αρχή και δεν λογοδοτεί στην κυβέρνηση).

Το ερώτημα είναι:
προτίθεται ο κ. οικονομικός εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αντώνη Σαμαρά διότι διατηρεί το έλλειμμα του 2009 «φουσκωμένο» υποβάλλοντας σε παράλογες και παράνομες θυσίες τους Έλληνες πολίτες;

Και επειδή σήμερα πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας,
σκοπεύει να ασκήσει ποινική ΔΙΩΞΗ εναντίον του, διότι διατηρεί το έλλειμμα
του 2009 ‘’φουσκωμένο ‘’?

Ανώνυμος είπε...

Στουρνάρας σε Καμμένο: "Ο Καραμανλής φταίει για το έλλειμμα"
=======================================
Ευθεία απάντηση του υπουργού στον Καμμένο...

Ευθεία απάντηση έδωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Πάνο Καμμένο, όταν ερωτηθείς για το έλλειμμα του 2009 και για το ποιος λέει τελικά την αλήθεια - ο Γεωργίου ή ο Προκόπης Παυλόπουλος, απάντησε:

«Ο Γεωργίου» επαναλαμβάνοντας την άποψη, που είχε διατυπώσει εμμέσως στο παρελθόν, ότι οι Κυβερνήσεις Καραμανλή έχουν ευθύνες για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος.
Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ απευθυνόμενος στα στελέχη της Ν.Δ είπε: "Αυτόν θα ψηφίσετε εσείς Υπουργοί του Καραμανλή; Ψηφίστε τον"

Την ένταση μεταξύ των δύο εκτόνωσε ο Μάκης Βορίδης λέγοντας: "Αυτή η συζήτηση δεν προσφέρει τίποτα"

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 15,6%
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ότι κι αν λένε ότι κι αν είπαν για το έλλειμμα, η αλήθεια έλαμψε
Ακόμη και η Ν.Δ. που υποστήριζε ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχτηκε και υπέγραψε ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%.
Ήδη από τις 4 Απριλίου 2012, ο μέχρι προ τινος «αντημνιμονιακός» αρχηγός της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, σε άρθρο του στους New York Times, παραδέχτηκε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15%:
«Greece has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a deficit of 15% of GDP in 2009». Mετφ.

«Η Ελλάδα έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της τάξης του 20% του ΑΕΠ για να περιορίσει το έλλειμμα από 15% του ΑΕΠ το 2009».
Επίσης, στη σελίδα 16 της Εισηγητικής Έκθεσης για τον Προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2012 από την ελληνική Βουλή, αναφέρεται το εξής:
«Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011).
Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης»

Ανώνυμος είπε...

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κάνετε ακροβασίες πείτε μας ....
================================
Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια

.Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
======================
Ο κ.Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση .....και συνεχίζετε λέγοντας ......η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ....

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ
σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;

Αντί να κάνετε τέτοιες ακροβασίες πείτε μας ....

Είστε αποφασισμένοι να συγκρουστείτε, συντεταγμένα με τον τροχονόμο της φοροδιαφυγής κεντρικό τραπεζίτη Προβόπουλο και τον άνθρωπο που συγκάλυψε μέσα από τις όφσορ εταιρείες των τραπεζών την διαφυγή τεράστιων κεφαλαίων των ελλήνων καταθετών προς άγνωστες κατευθύνσεις και δεν επέτρεψε στην ελεγκτική εταιρεία μπλακ ροκ να ελέγξει τα χαρτοφυλάκια των ανωνύμων ,των θυγατρικών και των όφσορ των τραπεζών;

Η αποφυγή της σύγκρουσης σας συντεταγμένα
με το σύστημα αυτό ίσως να βεβαιώνει ,ότι στέλεχος σας κορυφαίο σας αποτρέπει λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με τον κεντρικό τραπεζίτη.

Είστε αποφασισμένοι να συγκρουστείτε, με θύλακες της ελληνικής δικαιοσύνης που αναχαιτίζουν σε περίοδο κρίσης μέσα από τις καθυστερήσεις εκατοντάδων χιλιάδων δικών οικονομικού και αναπτυξιακού περιεχομένου να εισρεύσουν πολλά δις στα ταμεία του κράτους έτσι ώστε να μην αποτελούν πήγες χρηματοδότησης του κράτους οι εύκολοι στόχοι ,οι αδύναμοι και οι άνθρωποι της δημιουργίας;

Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ
οι πήγες χρηματοδότησης είναι εδώ στο εσωτερικό μας, αν το πολιτικό σύστημα όλο μαζί και συντεταγμένα συγκρουστεί με όλους όσους αναχαιτίζουν τον πλούτο και παρεμποδίζουν την ανάπτυξη ....μηδενός εξαιρουμένου από τις πολιτικές δυνάμεις ....συντεταγμένα συγκρουσιακά και ομόθυμα..αν πραγματικά θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να βάλουμε φρένο στον κατήφορο και για τους ανθρώπους και για την χώρα ...

Μιχ . Καρχιμάκης