Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τηλεφωνήματα Σαμαρά σε Βενιζέλο και Θεοδωράκη

Τηλεφωνήματα Σαμαρά σε Βενιζέλο και ΘεοδωράκηΑθήνα
Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Όπως έγινε γνωστό από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι συνομιλίες αφορούσαν «το συντονισμό των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων» και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Αντικείμενο των συζητήσεων είναι να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να αναμένουν επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ζητήσει και επισήμως ενημέρωση, με στόχο -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση- να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο για τους πολίτες και την οικονομία.
«Μετά τα όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα, επίσημα και σε βάθος τα κόμματα, με τον τρόπο που κρίνει θεσμικά πρόσφορο, προκειμένου να διασφαλισθεί η πορεία της χώρας με όρους καλύτερους και όχι χειρότερους για τους πολίτες και την οικονομία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Θεοδωράκης απέρριψε την πρόταση να αναληφθεί κοινή πρωτοβουλία των τριών κομμάτων και επανέλαβε την πρόταση του για τη σύγκλιση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό στον οποίο όπως λένε στο Ποτάμι ανήκουν οι πρωτοβουλίες των κινήσεων.
«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: