Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Βλαντιμίρ Πούτιν: «ο Αλέξης έχει φρέσκιες ιδέες και παλεύει για το καλό της Ελλάδας»

tsipras-putinΤο εγκώμιο του έλληνα πρωθυπουργού έπλεξε με δηλώσεις του ο Ρώσος Πρόεδρος 

Ως ηγέτη ο οποίος διαθέτει «φρέσκιες ιδέες» και αγωνίζεται για το καλό του λαού και της πατρίδας του, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄ κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περί τη μία ώρα, ο Πούτιν συνομίλησε με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία, την Αίγυπτο, την Αφρική και το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ενώ μεγάλο μέρος της συζήτησής τους αφορούσε στην Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρόεδρο για ό,τι έχει προσφέρει η χώρα του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, αλλά και για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αιγύπτου, όπου στην Αλεξάνδρεια βρίσκεται η έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ιστορικά διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία της Μόσχας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, την πρώτη μετά το 2005. Κατά την άφιξή του τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, με τον οποίο παρακολούθησαν αμέσως μετά εκδήλωση στην Όπερα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αφιερωμένη στις σχέσεις Αιγύπτου-Ρωσίας και παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.
Σήμερα, οι δύο ηγέτες πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες, που ολοκληρώνονται με την υπογραφή κοινών στρατηγικών και οικονομικών συμφωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: