Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ας κάνουμε την ελπίδα πράξη

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης, γίνεται μια συντονισμένη, εθνική προσπάθεια για ένα τέλος στο αποτυχημένο πείραμα της λιτότητας που έχει γονατίσει τη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη. Η προσπάθεια έχει κερδίσει πολλούς και ισχυρούς συμμάχους διεθνώς, αλλά δέχεται ολοένα και πιο σθεναρή αντίσταση από τους πολιτικούς ηγέτες, τα ΜΜΕ και τα τραπεζικά συμφέροντα που ποντάρουν στο ναυάγιο της ελπίδας.

Όλα θα κριθούν στις συναντήσεις των επόμενων ημερών. Αλλά οι ισχυροί της Ευρώπης θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο πίεσης κι εκφοβισμού για να κάνουν την ελληνική κυβέρνηση να λυγίσει. Κάποιοι μάλιστα ήδη μιλούν για χαλάρωση των θέσεων της Ελλάδας. Αν όμως εμείς οι πολίτες, δημιουργήσουμε μια εκκωφαντική, ενωτική, υπερκομματική έκκληση ενάντια στη λιτότητα, μπορούμε να γίνουμε το δημοκρατικό αντίβαρο στην πίεση των δανειστών και να δώσουμε στον Α. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη τη δύναμη και αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να επιμείνουν στις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να εξασφαλίσουν μια νέα, δίκαιη συμφωνία για τη χώρα μας.

Πρόσθεσε το όνομα σου στην πανελλαδική έκκληση για ένα τέλος στη λιτότητα και άφησε ένα μήνυμα στον Α. Τσίπρα και τον Γ. Βαρουφάκη. Όταν φτάσουμε τις 200.000 υπογραφές, η ομάδα του Avaaz θα παραδώσει το ψήφισμα και τα μηνύματα μας στους δύο πολιτικούς. Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο τέλος της λιτότητας – ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να σκοτώσει την ελπίδα μας. Υπόγραψε και διάδωσέ το στους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: