Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Η επιλογή του «καραμανλικού» Παυλόπουλου, αποτελειώνει τον Σαμαρά

Ο Αλέξης Τσίπρας με μία κίνηση κατάφερε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Σαμαράς τα 5 χρόνια της αρχηγίας του στη ΝΔ. Να ξαναενώσει την κεντροδεξιά! Και το κατάφερε γύρω από ένα πρόσωπο αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας και ήθους. Ο Σαμαράς σε αντίθεση με τον Τσίπρα, κατάφερε το αντίθετο να διαλύσει την κεντροδεξιά.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συμβολίζει για τη ΝΔ και τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο τη νεότερη δημοκρατική ιστορία όχι μόνο της γαλάζιας παράταξης αλλά και του τόπου.

Το γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος εναντιώθηκε δημόσια στα μέτρα οικονομικής λιτότητας την εποχή Στουρνάρα, το ότι μίλησε για κατάλυση των συνταγματικών ελευθεριών λόγω κάποιων νόμων του μνημονίου όταν νομοθετούσε ο Σαμαράς, το ότι υποστήριξε με θέρμη τις Γερμανικές αποζημιώσεις, είναι σημεία που τον καθιστούν λαοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητό ακόμη και στα αριστερά στρώματα της κοινωνίας.

Ο Σαμαράς δεν αξιοποίησε τον Προκόπη Παυλόπουλο στις κυβερνήσεις του. Ο Σαμαράς δεν έδωσε ευκαιρία στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει ένα στίγμα δημοκρατίας στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ο Σαμαράς απέφυγε να δώσει εξουσία και δημόσιο λόγο σε ένα πολιτικό που ανήκει στον λεγόμενο «σκληρό» Καραμανλικό μπλοκ.. μόνο και μόνο γιατί ανήκει σε αυτό.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίδαξε πολιτικό ήθος και ευπρέπεια όταν αποφάσισε να μην ξαναπολιτευτεί, ενώ θα είχε σίγουρη την εκλογή του, αφήνοντας χώρο σε νεότερους.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος δίδαξε πολιτικό ήθος γιατί παραιτήθηκε των πολιτικών αξιωμάτων, τη στιγμή που έκρινε ωφέλιμο για την κοινωνία, όταν ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας με τους συμβούλους του, ακόμη και μετά από μία ντροπιαστική ήττα.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με την επιλογή, αποδεικνύει πως είναι ένας έξυπνος παίκτης και πως ξέρει να με μία κίνηση να εισχωρεί στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και να δείχνει και το δρόμο για το μέλλον τους.
Και το μέλλον για τη ΝΔ δεν έχει τον Σαμαρά. Αυτό το είπε και ο Πρωθυπουργός σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο και δημοκρατικό τρόπο!
Υ.Γ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση για τον Προκόπη Παυλόπουλο έγινε κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης ή της ..συμβουλής του Κώστα Καραμανλή! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του..
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλος αυτός ο χαμός ήταν για να γίνει ΠτΔ ο Παυλόπουλος;;;

Όλο αυτό το νταβαντούρι που προηγήθηκε πριν τα Χριστούγεννα, ο πολιτικός χαμός, οι συνεχείς αναμετρήσεις στη Βουλή για ΠτΔ, η διάλυση της Βουλής, οι βουλευτικές εκλογές κλπ έγιναν για να γίνει ΠτΔ ο κ. Παυλόπουλος (του Δεκεμβρίου του 2008) και όχι ο κ. Δήμας;;;

Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν εκλεγόταν ο ΠτΔ από το λαό; Ποιοι Έλληνες
άραγε θα ψήφιζαν τον κ. Παυλόπουλο για ΠτΔ, όταν μόνος του δεν κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές γιατί προφανώς δεν θα εκλεγόταν ούτε βουλευτής;;

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ο εμπνευστής του bonus των 50 εδρών και ο εμπνευστής της εκλογής Δημάρχων κ.λ.π. με 42%!!!

Πρώτο αυτογκόλ του Τσίπρα. Το επόμενο θα είναι το μνημόνιο;;;

Τελικά ένας απλός διαχειριστής του συστήματος είναι και ο κ. Τσίπρας; Δεν μπόρεσε άραγε να βρει έναν άλλο Έλληνα από τα δέκα εκατομμύρια πέρα από την πολιτική ελίτ;;;