Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τα πέντε « ΑΝ » που θα εξαφανίσουν πολιτικά Σαμαρά, Θεοδωράκη, Βενιζέλο, Παπανδρέου

samaras_venizelos_theodorakis_papandΟι τελευταίες εξελίξεις μετά την παρέμβαση Ομπάμα, το ραντεβού ΒαρουφάκηΣαπέν και τις πληροφορίες για τις προθέσεις Γιούνκερ να καταργήσει την τρόικα, φέρνουν στην επιφάνεια πέντε «ΑΝ» τα οποία… εάν «βγουν» τότε θεωρείται δεδομένο ότι οι κ.κ. Α. Σαμαράς, Σ. Θεοδωράκης, Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου θα κινδυνεύσουν να εξαφανιστούν πολιτικά από το προσκήνιο.
Καταρχάς, να επισημανθεί ότι τα «μηνύματα» από την παρέμβαση, μέσω του CNN, του Ο. Ομπάμα και από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και της Γαλλίας,
Γ. Βαρουφάκη και Μ. Σαπέν ήταν θετικά ως προς το αίτημα της Ελλάδας, όπως αυτό πλέον τίθεται μέσω της κυβέρνησης με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Με το θέμα του «κουρέματος» να παραμένει από ελληνικής πλευράς στο τραπέζι, ορισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι και οι ΗΠΑ δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν τρόπους ελάφρυνσης του, αν όχι την άμεση μείωση του, με παράλληλες συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορούν και οι πληροφορίες για απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γουνκέρ να βάλει «τέλος» στην τρόικα.
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός;
Οι εξελίξεις δείχνουν να αδυνατίζουν τα επιχειρήματα των κ.κ. Γ. Παπανδρέου το 2010, Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου το 2012 και Σ. Θεοδωράκη το 2014, οι οποίοι λίγο πολύ υποστήριζαν –και εξακολουθούν- ότι τα μνημόνια και η πολιτική της λιτότητας ήταν και είναι μονόδρομος. Μοιάζει να συντρέχουν 5 «ΑΝ» τα οποία, εάν επιβεβαιωθούν, τότε θα σημάνει ενδεχομένως ο πολιτικός αφανισμός τους. Ποια είναι αυτά; Συνοψίζονται απλοϊκά στα εξής:
  • Αν η νέα κυβέρνηση επιτύχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ουσιαστική μείωση του δημόσιου χρέους,
  • Αν η μείωση αυτή «φανεί» στις τσέπες όσων έγιναν φτωχοί ή έφτασαν στο «κατώφλι» του ορίου της φτώχειας τα τελευταία χρόνια,
  • Αν δεν υπάρξει νέο μνημόνιο με όρους λιτότητας,
  • Αν υπάρξει πιο δίκαιη φορολόγηση με το μεγάλο κεφάλαιο να καλείται να αποδώσει αυτά που πραγματικά του αναλογούν και
  • Αν σταματήσει η αύξηση της ανεργίας και αρχίζει να μειώνεται μέσα από τη δημιουργία πραγματικών και σταθερών θέσεων εργασίας.
Αν αυτά τα «ΑΝ» βγουν, τότε όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ, του Ποταμιού (με τον εκπρόσωπο του σε θέματα Υγείας να τάσσεται υπέρ του… επικεφαλής του Eurogroup στην πρόσφατη «κόντρα» με τον κ. Βαρουφάκη και, στη συνέχεια, να παραιτείται από το θόρυβο που ξέσπασε), του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου με το κόμμα του, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν πολιτικά. Πολύ περισσότερο, εάν η νέα κυβέρνηση κάνει πραγματικότητα την αλλαγή του κρατικού μηχανισμού με στόχο την αναγέννηση του και συγκρουστεί με την διαπλοκή, στη βάση των προεκλογικών δεσμεύσεων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ''ΧΩΡΑΝΕ'' ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ !

Το 2009, 44% των Ελλήνων ψηφοφόρων,

δώσαμε στον Γιώργο Παπανδρέου την δύναμη, για να αλλάξει την Ελλάδα που βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Αποφασίσαμε ,όλοι μαζί να αλλάξουμε το βρώμικο σύστημα της διαφθορά και της ρεμούλας.

Με τους νέους νόμους που ψηφίστηκαν στη βουλή από την κυβέρνηση Παπανδρέου και για πρώτη φορά, επιχειρείται η εφαρμογή , ισονομίας , ευνομίας και αληθούς φοροδοτικής υποχρέωσης εκ μέρους ΟΛΩΝ;

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι και νόμοι που ‘’πόνεσαν’’ τόσο πολύ τη διαπλοκή, παλιά και νέα, ώστε να κηρύξουν ‘’ανίερό πόλεμο ‘’ εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Πασοκ;

Γιατί η επίορκη κλίκα μέσα απο το Πασόκ με τον ΕΞΩΜΟΤΗ αποστάτη έριξαν το Γιώργο?

Πόσο μεγάλο ήταν το μέγεθος και το βάθος της διαφθοράς, που τον πρόδωσαν και τον ανέτρεψαν, όταν ψήφισε τους πρώτους νόμους?

Ποιοι τρέμουν την εφαρμογή τους;
Πόσο μαύρο βρόμικο χρήματα υπάρχει και ποιοι το έχουν για να τρέμουν τόσο πολύ τον Γιώργο Παπανδρέου?

Ανώνυμος είπε...

Παπακωνσταντίνου: Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα ...κοντά στον κατώτερο μισθό!

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
===================
" Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
*από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
*άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
*άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν πιστέψει κανείς τα στοιχεία με τα μηνιαία καθαρά εισοδήματα της μεγάλης πλειονότητας των γιατρών στο Κολωνάκι, είναι κοντά στο κατώτερο μισθό. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη αναντιστοιχία ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και σε αυτό που θα περίμενε κάποιος.
Έχω δώσει εντολή να γίνουν συστηματικοί έλεγχοι. Είναι ένα πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν κι άλλα, για αντίστοιχες επαγγελματικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι υπάρχει φοροδιαφυγή.
Δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει πρώτα να γίνει έλεγχος, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Γιατί υπάρχει στη χώρα προκλητικός πλούτος, που φοροδιαφεύγει, και υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες δεν σηκώνουν το φορολογικό βάρος και δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι μονίμως τα φορολογικά ισοζύγια".

Αυτά ανέφερε πριν από λίγο σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΤΙΜΟΣ….

Αν σήμερα ,ήταν κυβέρνηση του Πασόκ με τον Γ. Παπανδρέου,
θα είμαστε καλλίτερα ή , χειρότερα???

Γράφει ο Ν Βράχος

Γνωρίζει πολύ καλά ο Έλληνας πλέον, ότι το πρόγραμμα εθνικής αποφλοίωσης [[Μέρκελ -Σαμαρά-Βενιζέλου ]] που ψηφίστηκε, δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό λογικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα οικονομικής αναδιάρθρωσης Παπανδρέου, που λογικά και με πολύ προσεκτικά βήματα, προσκαλούσε τους Έλληνες να σώσουμε την πατρίδα μας, όπως εμφαίνεται στα προγράμματα ένα και δύο, με οποία επετεύχθη το οικονομικό θαύμα της μείωσης του ελλείμματος κατά 5% του ΑΕΠ σε ένα χρόνο.
Το επί πλέον κόστος-επιβάρυνσης των πολιτών, ήταν 4Δις Ευρώ.

*Δεν έχει καμιά σχέση, με τα βάρβαρα και πολλαπλά μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια υπονόμευσης , πολιτικής αλητείας και διαπλοκής, για την αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, με την αρχική προσπάθεια διάσωσης και τον τρόπο επιβάρυνσης των κατοίκων αλλά και με τον τρόπο σύλληψη της φοροδιαφυγής, της εφαρμογής Ευνομίας, της Ισοτιμίας, της Ισονομίας, της κοινωνικής προστασίας, της Εθνικής προστασίας και παρουσίας, η νέα απόπειρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που ψηφίστηκε από τη βουλή, και αποτελεί αντίγραφο των εντολών που πήραν από τη Μέρκελ .
Αυτών των εντολών που ο Γιώργος Παπανδρέου ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αποδεχθεί και να εφαρμόσει για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

*Σήμερα ο λαός μας πληρώνει, τη δίχρονη επίθεση των υστερόβουλων ελλήνων(;) πολιτικάντηδων, εις βάρος της Ελλάδας, της οικονομίας, της εθνικής μας υπόστασης με βασική επιδίωξη, την εκτέλεση της εντολής που είχαν πάρει για απομάκρυνση του Γ. Παπανδρέου από την εξουσία. Ο δημοκρατικός μας λαός, αντιλαμβάνεται τη πραγματική επιδείνωση και κατάσταση της χώρας και, όπως και στις εκλογές τιμωρεί τους επίορκους συκοφάντες και αρνείται να υπακούσει στα κελεύσματά τους , τώρα που άρχισαν να ‘’τρώγονται’’ μεταξύ τους.

*Ποιος αμφισβητεί πλέον το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
* Ποιος πλέον αμφισβητεί το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας.

*Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’? Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει? Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?

*Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης!

*Τον διώξαμε γιατί ήταν ο ΜΟΝΟΣ που μιλούσε για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών, με ταυτόχρονη εκχώρηση κοινών μετοχών για εξασφάλιση του Ελληνικού λαού. Και κανείς δεν μιλά σήμερα για το έγκλημα που διεπράχθη όταν ‘’έδιωξαν’’ τον Παπανδρέου.

*Τον διώξαμε γιατί ήταν ο μόνος που επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,2 ΔΙΣ ευρώ στο Λάτση και τον Βαρδινογιάννη για την λαθροδιακίνηση πετρελαίου, και σήμερα ο δουλοπρεπής Σαμαράς τα… χαρίζει, αφού τον κρατάνε και τον ‘’συντηρούν’’ …ενημερωτικά !

*Τον διώξαμε γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ‘’συντηρήσει’’ την χρόνια διαπλοκή των ΜΜΕ και των νταβατζήδων που τα ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ !!

*Τον διώξαμε γιατί μας είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ ! και φέραμε στη θέση του ότι το χειρότερο θα μπορούσε να μας τύχει. Δύο απόκληρους της κοινωνικής ευαισθησίας , δύο αδίστακτους βρικόλακες της εξουσίας, δύο προικοθήρες της παρανομίας, δύο εμπόρους πατριδοκαπηλίας.

*Υπάρχει κανείς σήμερα , που να έχει αντίρρηση ότι, με βάση το αποτέλεσμα του 2010 και τα μέτρα της εποχής εκείνης, θα είχαμε ΗΔΗ!!! βγει στις αγορές χωρίς την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ??? Μήπως πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας???

Μήπως πρέπει να δώσουμε ξανά την ευκαιρία στον Γιώργο,
να σώσουμε τα παιδιά μας??

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !