Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ «ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ» Η «ΕΞΟΝΤΩΣΗ» ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ & Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ…!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 28.02.2015
Από έρευνα που έχει γίνει κατά την περίοδο της εφαρμογής του μνημονίου στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια με αντικείμενο την διαφθορά των χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο, αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, κυρίως Ευρωπαϊκών συμφερόντων, (Γαλλικές, Γερμανικές, Ολλανδικές, Δανικές, Αγγλικές, Σουηδικές, Νορβηγικές κλπ), οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, φοροδιαφεύγουν χωρίς να πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους.
Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους όπως:
  •   Δηλώνοντας έδρα εκτός της Ελλάδας ώστε να μεταφέρονται εκεί τα ελαχιστοποιημένα κέρδη τους  πληρώνοντας ελάχιστο φόρο.
  •  Με την  δυνατότητα να μην τα δηλώνουν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια ακόμα περισσότερο, αφού οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της χώρας μας αποδιοργανώθηκαν πλήρως.
  • Με την πλήρη αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα με την οποία οι ανωτέρω επιχειρήσεις ελαχιστοποιούν το κόστος λειτουργίας τους.
  •  Με την εφαρμογή της Συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ με την οποία και αυτό ακόμα το ελάχιστό κόστος το μεταφέρουν στις πλάτες των Ευρωπαϊκών λαών αφού τις επιδοτούν για να απασχολούν γενιές λαθρομεταναστών σχεδόν με μηδενικό κόστος.
  • Με την Διατραπεζική Ευρωπαϊκή Ενωποίηση, υπό την Ε.Κ.Τ. με την οποία  θέλουν να ελέγχουν κάθε μορφή ρευστότητας των τραπεζών.
  •  Με την δημιουργία για την Ελλάδα του ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ με το οποίο θέλουν να συγκεντρώνουν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας τα οποία προέρχονται κυρίως από φόρους των Ελληνικών Επιχειρήσεων και του Ελληνικού λαού και όχι των ξένων, με σκοπό να αποπληρώνονται τα χρέη του Δημοσίου.
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη του σε γνωστό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό;
«…είναι δυνατόν ξένη Ευρωπαϊκή επιχείρηση που λειτουργεί στην Ελλάδα και εφαρμόζει τιμές μεγαλύτερες από την Ευρώπη, να παρουσιάζει κέρδη 1% ενώ στην Ευρώπη 35%....»
«..είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα το 2010 να αγοράζει Ελληνικά Ομόλογα
στο 30% της αξίας τους, για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές, με σκοπό να σώσει την Ελλάδα, σήμερα να μας ζητάει να τα αποπληρώσουμε στο 100%, ενώ αν δεν τα είχαμε δώσει σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε κουρέψει κατά 90%..»
Με όλα αυτά, και με την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ έχει δώσει πίνακα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Α. ΜΕΡΚΕΛ, στον οποίο εμφανίζει  τόσο αναλυτικά τέτοια στοιχεία  όσο επιχειρήσεις και ονόματα εμπλεκομένων, είναι δεδομένο ότι έχει προβληματίσει τους «Εταίρους», οι οποίοι πρέπει να αποφασίσουν αν είναι «με τον κλέφτη η με τον νοικοκύρη..και με τους δύο αποκλείεται».
Το σημαντικό στοιχείο στην έρευνα είναι ότι το Βορειοευρωπαϊκό μέτωπο εμφανίζεται αρραγές μόνο και μόνο γιατί κατέχει την πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε την λογική της εφαρμογής των Οικονομικών Ζωνών, οι οποία είναι σε εξέλιξη,  με την οποία οι ανωτέρω χώρες θέλουν να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους απο τρίτες υποαναπτυχτες χώρες στην Ελλάδα και να τις λειτουργήσουν σύμφωνα με την Συνθήκη ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ.
Σημασία έχει, και πρέπει να ελεγχθεί, πως η χώρα είχε αποδεχθεί όλα τα παραπάνω από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πολλά από τα οποία μάλιστα αποτελούν «το πρόγραμμα» για το οποίο μας εγκαλούν και μας εκβιάζουν συνεχώς οι «Εταίροι» μας οτι πρέπει να αλοκληρωθεί.
Όλα τα παραπάνω τα έχει ανεβάσει η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το επόμενο τετράμηνο, η οποία κατά πάσα περίπτωση δεν «κρατείται», και αποτελούν το βασικό όπλο του κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ο οποίος τα χειρίζεται αριστοτεχνικά, πράγμα που ενοχλεί αφάνταστα τους  Βορειοευρωπαίους.
Τέλος πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ντόπιοι «νταβατζίδες», οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν μάθει να πληρώνουν, αλλά παροτρύνουν και τους ξένους να έρχονται ως επενδυτές με τα ίδια δεδομένα και μάλιστα αυτά που πληρώνουν οι ξένοι να τα εισπράττουν αυτοί από τις κρατικές προμήθειες και αναθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: