Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΙΤΕ! Προσπαθούν να «φάνε» τον Γ. Βαρουφάκη!

ΔΕΙΤΕ! Προσπαθούν να «φάνε» τον Γ. Βαρουφάκη!Σαν εμπόδιο βλέπουν τον Γιάννη Βαρουφάκη εκεί στην Ευρώπη, καθώς δεν τους αφήνει να παίξουν ανενόχλητοι με τη χώρα μας!Λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup, κυκλοφόρησαν φήμες, που θέλουν τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άντγκελα Μέρκελ και τους συμμάχους της, να σχεδιάζουν "αποπομπή" του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.
Σύμφωνα με το newsbeast.gr, ένα tweet της ανταποκρίτριας του Mega στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά, πυροδότησε έντονη φημολογία και σενάρια αποπομπής του Γιάννη Βαρουφάκη, που ξεκίνησε αρχικά μέσω των μέσων ενημέρωσης. Δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων διαρρέουν στον Τύπο και φωτογραφίζουν ως ακατάλληλο για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις τον έλληνα τσάρο της οικονομίας.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι η Μαρία Δεναξά έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι κ το Παρίσι. Μάλλον τα βρήκαν σκούρα. Συντονισμένο το ιερατείο για Διαίρην κ βασίλευε».
Μέσω των ελλήνων ανταποκριτών στη Γερμανία διέρρευσε και η πληροφορία πως ο εκπρόσωπος των σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, ανέφερε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup», χωρίς να προχωρά σε περαιτέρω διευκρινίσεις.
Όπως αναφέρει, επίσης, δημοσίευμα της εφημερίδας των Βρυξελλών «Der Standaard», η γερμανική πλευρά εμφανίζεται έχει εισπράξει την ενόχληση των υπουργών Οικονομικών των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνη, οι οποίοι περιγράφουν ως «αλαζονική» τη συμπεριφορά του Γιάννη Βαρουφάκη αφού οι... διαλέξεις του θυμίζουν τον τρόπο που μιλάει στους φοιτητές του.
Αρνητικά μηνύματα έρχονται την ίδια ώρα και από το Παρίσι. Λίγο πριν ξεκινήσει το κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup ενόχληση φέρεται ότι εξέφρασε και η γαλλική πλευρά. Όπως μετέδωσε το Europe1 ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δεν θεωρεί πρόβλημα την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θεωρεί μεγάλο πρόβλημα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
 Συγκεκριμένα το Europe 1 αποκαλύπτει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είπε σε δημοσιογράφους πως μπορεί πριν 5 χρόνια να ήταν πρόβλημα αν η Ελλάδα άφηνε το ευρώ, αλλά σήμερα δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: