Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΜΕΡΚΕΛ! Ποια είδηση επιβεβαίωσε η Ρωσία και χάρισε αισιοδοξία στην Ελλάδα;

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΜΕΡΚΕΛ! Ποια είδηση επιβεβαίωσε η Ρωσία και χάρισε αισιοδοξία στην Ελλάδα;Πως η Μόσχα είναι έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα οικονομικά με... 10 εώς 15 δις δολάρια , αν τους ζητηθεί τέτοιο αίτημα επιβεβαίωσε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ .
Η συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.
Στην αρχική του παρέμβαση, ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τη Ρωσία «την πιο δημοφιλή χώρα στην Ελλάδα» αλλά και τη νέα ελληνική κυβέρνηση ως τη δημοφιλέστερη από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς συγκεντρώνει υποστήριξη του 72% των πολιτών της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στο παρελθόν, έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις από την Αθή να για τη συνεργασία με τη Ρωσία, χωρίς αυτές να υλοποιηθούν, γι' αυτό και η νέα ελληνική κυβέρνηση ξεκινά από αύριο κιόλας, αφού ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την υλοποίηση των συμφωνηθέντων.
Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της ελληνικής πλευράς για το τρίγωνο αποσταθεροποίησης που περιβάλλει την Ελλάδα, αρχίζοντας από την Ουκρανία και καταλήγοντας στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή και τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής λύσης του Ουκρανικού, σημειώνοντας ότι «ουδέποτε οι κυρώσεις ήταν αποτελεσματικές, γι' αυτό και πρέπει να βρεθούν άλλα εργαλεία συνεννόησης» αλλά και ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να είναι λύση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των κυρώσεων και δήλωσε ότι έγινε συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και ότι εφόσον διατυπωθεί αίτημα οικονομικής βοήθειας από την Αθήνα, αυτό θα εξεταστεί από τη ρωσική κυβέρνηση.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατα την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον ΥΠΕΞ Νίκο
Κοτζιά οτι οποιαδήποτε συμφωνία σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών που ζουν στη χώρα.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μόνο μια πολιτική κατάσταση στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει πάνω απο 5.000 θύματα.
Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία εκτίμησε την "εποικοδομητική" θέση της Ελλάδας στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ΕΕ όπως τόνισε έχει επιβάλλει πολλές κυρώσεις λόγω της κρίσης στην Ουκρανια .
Απο την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε οτι "Ελλάδα και Ρωσία έχουν σχέσεις μακραίωνης ιστορικής φιλίας"
Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ελπίζει πως θα υπάρξει μια "ση
μαντική" συμφωνία στις συνομιλίες στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ αργότερα σήμερα.
Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε οτι η Αθήνα ανησυχεί για τις 100.000 ομογενείς που ζουν στην ανατολική Ουκρανία και θα θέσει ως προτεραιότητα να τους δώσει βοήθεια.
"Έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με την Ουκρανία. Όπως γνωρίζετε, στη Μαριούπολη και άλλα μέρη της ανατολικής Ουκρανίας υπάρχουν περίπου 100.000 άτομα ελληνικής καταγωγής και προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε", δήλωσε ο Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Η Αθήνα επιμένει ότι οι πολιτικές κρίσεις μπορούν να λυθούν μόνο με διπλωματικό διάλογο, δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.
"Βλέπουμε ότι από την ανατολή και το νότο, η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο της αποσταθεροποίησης.
Η Ελλάδα θέλει να εξηγήσει στους εταίρους της ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω διπλωματικού διαλόγου.
Αλλιώς, όλοι θα αντιμετωπίσουν ανθρωπιστική κρίση ", τόνισε ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ.

athensmagazine










2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η Κύπρος κύριε ΚΑΤΑ –ΚΑΜΜΕΝΕ ;
κύριε Τσίπρα, κύριε Καμμένε, κύριε Μιχαλολιάκο,
Γιατί και η Κύπρος;
Ένας μύθος έχει κυριαρχήσει και διατρέχει την χώρα.
Ένας μύθος που επειδή βολεύει πολλούς έχει γίνει πιστευτός από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Ένας μύθος που έχει οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σε παράλυση του κρατικού μηχανισμού, σε επικίνδυνη κοινωνική αναταραχή, σε βαθειά πολιτική κρίση.
Ένας μύθος που παρά λίγο στις εκλογές πριν από λίγες μέρες να ρίξει την χώρα στα βράχια, στην έξοδο από το ευρώ, στην επιστροφή της πάρα πολλές δεκαετίες πίσω.
Ο μύθος ότι η χώρα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς κάποιου είδους μνημόνιο, χωρίς βοήθεια και δάνεια από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ., χωρίς οδυνηρές μεταρρυθμίσεις του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλο της, με διατήρηση αλώβητου του επιπέδου ζωής των κατοίκων της.
Τα ιδεολογήματα που προβάλλονται πολλά.
Ήταν πολιτική επιλογή πουλημένων και νεοφιλελεύθερων ηγεσιών το μνημόνιο.
Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
===================================
Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα,
Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.
Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.


Ανώνυμος είπε...

Έρευνα στη Κύπρο 7 στους 10 πιστεύουν ότι ο Αναστασιάδης απέτυχε στις διαπραγματεύσεις – «Ναι» στο ευρώ το 62%

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία απέτυχαν να διασφαλίσουν μια καλή συμφωνία» πιστεύει το 73% των ερωτηθέντων σε έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός Insight Market Research (IMR) - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας λίγες ώρες μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής.
- Στο ερώτημα εάν πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία «Πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε» ή «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία», ποσοστό 27% τάσσεται υπέρ του ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυπριακή αντιπροσωπεία «Πέτυχε ό,τι καλύτερο μπορούσε» ενώ ποσοστό 73% πιστεύει ότι «Απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

- Στο ερώτημα «κατά την άποψη σας τι θα έπρεπε να κάνει η Βουλή: να εγκρίνει ή να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων;» ποσοστό 71% θεωρεί ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων ενώ αντίθετη άποψη έχει το 29%.
- Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης από τη Βουλή η κύρια βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει η πλειοψηφία (72%) των Κυπρίων είναι «Να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 €». Ενα μικρότερο ποσοστό (19%) η βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει είναι «Σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν, να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την κυβέρνηση με κάποιο λογικό επιτόκιο».
- Τέλος, η πλειοψηφία των Κυπρίων (62%) θεωρεί ότι παρά τα σημερινά δεδομένα η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Ενώ ένα μικρότερο ποσοστό (28%) θεωρεί ότι θα πρέπει η Κύπρος να βγει εκτός ευρωζώνης και να επιστρέψει στη λίρα.
Η έρευνα διενεργήθηκε στις 17 Μαρτίου με συνολικό δείγμα 600 ατόμων.