Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά έγραφε το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup που δεν εκδόθηκε ποτέ

varoufakis4534 Το προσχέδιο του Eurogroup για την Ελλάδα που θα εκδιδόταν, αλλά τελικά δεν πέρασε, ανέφερε πως η Αθήνα θα
διερευνούσε παράταση και εάν υπήρχε επιτυχία, κάτι τέτοιο θα «γεφύρωνε το χρόνο» για νέα συμφωνία.

Η ελληνική πλευρά απέρριψε το προσχέδιο ανακοινωθέντος των «19».

Γνώση του κειμένου επικαλείται το Reuters, αναφέροντας επίσης πως την αντίθεση της Αθήνας προκάλεσε ιδιαίτερα η αναφορά περί παράτασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, το κείμενο ανέφερε:

«Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να εργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να διερευνήσουν τις δυνατότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.
«Με επιτυχή κατάληξη, αυτό θα γεφυρώσει το χρόνο για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup για να εργαστούν σε πιθανές νέες συμβατικές συμφωνίες».

 
Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ...’’ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ’’ !!
Γράφει ο Ν βράχος

Αυτός που είναι σε μειονεκτική θέση δεν μπορεί να απαιτεί, να προκαλεί και να..απειλεί!

[[Ας έλθει να μου ζητήσει να υπογράψω και τότε θα δει….]],

λέει ο ‘’Αλεξις’’, ο τροφοδοτούμενος με εγκεφαλικά κύτταρα από τον Πάνο, της ‘’μαύρης ώρας’’ που τον έβαλαν στην πολιτική.

Έχουμε ακούσει τόσες βλακείες και εξωπραγματικές προτάσεις που μας έχουν πείσει ότι τόσο ο Αλέξης όσο και ο περίγελος της σοβαρότητας Πάνος, όχι μόνον δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να υποστούμε ΑΜΕΣΗ και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Είναι δε τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύουν, πως τα δικά μας προβλήματα θα μας τα λύσουν οι κουτόφραγκοι Ευρωπαίοι δίχως εμείς οι ίδιοι να πληρώσουμε δεκάρα τσακιστή. Αυτά τα πράγματα απλώς δεν γίνονται.

Οι Ευρωπαίοι προσφέρουν στήριξη -εκτιμώντας πως η κατάρρευση της Ελλάδας θα επηρεάσει και τους ίδιους- αλλά δεν είναι και κορόιδα για να φορτωθούν οι ίδιοι όλο το κόστος από την διαφαινόμενη τραπεζική κατάρρευση στη Ελλάδα?.
Καλώς ή κακώς απαιτούν συμμετοχή στις θυσίες και από τους Έλληνες. Η θέση τους-σωστή ή λανθασμένη- είναι ξεκάθαρη. Είτε την αποδέχονται οι Έλληνες και συνεχίζουν στο παιχνίδι ,είτε όχι και αναλαμβάνουν το κόστος μόνοι τους. Αρκεί να γνωρίζουν τις συνέπειες κάθε επιλογής τους.

Και κάτι τελευταίο.
============
Αυτός που είναι σε μειονεκτική θέση δεν μπορεί να απαιτεί πολύ δε περισσότερο να απειλεί. Μπορεί μόνο να ζητά βοήθεια και συνδρομή. Τα περί υπερήφανου όχι, λοιπόν, των Συριζέων στην Ευρώπη, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλούν. Γιατί η αξιοπρέπεια δεν μπορεί να συμβαδίζει ποτέ με το φέσι –αναφέρομαι σε αυτό που οι Συριζέοι ετοιμάζουν να φορέσουν στους καταθέτες.( Στρατούλης, κπ.α)

ΥΓ: Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί οι Ρώσοι
==========================
–που σύμφωνα με κάποιους θα μας έσωζαν δανείζοντάς μας με ευνοϊκότερους όρους, αρκεί να τους το ζητούσαμε- αρνήθηκαν να κάνουν το ίδιο με την Κύπρο που και οι κεφαλαιακές της ανάγκες ήταν υποδιαίρεση των Ελληνικών και συμφέροντα Ρωσικά διακυβεύονται στο νησί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
=============================
Κόλαφος για Τσίπρα Σαμαρά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα

Υιοθετήθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση για το ρόλο και τη λειτουργία των Τρόικα στις χώρες που εφαρμόζουν προγράμματα προσαρμογής (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος).

* Η έκθεση (Ngoc και Karas) που υπερψηφίστηκε και από τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η δημιουργία του σχήματος των Τρόικα ήταν αναπόφευκτη στην πρώτη φάση της κρίσης, λόγω της απουσίας κατάλληλων μηχανισμών και κατάλληλων πολιτικών στο Ευρωπαϊκό επίπεδο...

*Ταυτοχρόνως, ασκεί, έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι Τρόικες σε ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ζητήματα διαφάνειας, αλλά και στο συχνά ανεπαρκή συντονισμών μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Έντονη κριτική επίσης ασκεί η έκθεση και για τις αστοχίες στον οικονομικό σχεδιασμό και στις προτάσεις πολιτικής.

** το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα
===============================================
(…)Ειδικότερα, για την Ελλάδα, επισημαίνονται ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μη βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών λόγω της συνεχούς μείωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού στα χρόνια πριν από την έναρξη του προγράμματος, ενώ αναφέρει ότι «η προβληματική κατάσταση στην Ελλάδα οφειλόταν επίσης και στη στατιστική απάτη στα χρόνια
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
πριν από την έναρξη του προγράμματος», επισημαίνοντας, ωστόσο, την αποφασιστική δράση της κυβέρνησης για ανεξαρτητοποίηση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής τον Μάρτιο του 2010.

Η έκθεση αναγνωρίζει στην άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε στην χώρα χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και στο μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών αλλαγών που υλοποιούνται, ασκώντας παράλληλα κριτική για αστοχίες και αδικίες στον επιμερισμό του κόστους

ΣΧΟΛΙΟ: Η αξιολόγηση των πολιτικών που ασκήθηκαν από τα ευρωπαϊκά κράτη με την επίβλεψη της τρόικα περιέχεται στην έκθεση που παραθέσαμε παραπάνω και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας εισήλθε στο πρόγραμμα του μνημονίου ενώ διευκρινίζει ότι η ένταξή μας στο μνημόνιο οφείλεται στη στατιστική απάτη της κυβέρνησης Καραμανλή με Υπουργό Οικονομικών τον Παπαθανασίου [Αποκαλυπτικό:
Ο Παπαθανασίου έστειλε εν γνώσει του
πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα #elleimma2009]. Πρόκεται για την απόλυτη δικαίωση του τότε οικονομικού επιτελείου Παπακωνσταντίνου-Σαχινίδη και προφανώς της οικονομικής πολιτικής που ασκήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Παρ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ που

επιθυμούσαν διακαώς να πέσει άπλετο φως στην περίπτωση του πρώτου μνημονίου, καταψήφισαν το πόρισμα της συγκεκριμένη έκθεσης. Εύλογα αναρωτιέται ο Φίλιππος Σαχινίδης στο τουίτερ:
[[ Την έκθεση του Ε.Κ για την Τρόϊκα καταψήφισε και ο Σύριζα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε να συζητηθεί η Έκθεση στην Ελληνική Βουλή.
Τι άλλαξε από τότε?]]

Ανώνυμος είπε...

"Απαλλακτικό βούλευμα" Παπανδρέου για το έλλειμμα του 2009 μέσω του πολυνομοσχεδίου;
=================================================

Τρεις πρώην γαλάζιοι βουλευτές αποκαλύπτουν πως στην αιτιολογική έκθεση ομολογείται ότι το έλλειμμα ήταν 15,6%, κάτι που διέψευδε η ΝΔ και ζητούσε εξεταστική. Αμηχανία στην Κ.Ο της ΝΔ για τη "δικαίωση Παπανδρέου".

Μια παραδοχή μεγάλης πολιτικής σημασίας περιέχει...
η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου που συζητήθηκε στη Βουλή και η οποία, υπό προϋποθέσεις, ακυρώνει βασικές προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά αλλά, ταυτόχρονα, απαλλάσσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα βρέθηκε στην εποπτεία της τρόϊκας και στο Μνημόνιο το 2010.

Οι δυο βουλευτές του κινήματος «Νέα ΜΕΡΑ», Νίκος Σταυρογιάννης και Γιάννης Κουράκος, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης (όλοι τους πρώην μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ), καλούν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να απαντήσουν εάν αποδέχονται την αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου: σε αυτό – σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές – αναφέρεται ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν στο ύψος του 15,6%.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών βουλευτών, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει και την ακύρωση των στοιχείων που έδινε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009 -και περιέχονται στο βιβλίο που έγραψε, τότε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου- και επιβεβαίωση των δηλώσεων των κυρίων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Γιώργου Παπανδρέου για το έλλειμμα, τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν είναι, ακόμα, γνωστό εάν η συγκεκριμένη παραδοχή υπήρχε και στην αιτιολογική έκθεση του προϋπολογισμού που ψήφισε τον Δεκέμβριο η τρικομματική κυβέρνηση. Εάν, όντως, υπάρχει στην αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου, κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά, είναι, πράγματι, ιδιαίτερης αξίας και είναι βέβαιο πως αφενός ερμηνεύει την επιμονή του Γιάννη Στουρνάρα να κρατά στη θέση του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ τον Ανδρέα Γεωργίου που είχε ελεγχθεί για αλλοίωση ("φούσκωμα") του ελλείμματος και αφετέρου προσφέρει ανέλπιστα επιχειρήματα στον πρώην πρωθυπουργό.

Από την άλλη, μια τέτοια παραδοχή βάζει οριστικά τέλος στην δέσμευση του πρωθυπουργού ότι "θα γίνει μια εξεταστική κι αυτή θα είναι για το πως μπήκαμε στο Μνημόνιο".

«Εμείς καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο και θέτουμε τα εξής ερωτήματα» ανέφεραν χαρακτηριστικά, οι τρεις βουλευτές, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαιώνει το έλλειμμα του 15,6% για το 2009;».

«Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ, ειδικά όσοι κατείχαν υπουργικές θέσεις, το σημερινό πολυνομοσχέδιο στην αιτιολογική έκθεση του οποίου αναφέρεται το έλλειμμα του 2009 στο ύψος του 15,6%. Τελικά ακυρώνουν οι ίδιοι βουλευτές και υπουργοί της Ν.Δ τα στοιχεία που έδιναν στη δημοσιότητα το 2009; Επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009 που διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ;».

Ανώνυμος είπε...

Τον ειρωνεύτηκε ότι ''παίζει θέατρο'' επικοινωνιακό !
======================
Ο Παπανδρέου ''Πινοσέτ και Τσολάκογλου'',
και ο ψυχογιός της χούντας ο Αλέξης, δημοκράτης???

*Τι έκανε ο Τσίπρας,
όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα?
Τον είπε προδότη, τον είπε Πινοσέτ, Τσολάκογλου, κλέφτη, λαμόγιο και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες, τις οποίες συμπλήρωνε κάθε μέρα ο Αντώνης ,που ήταν μέλος στο παιχνίδι της συμμορίας για την ανατροπή και την προδοσία του Γιώργου.
Τι έκανε ο Τσίπρας,
οταν ο Παπανδρέου, λίγο πρίν την υπογραφή του μνημονίου εξηγούσε μέσα στη βουλή τον κίνδυνο της χρεοκοπίας?
Τον ειρωνεύτηκε ότι ''παίζει θέατρο'' επικοινωνιακό !

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ? ΝΕΟ ΠΕΙΡΑΜΑ?
=========================================
ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ.
Γράφει ο Ν βράχος

Τι ακριβώς μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?

*Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την εξώπορτά μας?

*Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?

*Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?

*Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?

*Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.

*Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.

*Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.

* Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΑΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.

** Ποιος εγγυάται στον κ. Τσίπρα ,ότι ‘’αύριο’’, ο κύκλος της ..εξουσίας δεν θα στραφεί εναντίον του, αφού είτε πετύχει κάτι, είτε και πιο πιθανό αποτύχει όπως ο Σαμαράς, θα έχει σαν αποτέλεσμα να υποστεί και να δρέψει τους καρπούς των όσων έσπειρε τόσα χρόνια?

*ΑΡΑ !!! με λίγα λόγια και η απόπειρα ‘’σωτηρίας’’ μέσω Τσίπρα ,
είναι καμένη, όπως Καμμένος είναι και ο ακροδεξιός συνεργάτης του που είναι τόσο πολιτικά και πνευματικά ΚΑΜΕΝΟΣ! ώστε η παρουσία του και μόνο δίπλα στον Τσίπρα και στο..Λαφαζάνη, να αποτελεί ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ αποτυχίας και διάσπασης.

*Ο Καμμένος δεν μπορεί να συνεργαστεί ούτε με το..σώβρακό του, θα συνεργαστεί με τους αριστερούς ‘’προτεστάντες’’ της αντιχριστιανικής πεποίθησης και έκφρασης?
Εξ άλλου φρόντισε εγκαίρως να εξάγουν στο εξωτερικό ότι θα ΕΠΡΕΠΕ να παράγει εργασία και εισόδημα στην Ελλάδα.