Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

H βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί μια βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

Σόιμπλε: Δεν μας αρέσει η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία - Δηλώσεις στο ReutersΔεν είναι αρεστή στο Βερολίνο η προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί μια βιώσιμη υποκατάσταση της ευρωπαϊκής βοήθειας για την Αθήνα...


Ερωτηθείς για το σε ποιο βαθμό οι σχέσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τη Μόσχα προκαλούν ανησυχία, ο Σόιμπλε απάντησε: Δεν μας αρέσει αυτό.
«Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρόσθεσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε εκδήλωση του Reuters.
Όπως, όμως, σημειώνει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων η Ελλάδα παρά την αρχική θέση όσον αφορά το θέμα των κυρώσεων επί της Ρωσίας τελικά συμφώνησε με την επέκτασή της ισχύς τους για ένα εξάμηνο ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε το ενδεχόμενο αναζήτησης βοήθειας από τη Ρωσία.
Όσον αφορά τη Ρωσία η Σόιμπλε πρόσθεσε ότι δεν είναι προς το συμφερόν της Γερμανίας να αντιμετωπίζει η Μόσχα οικονομικές δυσκολίες.
«Είναι προς το συμφέρον το δικό μας να συνεργαστούμε στενά και λογικά με τη Ρωσία και για τη Ρωσία είναι συμφέρον να συμβάλει σε μια σταθερή παγκόσμια ανάπτυξη» δήλωσε από το Βερολίνο ο γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: