Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η Ισλανδία σήκωσε πάλι παντιέρα. Απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ε.Ε.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλανδία ανέφερε ότι η χώρα απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σταμάτησε όλες τις διαπραγματεύσεις

Η Ισλανδία δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την ένταξη της στο μπλοκ των 28 κρατών μελών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Ρέικιαβικ, επισημοποιώντας την προεκλογική υπόσχεση του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος από το 2013, όταν και ήρθε στην εξουσία, για πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών.

"Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ισλανδία δεν είναι πλέον μια υποψήφια χώρα και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργεί σύμφωνα με αυτό από τώρα και στο εξής" ανέφερε ανακοίνωση του Ισλανδικού υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον και μετά από σχετική επικοινωνία που υπήρξε με την προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ τη Λετονία.

Η Ισλανδία είχε αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2009, αλλά μετά τις εκλογές και την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών στην κυβέρνηση η λαϊκή υποστήριξη στο θέμα αυτό υποχώρησε.

Το νησιωτικό κράτος του βόρειου Ατλαντικού με τις 325.000 ψυχές βρέθηκε αντιμέτωπο με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού του συστήματος το 2008, φέρνοντας τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αφότου τρεις τράπεζες κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αυτή η κρίση ενίσχυσε τότε την υποστήριξη για την ένταξη της Ισλανδίας στην ΕΕ παρότι πρόκειται για μια χώρα που παραδοσιακά είναι "απομονωμένη" από την ηπειρωτική Ευρώπη και βρίσκεται σε συνεχή διαμάχη με τις Βρυξέλλες για τις αλιευτικές ποσοστώσεις οι οποίες έχουν αντίκτυπο σε ένα από τους κινητήριους τομείς της τοπικής οικονομίας.

(Πηγή: ΑΠΕ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλος αυτός ο χαμός ήταν για να γίνει ΠτΔ ο Παυλόπουλος;;;

Όλο αυτό το νταβαντούρι που προηγήθηκε πριν τα Χριστούγεννα, ο πολιτικός χαμός, οι συνεχείς αναμετρήσεις στη Βουλή για ΠτΔ, η διάλυση της Βουλής, οι βουλευτικές εκλογές κλπ έγιναν για να γίνει ΠτΔ ο κ. Παυλόπουλος (του Δεκεμβρίου του 2008) και όχι ο κ. Δήμας;;;

Αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν εκλεγόταν ο ΠτΔ από το λαό; Ποιοι Έλληνες
άραγε θα ψήφιζαν τον κ. Παυλόπουλο για ΠτΔ, όταν μόνος του δεν κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές γιατί προφανώς δεν θα εκλεγόταν ούτε βουλευτής;;

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι ο εμπνευστής του bonus των 50 εδρών και ο εμπνευστής της εκλογής Δημάρχων κ.λ.π. με 42%!!!

Πρώτο αυτογκόλ του Τσίπρα. Το επόμενο θα είναι το μνημόνιο;;;

Τελικά ένας απλός διαχειριστής του συστήματος είναι και ο κ. Τσίπρας; Δεν μπόρεσε άραγε να βρει έναν άλλο Έλληνα από τα δέκα εκατομμύρια πέρα από την πολιτική ελίτ;;;