Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Βάσω: Έλεγχος σε πέντε μέρες αλλιώς θα μηνύσω τις ελεγκτικές αρχές

Αν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος που την αφορά θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη η Βάσω Παπανδρέου με δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής και με  αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», που έχει τίτλο: «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...»
Επισημαίνει ότι είναι καλοδεχούμενος ο έλεγχος, ενώ σημειώνει ότι η ίδια είχε ζητήσει ενδελεχή έλεγχο περιουσιακών στοιχείων σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα την τελευταία δεκαετία. Διατυπώνει την απορία της για την διαρροή ενός εγγράφου, που ορίζει τον κατ΄ επιλογήν έλεγχο προσώπων και αναφέρει ότι δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, μετοχές, ομόλογα ή άλλα επενδυτικά προϊόντα ούτε εδώ, ούτε έξω.


Ολόκληρη η  δήλωση της Βάσως Παπανδρέου είναι:

«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος.
Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.
Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας.
Σε ότι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.
Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό.
Καλώ επομένως του αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται  εντυπώσεις.
Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: