Ν. Παππάς: Ο Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη Ευθεία απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις σημερινές του αναφορές έδωσε ο Νίκος Παππάς με δήλωσή του νωρίτερα, στο περιστύλιο της Βουλής, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες των εμπνευστών του σχεδίου ασφυξίας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

«Ο κ. Σόιμπλε είναι», σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και στο εσωκομματικό του ακροατήριο.


Αυτές οι δηλώσεις -πρόσθεσε- είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες  με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη», κατέληξε ο Ν. Παππάς.