Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Γιώτα Κοζομπόλη


26 Μαρτίου 2015
Δελτίο Τύπου
 Τα βασικά προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος στο νομό Μεσσηνίας συζητήθηκαν σε συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτας Κοζομπόλη και Θανάση Πετράκου με το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, 25 Μαρτίου 2015. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και συνεργάτης του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα.
Εμφάνιση ΕΝΩΣΗ 119.JPG
Τέθηκαν προς επίλυση οι άμεσες και βραχυπρόθεσμες προτεραιότητες οι οποίες είναι :
  • Η άμεση αντικατάσταση μέρους των δασικών κυρίως πυροσβεστικών οχημάτων, κάποια από τα οποία ξεπερνούν τα 40 χρόνια και η συντήρηση των υπόλοιπων.
  • Το απαραίτητο προσωπικό, τεχνικά μέσα και τεχνογνωσία για αποτελεσματική πυρασφάλεια στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
  • H στάθμευση κατά τους θερινούς μήνες ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο για τις ανάγκες της δασοπυρόσβεσης.
  • Η μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας σε κτήριο του Δήμου, καθότι το υφιστάμενο δεν πληροί  τις προϋποθέσεις .
  • Η αναβάθμιση του Π.Κ Πύλου σε Πυροσβεστικό Σταθμό λόγω της τουριστικής ανάπτυξης (COSTA NAVARINO) και της μεγάλης έκτασης της περιοχής που καλύπτει.
  • Ο καλύτερος συντονισμός από την Πολιτική Προστασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και μέσων, που απαιτούνται για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (άνοιγμα ζωνών πυρασφάλειας – δρόμων, συντήρηση και λειτουργία των υπαρχουσών υδατοδεξαμενών και λιμνοδεξαμενών κ.α ).
  • Η λειτουργία σε 24ώρη  βάση του εθελοντικού κλιμάκιου Πεταλιδίου
  • Ένα αξιοκρατικό πλαίσιο κρίσεων των στελεχών του ΠΣ., η ενεργοποίηση του  Π.Δ «περί υγιεινής και ασφάλειας στο ΠΣ», και η άμεση ψήφιση και εφαρμογή νέου κανονισμού μεταθέσεων.
  • Τέλος η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της δαπάνης για την αποκατάσταση των Ένστολων όπως επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ.

Οι βουλευτές δεσμευτήκαν ότι θα παρέμβουν ώστε να ενισχυθεί άμεσα το ΠΣ με οχήματα δασοπυρόσβεσης καθώς και ότι θα προωθήσουν την πρόταση για σύσταση επιτροπής από τους κύρια εμπλεκόμενους φορείς του νομού (Πυροσβεστική Υπηρεσία, 120 ΠΕΑ, ΥΠΑ, Αστυνομική Δ/νση, Νοσοκομείο Μεσσηνίας, Τμήμα ΠΣΕΑ) για την αξιολόγηση και βελτίωση των υφιστάμενων μέσων πυρασφάλειας των πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Τέλος για την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες της Μεσσηνίας, συμφώνησαν να προωθήσουν τα αιτήματα των Πυροσβεστών στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !