Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ


ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με τα βλέμματα να στρέφονται σήμερα, Δευτέρα (30/03/2015) στο Κοινοβούλιο και στη σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διεξαχθεί στις 20:00 το βράδυ συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με βάση το άρθρο 142Α.

Ο πρωθυπουργός θέλει να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τη δανειακή σύμβαση, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για τη λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία πρόκειται να κατατεθεί στο Eurogroup, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για αποδέσμευση τμήματος της δόσης για την Ελλάδα και ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας.
Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να κάνει έναν αναλυτικό απολογισμό του δίμηνου κυβερνητικού έργου και βάσει αυτού να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα αν συντάσσονται με τις κινήσεις της κυβέρνησης που ελαφρύνουν τα βάρη των φτωχότερων στρωμάτων.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προκαλέσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους να πουν με σαφήνεια αν συμφωνούν ή διαφωνούν με τα όσα προβλέπουν οι δύο ψηφισμένοι νόμοι, για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Όπως τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι, ο κ. Τσίπρας θα φέρει την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της. «Είναι ώρα ευθύνης για όλους», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός και να θέσει στους αντιπάλους του το δίλημμα «ή με εμάς ή με τη Μέρκελ».
Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, θα υπογραμμίσει τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων, το άνοιγμα του φακέλου της Siemens, αλλά και τη βούληση για σύγκρουση με την εγχώρια διαπλοκή και τα συμφέροντα, ζητώντας από την αντιπολίτευση τη στοιχειώδη στήριξη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα αφήσει εκ νέου αιχμές κατά της διαπλοκής που δεν αφήνει την κυβέρνηση να εργαστεί.
Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει επίσης να στείλει και ένα μήνυμα προς την «εσωκομματική αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Το μήνυμα που θέλει να στείλει, σύμφωνα με συνεργάτες του, είναι να πάρουν όλοι θέση.
«Εγώ δεν είμαι Σαμαράς, το Μνημόνιο και οι πολιτικές λιτότητας, είναι απέναντί μας», είναι μια φράση που ακούγεται στο Μαξίμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ένας ακόμη οικογενειακός φίλος του Αρχιεπίσκοπου της Χούντας….

Η γνωριμία της οικογένειας του με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, ανάγεται στα χρόνια της δεκαετίας του 1980, όταν ο Βασίλης Παυλόπουλος, ο πατέρας του Προκόπη και ο Παύλος Τσίπρας, ο
----------------------------------------------------------------------
πατέρας του Αλέξη, ήταν φίλοι και στήριζαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [Κοτσώνη], τότε προκαθήμενο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη διάρκεια της χούντας της 21ης Απριλίου,
-----------------------------------------------------------------------------------
που είχε επικεφαλής το Γεώργιο Παπαδόπουλο
Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη , ο Παύλος Τσίπρας συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη ) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου, συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό
==========================================================
Αλέξη (γεννήθηκε το 1974), ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

Ο Αλέκος Αλαβάνος, μέλος της «χριστιανικώτατης» οικογένειας των Αλαβάνων, επέλεξε σχεδόν πραξικοπηματικά να επιβάλλει τον Τσίπρα στην ηγεσία του Σύριζα;
Αυτό είναι ..το προσόν του Αλέξη, που αρκεί για να σώσει την Ελλάδα των παιδιών μας?


Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????

Δεν ήξερε ο Τσίπρας και η ‘’αριστερά’’ ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου?
Και βέβαια το ήξερε.
*Τι έκανε λοιπόν ο Τσίπρας?
Αντί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όσο μπορούσε, διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισαν από κοινού την εκτέλεση των σχεδίων για την ανατροπή του Παπανδρέου.?
*Τι έκανε ο Τσίπρας,
όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα?
Τον είπε προδότη, τον είπε Πινοσέτ, Τσολάκογλου, κλέφτη, λαμόγιο και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες, τις οποίες συμπλήρωνε κάθε μέρα ο Αντώνης ,που ήταν μέλος στο παιχνίδι της συμμορίας για την ανατροπή και την προδοσία του Γιώργου.
Τι έκανε ο Τσίπρας,
οταν ο Παπανδρέου, λίγο πρίν την υπογραφή του μνημονίου εξηγούσε μέσα στη βουλή τον κίνδυνο της χρεοκοπίας?
Τον ειρωνεύτηκε ότι ''παίζει θέατρο'' επικοινωνιακό !
Και ψηφίσατε τον Τσίπρα να μας σώσει
Αξίζει άραγε να δίνεις και την ψυχή σου για ένα λαό που ψηφίζει υβριστές και συκοφαντες –