Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Εξοργισμένος ο Τσίπρας απειλεί θεούς και δαίμονες - Τι βροντοφώναξε με θάρρος στον Ντάισελμπλουμ;

«Είμαι 40 ετών. Ρίξτε με εάν θέλετε....
Θα με βρείτε και θα με βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον Γερούν Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με τη RealNews, όταν υπήρξε αδιέξοδο στις
διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής του Eurogroup από ένα σημείο των διαπραγματεύσεων και έπειτα δεν μιλούσε καθόλου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Τσίπρα.
Ο Ολλανδός εμφανιζόταν.σύμφωνα με το tribune.gr, πλήρως αδιάλλακτος, ισχυριζόμενος ότι δεν θα διστάσει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, και ο Αλέξης Τσίπρας του διεμήνυσε: «Τότε δεν θα έχετε απέναντί σας έναν πρωθυπουργό του 36%, αλλά του 50%. Διότι τόσο θα πάρω».

«Αν με ρίξετε, θα είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που έπεσε γιατί υπερασπίστηκε τα δίκαια της χώρας του και του λαού του» είχε συμπληρώσει χαρακτηριστικά.

Συνεργάτες και κοντινοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα έχουν εκφράσει την άποψη ότι μέρος των εταίρων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Σόιμπλε αντί να έχουν ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, επιχειρούν την πτώση της κυβέρνησης, ώστε να αποσταλούν μηνύματα και προς άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΣ ‘’ΦΤΑΙΝΕ’’ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι ???

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν

από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη ή την χρηματοοικονομική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς.

Βάσει του αιτήματος,
των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών των θεσμών, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες με στόχο να καταλήξουμε σε μια τελική απόφαση για την παράταση του τρέχοντος EFSF Master Financial Assistance Facility Agreement μέχρι τέσσερις μήνες από το δ.σ. του EFSF.

Επίσης καλούμε τους θεσμούς (Τρόικα)
και τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν εκ νέου αμέσως τη δουλειά που θα επιτρέπει την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παραμένουμε δεσμευμένοι
να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά, όσο η χώρα τηρεί τις δεσμεύσεις της εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου.

Ανώνυμος είπε...

Αλέξης :
Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων

Μιλώντας για τις "κόκκινες γραμμές" στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι "δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης".
"Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης", υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού.

Σύμφωνα με... τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.

"Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων.
=======================================
Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

"Τους απαντάμε "δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε", εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία.

Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της...

Ανώνυμος είπε...

καπου ειχα διαβασει οτι η γερμανια σκευτεται να φυγει απο το ευρω.
μηπωσ τα κανει ολα αυτα για να διαλυσει το ευρω και να ριξει το φταιξιμο στην Ελλαδα;
καϊμενε γερμανικε λαε τι σε περιμενει!
με αεπ 222% που εχετε θα πατε με αξια στο μαρκο χειροτερο και απο βουλγαρια.
θα πειτε το ψωμι ψωμακι!