Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Μαξίμου: Στηρίζουμε Βαρουφάκη- συνεδριάζει το απόγευμα η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης


Ελλάδα Επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη κατά τη σύσκεψη της Κυριακής του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το απόγευμα στις 18:30 συνεδριάζει η  πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Γ. Βαρουφάκη.
 
Υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη θα συνεδριάσει στις 18:30 στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης που συστάθηκε μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ομάδα αυτή όπως είναι γνωστό μετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γ.γ. της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Θέμα της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή ήταν η ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε Eurogroup και Ecofin.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου, τονίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών  κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ακόμα, η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο, ενώ για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.Τέλος, την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !