Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«Βόμβα» για τη Γερμανία στο Ευρωκοινοβούλιο ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΧΩΡΕΣ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Και μόνο η ανάγνωση της ερώτησης που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος φτάνει. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε όσα σας γράφουμε εδώ και καιρό για την προσπάθεια της Γερμανίας και να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και να υποτάξει την Ευρώπη οικονομικά.
Πως; Ελέγχοντας την ευρωπαϊκή οικονομία,ώστε αυτή να εξάγει και οι άλλοι να εισάγουν.
Οσα εργοστάσια έκλεισαν στην Ελλάδα,όσα κτήματα χερσώθηκαν,μεταβίβασαν την ωφέλεια σε γερμανικές εταιρείες.Είτε για άμεση παραγωγή και εξαγωγή προς την Ελλάδα( μόνο η ΖΗΜΕΝΣ ελέγχει το μεγαλύτερο τομέα στην Ελλάδα…) είτε με έμμεση,δηλαδή εισαγωγές(π.χ. γεωργικών προϊόντων) απο τρίτες χώρες και μεταπώληση και όχι εισαγωγή απο την Ελλάδα.
Διαβάστε την ερώτηση και θα καταλάβετε ποιοί παριστάνουν το νοικοκύρη και τι θα έχει να πάθει η χώρα αν συνεχίσει την χωρίς όρους παράδοσή της στους οικονομικούς κατακτητές Αυτή η παράδοση είχε λάβει εφιαλτικές διαστάσεις επι Σημίτη:
Θέμα: Ερώτηση για το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας
Για τη θέση της Γερμανίας στην οικονομία της ΕΕ και το πολύ μεγάλο πλεόνασμα στις τρέχουσες συναλλαγές της, που αποτελεί λόγο άσκησης πίεσης σε βάρος των οικονομικά αδύναμων κρατών μελών της ευρωζώνης, συνέταξε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, την οποία συνυπέγραψαν άλλοι 12 ευρωβουλευτές. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
Ερώτηση:
Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας αυξάνεται σταθερά από το 2000, περίπου δηλαδή από τότε που υπάρχει η νομισματική ένωση. Το 2013, η γερμανική οικονομία είχε πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουών συναλλαγών 206 δις €, το οποίο ισούται με το 7,5% του ΑΕΠ,[1] ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο για το 2014 και το 2015.[2] Έχει υποστηριχθεί ότι αυτό το υπερβολικό πλεόνασμα, που υπερβαίνει το ανώτατο όριο 6% που συνιστάται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,[3] ήταν ο λόγος για τον οποίο επιβλήθηκαν πρόσθετα βάρη σε άλλα κράτη μέλη που πασχίζουν να ανακάμψουν από την οικονομική κρίση. Αν μία χώρα έχει πλεόνασμα, μία αλλη πρέπει να εμφανίσει έλλειμμα, γιατί οι επιπλέον εξαγωγές της χώρας που εμφανίζει πλεόνασμα πρέπει να απορροφηθούν από μία άλλη χώρα υπό μορφή επενδυσεων, κατανάλωσης ή εισαγωγών.[4] Ερωτάται η Επιτροπή:
1) Τι μέτρα είναι διατεθειμένη να λάβει και τι πρόταση ετοιμάζει να υποβάλει ώστε να ανακουφίσει το βάρος που δημιουργείται στα λοιπά κράτη μέλη από το υπερβολικό πλεόνασμα της Γερμανίας;
2) Συμμερίζεται την άποψη ότι η Γερμανία πρέπει να αυξήσει τους μισθούς, να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των δομών της και να δώσει κίνητρα για επενδύσεις και κατανάλωση;[5] Τι μέτρα προτίθεται να ζητήσει από τη Γερμανία προς το σκοπό αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: