Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού «στον ενικό» - ΦΩΤ

Ο Διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού «στον ενικό» - ΦΩΤΟ

Ο Διεθνής Τύπος για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού «στον ενικό» - ΦΩΤΟ

Πρώτη καταχώρηση: 28/04/2015 - 17:50
Τελευταία δημοσίευση: 17:50Διεθνή
Στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, «στον ενικό» αναφέρονται όλα τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εστιάζοντας κυρίως στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.


BBC
Το δημοσίευμα του BBC, παρουσιάζοντας τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, αναφέρει: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ‘βλέπει’ συμφωνία (με τους πιστωτές) μέχρι την επόμενη εβδομάδα».
Το Bloomberg σημειώνει ότι «ο Τσίπρας είπε ότι μία χρεοκοπία και ρήξη θα ήταν αποτυχία για την Ευρώπη, για την Άνγκελα Μέρκελ και για την ίδια την Ελλάδα».
Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αναφέρεται εκτενώς στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου. Στο άρθρο της υπό τον τίτλο «Ο Τσίπρας απειλεί με δημοψήφισμα σχετικά με τα μέτρα λιτότητας» σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να ζητήσει από τον ελληνικό λαό να αποφασίσει, αν η Ευρώπη επιμείνει σε περαιτέρω περικοπές. 
Το Associated Press υπογραμμίζει ότι «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας είπε στο Star ότι πιστεύει πως η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η οποία στη συνέχεια θα επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας». 
«Ο Τσίπρας ετοιμάζει δημοψήφισμα» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Handelsblatt.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει στο δημοσίευμά του ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας του, μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, έως τις αρχές του Μαΐου». 
«Η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε» είναι ο τίτλος του εκτενούς δημοσιεύματος της Bild που αναφέρεται στη συνέντευξη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό» και στο Star.
Το Reuters σημειώνει ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα αν οι δανειστές επιμείνουν σε αιτήματα που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτα, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία και θα αποφευχθεί αυτό το σενάριο». 

«Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι την επιλογή ενός δημοψηφίσματος» γράφει η Suddeutsche Zeitung.
Οι Financial Times στο άρθρο τους για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία με τους δανειστές έως την 9η Μαΐου και προειδοποίησε ότι, αν δεν υπάρξει συμφωνία μπορεί να καταφύγει σε δημοψήφισμα». 
«Ο Τσίπρας απειλεί με δημοψήφισμα» γράφει η γερμανική FAZ.
 New York Times

«Στην πρώτη του ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα εξασφαλίσει γρήγορα μία συμφωνία με τους πιστωτές», αναφέρει η εφημερίδα New York Times.  

Πηγή: en.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: