Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ...ΛΑΓΟΥΣ!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
(ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)

Ή ΑΡΝΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!

Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!!!

Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!!!

Ο συνταγματολόγος μάλιστα, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος θα ενισχύσει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και θα προσδιορίσει επακριβώς τα όρια της κόκκινης γραμμής!!!

Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!!!

Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και τα 211 δισ. από αυτά, αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος ή επονείδιστο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!!!

Ο έλεγχος που θα γίνει θα είναι εξονυχιστικός και προς όλες τις κατευθύνσεις!!!

Θα γίνει έλεγχος για το μαγείρεμα του ελλείμματος, από την ΕΛΣΤΑΤ, του έτους 2009 που ξαφνικά ανέβηκε στο 15,4 αλλά και του χρέους που από το 115% του ΑΕΠ το ανέβασαν κάποιοι «φωστήρες» στο 126,8%!!!

Επίσης έχουμε ξαφνικές εκχωρήσεις Ελληνικού χρέους από τράπεζες σε κυβερνήσεις. Κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές οι εκχωρήσεις;

Όλα θα βγουν στο φως και θα αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση των Ελλήνων!!


Συνεχίζουμε τον αγώνα αδέλφια δυνατά και πατριωτικά!!!


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, AΠO TO (2004-2009) ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟ 1960!!! .
==========================================
Συνεχίζουν την καταστροφή τα Καραμανλάκια.

Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ από 180 ΔΙΣ.Ευρώ από το 2004-2009. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό.
* Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.
* Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
*Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
*Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.
*Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισ. από 178 που ήταν το 2004?.
* Πως ''γεννήθηκε '' ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ ! με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?
*Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό οικονομικό χάος.
*Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?
*Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?
*ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο Καραμανλής κατέστρεψε την Ελλάδα ? Είναι τόσο ιδιοτελής και ανίκανος?
Τόσο πολύ αισθητή είναι η απουσία της δικαιοσύνης.
Και η παρούσα κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ κάνουν τα πάντα, προκειμένου να ''αθωώσουν'' τον εθνικό εγκληματία Καραμανλή.
Που αλλού ακούστηκε, ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής (παυλόπουλος) να επιλέγεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ εθνικός συκοφάντης , ψεύτης, μπουρδολόγος Πάνος ΚαΜένος εντελώς, να ''επιβραβεύεται για την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή στη διάλυση της χώρας και την χρεοκοπία της?
Όρθιοι, 230 και πλέον βουλευτές , επίορκοι , υπόλογοι και μη χειροκροτούσαν ΟΡΘΙΟΙ τις επιλογές Παυλόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου?
Τέτοια αναισθησία, αδιαφορία και προκλητική επίδειξη αντεθνικής συμπεριφοράς, προς τους , και από τους ανθρώπους που ''δημιούργησαν'' το σημερινό ΧΑΟΣ με την συνεχή πενταετή τους παραπληροφόρηση, υπονόμευση και εθνικό ξεπούλημα?
Και ύστερα ψάχνουμε και βρίζουμε τους τοκογλύφους και τους νταβατζήδες?
Και ύστερα μας φταίνε οι ξένοι, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την κυβέρνηση των λαοπλάνων ''εθνικοσοσιαλιστών',' να συνεχίσει την ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία τόσο ΠΡΟΣΤΥΧΑ και ανθελληνικά ανέτρεψαν ενώ ήδη είχαν αρχίσει να ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι νόμοι που είχε ψηφίσει?
Τελικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπεύθυνος Έλληνας πολίτικος, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου, που να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να ''σαλπίσει'' εθνική συναίνεση και κοινό αγώνα?

Ανώνυμος είπε...

Επιστολές - φωτιά του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το ...
www.tovima.gr/politics/article/?aid=413313
31 Ιουλ 2011 - Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό ... «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια».
ΔΟΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .
«Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»
Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

Τέτοια μέτρα είναι:

* Χωροταξικά να μπορεί να χτίσει ο Ελληνας με ορθολογικότερους συντελεστές δόμησης.
* Αποκρατικοποιήσεις με συμμετοχή των εργαζομένων.
* Αλλαγές στα τεκμήρια.
Τα τεκμήρια στρεβλώνουν την οικονομική δραστηριότητα. Εκτός από το καθαυτό κόστος αγοράς ενός προϊόντος και τους σχετικούς φόρους, ο πολίτης πρέπει να υπολογίσει και το επιπλέον «κόστος του τεκμηρίου». Οπου οι διασταυρώσεις στοιχείων υποδηλώνουν πως το επίπεδο διαβίωσης δεν συνάδει προς το εισόδημα που δηλώνεται, να γίνεται πολύ αυστηρός φορολογικός έλεγχος. Οι κανόνες-τυφλοσούρτης είναι αντιπαραγωγικοί και αναποτελεσματικοί.

* Οπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης,
το φορολογικό σύστημα πρέπει να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να τηρούν βιβλία και στοιχεία με τρόπο που να αποδεικνύει τις συναλλαγές τους αλλά αυτά τα βιβλία και στοιχεία να τηρούνται κατά την κρίση τους και να αποδεικνύονται το έσοδο και η δαπάνη με τον πιο πρόσφορο τρόπο. Π.χ., αν μια επιχείρηση δεν έχει έστω ένα τιμολόγιο διότι αρνείται ο προμηθευτής της να εκδώσει τιμολόγιο, η απόδειξη της πληρωμής (π.χ., με επιταγή ή με υπογεγραμμένη απόδειξή του) να είναι αποδεικτικό στοιχείο της δαπάνης για την επιχείρηση που κατέβαλε την πληρωμή και η Εφορία στη συνέχεια να ζητεί εξηγήσεις από τον λήπτη π.χ. της επιταγής για τη μη έκδοση στοιχείου ή για τη μη καταχώριση του εσόδου στα βιβλία του.
*

Ανώνυμος είπε...

Μείωση των αμυντικών δαπανών.
=======================
Για να μειώσουμε το τεράστιο κόστος των αμυντικών δαπανών πρέπει να δημιουργηθεί μια πιο κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική. Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις επισήμαινε πως «υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις για να εισρεύσουν κεφάλαια στη χώρα, χρήματα στα δημόσια ταμεία, αλλά και για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα, έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος από τέτοια έσοδα προορίζεται για τη μείωση του χρέους.
Με κάποιες ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην αγορά και να αυξηθεί ουσιαστικά ο γενικός δείκτης χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση.

**Ιδιωτικοποίηση:
================
Προτείνω την άμεση μεταβίβαση ποσοστών του Δημοσίου σε ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ, Καζίνο Πάρνηθας, ΛΑΡΚΟ, Κρατικά Λαχεία, ΟΔΙΕ, Κεντρική Αγορά Αθηνών κτλ. προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά τους σύμφωνα με τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και του ανταγωνισμού, αλλά με ουσιαστική παροχή μετοχών στους εργαζομένους κάθε επιχείρησης (10% εντελώς δωρεάν συν 10% σε προνομιακές τιμές).

**Μετοχοποίηση:
===============
αεροδρομίων και εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο. Να δημιουργήσουμε δύο μεγάλους ομίλους «διαχείρισης αεροδρομίων» και να προσελκύσουμε ιδιώτες επενδυτές (μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, ξένα γκρουπ κτλ.), αλλά να δοθεί στους εργαζομένους το 10% δωρεάν και άλλο ένα 10% σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Με ειδικό νόμο οι μετοχές των δύο αυτών εταιρειών να εισαχθούν άμεσα στο Χρηματιστήριο Αθηνών!

**Ηellenic Αirports Ι: Σπάτα, Κέρκυρα, Χανιά, Καβάλα, Νάξος, Κεφαλλονιά, Πάρος, Καλαμάτα, Κοζάνη, Χίος, Καστελόριζο κ.ά.

**Ηellenic Αirports ΙΙ: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Ρόδος, Πρέβεζα, Μύκονος, Λήμνος, Σάμος, Σκιάθος, Λάρισα, Ανδραβίδα κ.ά.

**Τα λιμάνια της χώρας (εκτός Πειραιά και Θεσσαλονίκης) να χωριστούν σε άλλες τέσσερις ανώνυμες εταιρείες και να ιδιωτικοποιηθούν όπως και τα αεροδρόμια, με διασφάλιση της σύνδεσης με τις «ακριτικές» νησιωτικές περιοχές, με κίνητρα για τη διατήρηση των γραμμών αυτών και τη χειμερινή περίοδο. Προτείνω η πώληση των ποσοστών αυτών να γίνει κατά προτίμηση σε κοινοπραξίες των μεγαλύτερων ελλήνων επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και εφοπλιστών!

Δηλαδή, καλούμε τους 50 μεγαλύτερους επιχειρηματίες εφοπλιστές και τους ζητάμε να αγοράσει ο καθένας από 0,5% ως 1% των κρατικών επιχειρήσεων σε full price- στην ανώτατη δυνατή τιμή- έτσι ώστε η ιδιοκτησία και ο δυναμισμός των επιχειρήσεων αυτών να παραμείνει σε ελληνικά χέρια!»

Ανώνυμος είπε...

Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες.

Στα 658 εκατ ευρώ οι μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες του 2009!

Διαβάζω στο Newsit.gr για τις δαπάνες που έκρινε παράνομες το Ελεγκτικό Συνέδριο :
Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες. Το 2008 ήταν 106,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 40 εκατ. καταγράφηκαν σε ΟΤΑ και άλλα 60 εκατ. σε ΝΠΔΔ. Ένα χρόνο μετά, εν μέσω κρίσης πάντα αλλά και προεκλογικής περιόδου, το συνολικό ποσό των δαπανών έγινε μεγαλύτερο κατά έξι φορές, φτάνοντας τα 657,7 εκατ. ευρώ! Από αυτά, τα 505,5 αφορούν...

...στις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. τα ΝΠΔΔ και τα 38 εκατ. τους ΟΤΑ.

Σχόλιο : Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή αποτυπώνονται για ακόμα μια φορά σε αριθμούς που σοκάρουν. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε, έλαβαν την πολιτική απόφαση να ξοδέψουν 658 εκατομμύρια ευρώ σε μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες μέσα στο (εκλογικό) έτος 2009.

Και μετά φταίει η Μέρκελ...