Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ SIEMENS-ΤΥΠΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 Πόσες φορές μέσω των φιλόξενων στηλών της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα”, χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, αναδείξαμε πρώτοι από όλους τους άλλους το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος. Το έγκλημα των “μαύρων” ταμείων της Siemens, μέσω των οποίων δημιουργήθηκε ο ομφάλιος λώρος διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας. Όταν προκαλέσαμε σεισμό στο πολιτικό σκηνικό με τη διαρροή ολόκληρης της κατάθεσης Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα του Μονάχου λίγο μετά την φυγάδευση του από την Ελλάδα. Στην οποία κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκάλυπτε πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς
δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Που η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων. Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!
            Ωστόσο, όταν τα τελευταία χρόνια το σύμπαν βοούσε και η μπόχα που αναδυόταν από αυτό το φοβερό σκάνδαλο δηλητηρίαζε όλη την ατμόσφαιρα, το μεγαλύτερο μέρος του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου ή σιωπούσε ή “ξέπλενε” με διάφορα μυστήρια δημοσιεύματα τη γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens. Το ίδιο πιστεύαμε πως θα συνεχίσει να συμβαίνει, όπως επισημάναμε σε προηγούμενο άρθρο-ρεπορτάζ, από τη στιγμή που υπήρξε η πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείτο η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens. Δηλαδή, της σύμβασης πλαίσιο 8002 του ΟΤΕ που έγινε με απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με τους δυο οίκους, Siemens και Intracom.
            Οσονούπω, στην “Καθημερινή” της Κυριακής 19 Απριλίου 2015 δημοσιεύεται άρθρο του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου (για άλλη μια φορά) με τίτλο: “H Siemens, 80 εκ. ευρώ και ένας … συμβιβασμός”.  Το εν λόγω άρθρο βρίθει ανακριβειών αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το δημόσιο αίσθημα υπέρ της γερμανικής εταιρείας και του “καλού” εξωδικαστικού συμβιβασμού της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο, που ως γνωστόν αντικατέστησε παρά φύση την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπογράφηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά και όπως πολλές φορές έχουμε αποδείξει δεν τηρήθηκε σε κανένα από τα σημεία του .
            Παρά ταύτα, θα σταθούμε ιδιαίτερα στο τελευταίο σημείο της αναφοράς του κ. Τέλλογλου, όπου αναφέρεται: «…η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από την ελληνική πλευρά που πρότεινε να γίνει ένα εργοστάσιο με κόστος 60 εκ. ευρώ για 700 θέσεις εργασίας. Η γερμανική εταιρεία δεν συμφωνούσε επειδή η Bosch διαχώρισε τις εργασίες από τη  Siemens και γιατί αυτού του είδους η δραστηριότητα – εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών – δεν είναι πλέον συμφέρουσα στην Ελλάδα. Τέλη του 2015, εκτιμάται ότι θα έχει αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό που προβλεπόταν από την εξωδικαστική συμφωνία μεσούσης της δίκης για τα “μαύρα ταμεία”».  
            Από πλευράς μας να υπενθυμίσουμε στον κ. Τέλλογλου πως τον εξωδικαστικό  συμβιβασμό η διοίκηση της Siemens τον υπέγραψε ανεπιφύλακτα τον Μάρτιο του 2012, και ως εκ τούτου δεν ισχύει διόλου η αναφορά του για τα περί Bosch. Γιατί, όφειλε να γνωρίζει ο κ. Τέλλογλου πως το συγκεκριμένο σημείο του εξωδικαστικού συμβιβασμού αναφέρει επί λέξει: «Ειδικότερα, αλλά όχι μόνο, η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών. Μια τέτοια επένδυση, η οποία εξετάζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκ. ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων». Αγνοεί λοιπόν ή αποκρύπτει ο κ. Τέλλογλου τις δεσμεύσεις της Siemens  για “κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα”; Και όταν συμφωνείται ΝΕΟ εργοστάσιο, θεωρούμε εννοούν όλοι ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Όχι το εργοστάσιο της BSH το οποίο λειτουργεί επί δεκαετίες στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και άνηκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Tης οποίας τo μετοχικό κεφάλαιο του 50% της Siemens, περιήλθε στη Bosch από την 1η Ιανουαρίου 2015, όπως πάντα πρώτοι ενημερώσαμε το αναγνωστικό μας κοινό. Μια συναλλαγή που απέφερε στη  Siemens όφελος 3 δις ευρώ. Άρα, πως δεν συμφωνούσε η Siemens όταν ο εξωδικαστικός συμβιβασμός υπεγράφη το 2012 και όταν η ίδια εταιρεία (Siemens) πούλησε το εταιρικό μερίδιό της στη Bosch στα τέλη του 2014;  
            Είναι λοιπόν, απορίας άξιο πως δεν τα γνωρίζει αυτά ο κ. Τέλλογλου ο οποίος διατηρεί στενότατες σχέσεις με τον γερμανικό κολοσσό, από τη στιγμή που τυγχάνει “ελευθέρας εισόδου” στο κτίριο “άβατο” που στεγάζεται η Siemens. Όπου, συχνά – πυκνά συναντιέται με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens Πάνο Ξυνή και τη Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της γερμανικής εταιρείας Μαρί Αγαλιώτου. Συζύγου, βεβαίως-βεβαίως του Σταύρου Παπασταύρου, μυστικοσυμβούλου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε, να θυμίσουμε πως όταν ο κ. Τέλλογλου την 14η Ιανουαρίου 2010, παρουσίαζε το βιβλίο του με τίτλο “Το Δίκτυο: Φάκελος Siemens”, είχαν προσκληθεί από πλευράς Siemens, οι κύριοι Πάνος Ξυνής, Μπομπ Σικέλλις και Μαρί Αγαλιώτου.
            Μετά από όλα τα παραπάνω, με απόλυτα καλή διάθεση θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα στον κ. Τέλλογλου και εάν ήταν δυνατόν να μας απαντήσει. Ερωτήματα που διατυπώνονται από ασφαλή και αξιόπιστη πηγή!!
            Αληθεύει πως, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Siemens, φρόντιζε να συναντά εν ενεργεία στελέχη της εταιρείας σε προσυνεννόηση με τον επικεφαλής από πλευράς Siemens για την σύναψη του εξωδικαστικού συμβιβασμού, Μπομπ Σικέλλις, στο πολυτελές ξενοδοχείο Hilton; Συναντήθηκε με τους κατηγορουμένους Δενδρινό, Μαυρίδη, Αθανασιάδη, Σταυριανό (διευθυντικά στελέχη Siemens εποχής Χριστοφοράκου) στο ίδιο ξενοδοχείο; Είχε μεγάλο ενδιαφέρον η συζήτηση; Είχε κάποια σχέση με την διαρροή του περιεχομένου διαφόρων εγγράφων, που σχετίζονται με το σκάνδαλο ΟΤΕ και το ρόλο του Θεοφάνη Τόμπρα (πρώην Προέδρου ΟΤΕ); Αληθεύει πως, σε μια εποχή που διεκδικείτο η αρχηγία της ΝΔ από τον τότε υποψήφιο Αντώνη Σαμαρά, άφηνε υπονοούμενα για κάποια κρυφά ραντεβού στη Ραφήνα του πρώην εργοδότη του καναλάρχη με τον Σαμαρά που αφορούσαν την ύποπτη και βρώμικη περίοδο του ΄93; Και τέλος πάντων θα μας απαντήσει ο κ. Τέλλογλου, από τη στιγμή που τα 6 τελευταία χρόνια μπαινοβγαίνει στη Siemens, τι αίσθηση έχει περί της διαφάνειας (compliance) της εταιρείας! Τηρούνται όλα στο ακέραιο; Γιατί, τον Μάρτιο του 2012, όταν η Siemens υπέγραψε το συμβιβασμό με το Δημόσιο (Ξυνής, Σικέλλις και Μπράχερτ), υπήρχε η δέσμευση για διατήρηση 600 εργαζομένων!! Γνωρίζει ο κ. Τέλλογλου πόσους εργαζομένους αριθμεί σήμερα η Siemens;


1 σχόλιο:

 1. ΠΟΣΑ ΑΡΑΓΕ ‘’ΜΑΣΗΣΑΝ’’ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ??
  Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΔΕΞΙΑ
  Ας δούμε όμως πόση διαφορά έχει, η προπαγάνδα των χρυσαυλικών ναζί, από την πράξη:
  Γνωρίζετε σίγουρα όλοι, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη ΧΑΡΙΣΕ την Αγροτική τράπεζα, δηλαδή την αιμοδότρια των αγροτών στον Βαρδινογιάννη, επειδή τον "βοήθησε" να γίνει ..τύραννος ! ΄Άλλη λογική και αντρίκια ερμηνεία δεν χωρά, μόνο αυτή κυκλοφορεί ευρύτατα στην αγορά. Θα περίμενε κανείς ότι οι ..πρώτοι που θα αντιδρούσαν θα ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι "έλληνες" ..πατριώτες του οι χρυσαυλικοί . Δυστυχώς ήταν οι πρώτοι που συναίνεσαν και υπέγραψαν ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ που έχουν πάρει δάνεια ενυπόθηκα.
  Και το ερώτημα είναι: Γιατί ο κλαυσίγελος Νίκος Μιχαλολολιάκος, ο..αρχηγός των μαύρων τρωκτικών της ιδέας του αίματος και του φανατισμού , υπέγραψε και ΧΑΡΙΣΕ την Αγροτική στο Βαρδινογιάννη; Έχει κάποια υποχρέωση; Είναι ..συγγενείς, ή μήπως συμβαίνουν άλλα περίεργα συμβάντα της καθημερινότητας;
  Πόσα χόρεψαν στο δίσκο της προδοσίας ???
  ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ…
  Έτσι ο κάθε ξένος ή Έλληνας, με τη βοήθεια της Χρυσής αυγής, μπορεί να γίνει ιδιοκτήτης της γής των Ελλήνων, που οι περιουσίες τους είναι υποθηκευμένες λόγω δανείων από την Αγροτική. Η χρυσή αυγή υπέγραψε να μπορούν να έλθουν..ΤΟΥΡΚΟΙ και να πάρουν τα κτήματα των αγροτών στην Πελοπόννησο; Να έλθουν και στη ..ΜΑΝΗ κύριε Μιχαλολιάκο; Η Χρυσή Αυλή υπέγραψε να ξεπουληθεί και η’ΔΩΔΩΝΗ’’;(Εταιρεία της Αγροτικής). Ρε χρυσαλήτες τι πεινασμένοι λύκοι για..ιδιωτικοποιήσεις είσαστε;
  ΤΙ...ΔΟΝΤΙΑ ΕΧΕΤΕ; Ρε δεν προλάβατε να μπείτε στη βουλή και ξεπουλήσατε την Αγροτική και καταστρέφετε τους Αγρότες; Την ΜΑΝΑ ! του αγρότη; Τη ψυχή του ελληνικού αγροκτήματος. Το γάλα των παιδιών μας; Τώρα τι θα κάνετε ρε καθίκια, αν οι Τούρκοι μπουν και αγοράσουν το αίμα και τον ιδρώτα της αγροτιάς που χρόνια αγωνίζεται να επιβιώσει; Ποιος πρόδωσε τους Έλληνες αγρότες και ΓΙΑΤΙ...??? Υπάρχει κάποιος ..ΕΝΤΙΜΟΣ Χρυσαλήτης να απαντήσει γιατί πουλήσατε την Ελλάδα, τσιράκια του Σαμαρά; Είσαστε από την ίδια ..."μάνα" ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !