Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Συμμετοχή της βουλευτή Γιώτας Κοζομπόλη στην 2η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA) στα Τίρανα

27 Μαΐου 2015

 Συμμετοχή της βουλευτή Γιώτας Κοζομπόλη στην 2η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA)

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε αντιπροσωπεία τριών βουλευτών αποτελούμενη από τους Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ως επικεφαλής, Αικατερίνη Ιγγλέζη και Γεώργιο Στύλιο στις  εργασίες της 2ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA), που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 22 και 23 Μαΐου 2015 με θέμα «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ και η ανταλλαγή εμπειριών σε αυτό το πλαίσιο».

 Προτεραιότητα της Συνέλευσης αποτελεί η ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή, η ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας, πάντα σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση και η υποστήριξη της διαδικασίας σταδιακής ένταξής των χωρών-μελών της σε αυτή.

Η κ. Κοζομπόλη στην παρέμβασή της επισήμανε πως η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ αποτελεί πορεία θετικών αλλαγών για κάθε υποψήφια προς ένταξη χώρα,  αναφέρθηκε στον εξέχοντα ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στην ανταλλαγή εμπειριών, πρακτικών και τεχνογνωσίας, ιδίως πάνω σε θέματα εναρμόνισης νομοθεσίας και ενσωμάτωσης του κοινοτικού κεκτημένου. Επίσης, αναφέρθηκε στο ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων στη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των εθνικών κοινοβουλίων, στη σύσφιξη σχέσεων εμπιστοσύνης και σταθερότητας και στο ρόλο των Προγραμμάτων Αδελφοποίησης (Twinning Projects) και ανέλυσε το παράδειγμα του Προγράμματος Αδελφοποίησης της Βουλής των Ελλήνων και της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Στις εργασίες συμμετείχαν αντιπροσωπείες από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ελλάδα, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη πΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία το Κόσσοβο και την Τουρκία καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !