Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Την παραίτηση της Αν. Σακελλαρίου ζήτησε η κυβέρνηση

Tην παραίτηση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.


Το πρωί, ο υβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είχε αναφερθεί στο
θέμα της εμπλοκής με τη δικαιοσύνη που έχει η κυρία Σακελλαρίου, σημειώνοντας ότι εφόσον είναι ανοικτό, υπάρχει ζήτημα με την κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινώσει σύντομα πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια.
Το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετίζεται με την εμπλοκή του ονόματος της κυρίας Σακελλαρίου στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο οποίο διατέλεσε στέλεχος και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012.
Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται.
Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κυρία Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: