Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ

Κων/νος Δαμαβολίτης
Βουλευτής Ηρακλείου


Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ


Την αντίθεσή του για την ανέγερση Τεμένους στον Βοτανικό εξέφρασε στην ολομέλεια της βουλής, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Δαμαβολίτης, εστιάζοντας σε δυο βασικά προβλήματα, το οικονομικό και το χωροταξικό.
Ο κ. Δαμαβολίτης, αφού διευκρίνισε ότι, όλοι οι πολίτες της χώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας, έχουν δικαίωμα άσκησης των λατρευτικών τους καθηκόντων, υπέδειξε την πολιτεία ως υπεύθυνη για την ανάπαυση του συγκεκριμένου αιτήματος. Τόνισε όμως, ότι τέτοιες κινήσεις θα  πρέπει να διενεργούνται βάσει συγκεκριμένων πλαισίων και στρατηγικής, για την αποφυγή χωροταξικών αγκυλώσεων.
«Η επιλογή του σημείου ανέγερσης του Τεμένους, θα αποτελέσει εστία πόλωσης για περίπου 30,000 μουσουλμάνους, ‘γκετοποιώντας’ τον Βοτανικό και καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την τήρηση ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή», σχολίασε ο κ. Δαμαβολίτης και πρόσθεσε ότι, είναι άδικο να αναλαμβάνει η πολιτεία την πλήρη χρηματοδότηση του έργου (παραχώρηση χώρου, ανάληψη μελέτης, ανέγερση, συντήρηση και λειτουργικά έξοδα), τη στιγμή που γίνονται έρανοι για την ανέγερση εκκλησιών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τέλος, τόνισε ότι για την ανέγερση ελληνορθόδοξων εκκλησιών ανά τον κόσμο, τα έξοδα τα αναλαμβάνει η ελληνική κοινότητα της περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται εθνικό ζήτημα, αναφέροντας και το παράδειγμα ανέγερσης εκκλησίας στο Ground Zero της Νέας Υόρκης, το κόστος της οποίας αναλαμβάνει αποκλειστικά η ελληνική κοινότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: