Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Τσίπρας: Κινούμαστε σε ναρκοθετημένο έδαφος - Δεν υποχωρούμε

Τσίπρας: Κινούμαστε σε ναρκοθετημένο έδαφος - Δεν υποχωρούμε
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πορεύεται σε δυσμενέστατο και ναρκοθετημένο έδαφος, το οποίο προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση. Παράλληλα, τόνισε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν έχουν ξεχαστεί και οι κόκκινες γραμμές δεν πρόκειται να ξεθωριάσουν

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Εconomist, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι απόλυτα ασφαλείς. Σχετικά με το «κλείδωμα» της συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση, επισήμανε πως «πρέπει να κλείσει και πρέπει να είναι έντιμη και αμοιβαία επωφελής».

Απαντώντας σε αυτούς που θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις μέσα σε 100 μέρες, τόνισε: «Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό ότι θα δοκιμάζονται οι αντοχές της Ελλάδας και θα ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές» και στη συνέχεια έκανε έναν απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων της κυβέρνησης.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, λέγοντας πως υπήρξε μια μεθοδευμένη προσπάθεια να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων και της μεσαίας τάξης, και χαρακτήρισε τα μνημόνια μέσο «πρωτοφανούς εκκαθάρισης δικαιωμάτων».
«Η πολιτική και οικονομική αυτή καταιγίδα ένα πράγμα άφησε ακλόνητο στη θέση του: Το πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος που στήριζε την πολιτική και οικονομική ελίτ αυτής της χώρας. Καμία υποτιθέμενη μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το τρίγωνο της διαπλοκής που στήθηκε μεταξύ πολιτικής ελίτ, μιντιαρχών και Τραπεζών. Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε, όμως, μέσα σε ένα πρωτοφανώς δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Πορευόμαστε, θα έλεγα, στο ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η απελθούσα κυβέρνηση των υποστηρικτών του μνημονίου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: