Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ της κυβέρνησης!! Βρέθηκε η χρυσή τομή με τους δανειστές!!!

Σε πείσμα πολλών, αυτή η κυβέρνηση ΠΑΛΕΥΕΥΕΙ καθημερινά για το καλό αυτού του τόπου.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της κυβέρνησης!! Βρέθηκε η χρυσή τομή με τους δανειστές!!!
Σήμερα, το αρνητικό κλίμα των προηγούμενων ημερών ανστιστρέφεται, η διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης, φέρνει καλά νέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr Ελλάδα και Ευρωπαίοι εταίροι, βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, σε βασικούς "πυλώνες" της διαπραγμάτευσης.

Ποιοι είναι αυτοί; ΦΠΑ, ιδιαωτικοποιήσεις, εργασιακά και "κόκκινα δάνεια", τομείς που αποτελούσαν "κόκκινες γραμμές" για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις:
- στα «κόκκινα δάνεια» ετοιμάζεται λύση-πακέτο, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ και μεσολαβητή την Κομισιόν, που θα περιληφθεί στο ίδιο φορολογικό νομοσχέδιο που θα αποτελέσει την κατάληξη της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, αντί σε ξεχωριστό νομοσχέδιο στο β' εξάμηνο, όπως ως τώρα ήταν γνωστό.
Για το θέμα αυτό θα υπάρχει και στήριξη της Γαλλίας, καθώς συζητήθηκε εκτενώς χθες στη συνάντηση Βαρουφάκη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν.
- στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων έχει επέλθει συμβιβασμός, με υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς στο θέμα ιδιωτικοποιήσεων, όπως των περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΛΠ, των σιδηροδρόμων κλπ.
Ως αντάλλαγμα, στο εξής θα μεταφέρεται ένα μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αντί να διατίθενται στο σύνολό τους για μείωση του δημοσίου χρέους αποκλειστικά και διά νόμου.
- στα θέματα του ΦΠΑ, γίνεται λόγος για «σημαντική πρόοδο» και, όπως όλα δείχνουν, το θέμα μπορεί να κλείσει με την υποσχετική για «ενιαίο ΦΠΑ παντού» (με λίγες μόνο εξαιρέσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που θα φορολογούνται με υπερμειωμένο συντελεστή), αντί για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.
Το μέτρο βρίσκει κατ' αρχήν σύμφωνους τους δανειστές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες στην απόδοση του μέτρου, αναλόγως του ύψους των νέων συντελεστών -με την Αθήνα να μιλά για 15%-16% και τους θεσμούς για 19%-21%.
Η κυβέρνηση προτείνει και αποτελεσματικότερα μέτρα είσπραξης, όπως η πληρωμή με κάρτες αντί για μετρητά, αλλά δεν αποκλείεται να ισχύσουν και τα δύο ταυτόχρονα και όχι εναλλακτικά.
- στα εργασιακά, συμφωνήθηκε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με πιο ελαστική μορφή και όχι όπως ίσχυαν στο παρελθόν.
Κοινοτικές πηγές έκαναν λόγο και για πρόοδο στα ενεργειακά θέματα, παρά την άρνηση κυβερνητικών στελεχών να προχωρήσουν ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Είναι φανερό ότι η χώρα μας ατύχησε από πολιτική ηγεσία»

Τσίπρας: Φταίει ο Καραμανλής για τα χάλια μας
Τσίπρας : Παπανδρέου στα... βήματα Πινοσέτ και Θάτσερ
Χρειάζεται άλλη ηγεσία, αλλά και η Αριστερά να μην βγάζει την ουρά της απ' έξω
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2011

Για ανικανότητα να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον , οδηγώντας τη χώρα σε αδιέξοδα, κατηγόρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια έως σήμερα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου «επικίνδυνη και πρέπει το γρηγορότερο να φύγει». Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό τον παραλλήλισε με τον δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ και την πρώην πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και της Τρόϊκας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας την Τετάρτη στην ημερίδα που οργάνωσαν η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και της Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θεμα: «Κρίση – Ανεργία και διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και Ε.Ε.».

Σε όλους τους τόνους επιχειρηματολόγησε για το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ρίχνοντας πυρά τόσο κατά του νυν πρωθυπουργού όσο και του πρώην, κ. Κ. Καραμανλή, εκ παραλλήλου με βολές προς τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά. «Είναι φανερό ότι η χώρα μας ατύχησε από πολιτική ηγεσία», που να έχει το σθένος και την αξιοπρέπεια, όπως είπε, να διεκδικήσει «τα δικαιώματα του δημόσιου συμφέροντος, του λαού και να διαπραγματευτούν».

Ετσι, έθεσε ως υπ' αριθμόν 1 στόχο για τη χώρα «άλλη ηγεσία, άλλη κυβέρνηση» και κυρίως , όπως σημείωσε, η Ελλάδα χρειάζεται «την κοινωνία στο προσκήνιο».

Κάλεσε την Αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον τόπο, «να μην βγάζει την ουρά της απ΄έξω» και μίλησε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας «αύριο το πρωί», ο οποίος να είναι «ικανός να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

Ανώνυμος είπε...

Το τέλος των ψευδαισθήσεων για τον Τσίπρα – Ερχεται σκληρή προσγείωση
=========================================
Τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών σχολιάζει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον τίτλο «Το τέλος των ψευδαισθήσεων».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Για την Ελλάδα τίθεται πλέον μόνον το ερώτημα πόσο σκληρή θα είναι η προσγείωση. Επί τρεις μήνες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τσίπρα διέδιδε την καθησυχαστική ψευδαίσθηση ότι η λιτότητα αποτελεί παρελθόν και πως η κρίση τερματίζεται μέσω διατάγματος.
Ο Τσίπρας χτύπησε πολλές πόρτες για να αποσπάσει φρέσκο χρήμα αλλά παντού τις έβρισκε κλειστές, τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο στη Μόσχα και το Πεκίνο.
Τώρα συνειδητοποιεί και ο ίδιος ότι η Ελλάδα χρειάζεται και άλλη βοήθεια και πως αυτή μπορεί να προέλθει μόνον από την ΕΕ. Αντιμέτωπη με αυτή την τετριμμένη πραγματικότητα, η κυβέρνησή του παρουσιάζει επιτέλους κινητικότητα εδώ και λίγες μέρες, ενώ ο Τσίπρας φτιάχνει τις γέφυρες τις οποίες αρχικώς ήθελε να γκρεμίσει.
Διότι προκειμένου να εξασφαλισθεί η ρευστότητα των τραπεζών και η δυνατότητα του κράτους να πληρώνει, κάθε μέρα μετρά. Η οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, ενώ είχε αναπτυχθεί όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η λιτότητα ήταν επώδυνη, ωστόσο λειτούργησε.
Το ερώτημα τώρα είναι ποια προσγείωση προτιμά η Ελλάδα: εκείνη της λιτότητας με το ευρώ ή της χρεοκοπίας με τη δραχμή».

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΙΖΑΣ Σανοπωληs γαλαταs
Ο Γυναικοπιπηs Mιζοληπτηs
O Bαψωμαλλιαs Eρωτυλοs
TΟ ΠΑΧΟΥΛΟ ΑΓΟΡΙ ΟΔΕΥΕΙ
προs>>>>>>Κ Ο Ρ Υ Δ Α Λ Λ Ο Ν