Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Βάλτε τα τελεσίγραφα στον Κ… Σας! - Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στους λωποδύτες των Βρυξελλών


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Ενώ οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο εάν θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα, ηΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 

Το πρακτορείο ισχυρίζεται οτι αυτή η εξέλιξη θα ασκούσε εκ νέου πιέσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα λόγω νέας εκροής καταθέσεων. Από την άλλη παράλληλο των πιέσεων η βρετανική εφημερίδα FINANCIAL TIMES προωθώντας το κλίμα πανικού, πάνω στο οποίο εργάζονται με επιστημονικό και πολιτικό τρόπο οι ευρωπαίκές ελίτ γράφει ότι η ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει «τελεσίγραφο» ,προς την Ελλάδα,όπως αυτό της Κύπρου.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Κύπρο.Η μεγαλόνησος διαθέτει μια κρατική μηχανή που εργάζεται πιο νόμιμα απο την ελληνιή σε όλες τις γραμμές ,εκτός εκείνης του τραπεζικού συστήματος.
Στο τραπεζικό σύστημα η Κύπρος είχε μεταβληθεί σε παράδεισο για κάθε Ελληνα κλέφτη χρήματος,είτε μεγαλοπόλιτικό,είτε μεγαλοδημοσιογραφό ή μεγαλοεπιοχειρηματία.

Παράλληλα είχε δοθεί «ειδικό καταφύγιο» σε Ρώσους και Σέρβους ,οι οποίοι είχαν κρύψει εκεί χρήματα που είχαν βουτήξει απο τις χώρες τους. Αλλοι Ρώσοι είχαν κάνει ορμητήριο την Κύπρο και αυτό ενόχλησε την Ευρωπαϊκή Ενωση,αλλά δεν την ενόχλησε καθόλου η οικονομική ρωσική αποικία κλεμμένου χρήματος στο τρισαμαρτωλό Λονδίνο.

Ηθελαν λοιπόν να φύγουν απο εκεί τα δις του βρόμικου χρήματος και να μεταφερθούν σε δικούς τους φορολογικούς παραδείσους και με ένα εύκολο τελεσίγραφο τα κατάφεραν. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα φοροαποφυγής και αυτή η κυβέρνηση το πολεμάει περισσότερο απο κάθε άλλη και για λόγους ιδεολογίας,προγράμματος κλπ

Δεν είναι προκλητικό να την εμποδίζουν ακριβώς σε αυτό τον τομέα με διάφορα προσχήματα; Τελεσίγραφο στην Ελλάδα,θα μπορούσε να χωρέσει μόνο για μέτρα σύλληψης κλεφτών χρήματος.

Αλλά αυτή θα ήταν η τρέλα ,δηλαδή το δούλεμα.Από τη μία να φυγαδεύουν τον Χριστοφοράκο και τα λαδοτήρια με τις μίζες,να αφήνουν ανέλεγκτες τις λίστες τύπου Λαγκάρντ κλπ και απο την άλλη να σφίγγουν τη θηλιά στην κυβέρνηση που κάνει ουσιαστικά βήματα προς εκείνη την κατεύθυνση ,που υποτίθεται ότι επιδιώκουν.

Τα περι τελεσιγράφου λοιπόν μπορεί να ισχύουν μόνο σε περιορισμένη έκταση,υιοθέτησης κάποιων μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης,ή αντικατάστασής τους με άλλα ανάλογα,ώστε να μην φανεί ότι ακυρώθηκε,ως αποτυχημένο και άχρηστο το προηγούμενο πρόγραμμα. Τα ελληνικά χρέη και πραγματικά χρέη δεν είναι και δεν μπορούν ποτέ να πληρωθούν. Αρα μένει η ουσιαστική κατάσχεση της χώρας.

Αν ανατρέξει κανείς στις αρχές του 1900 θα βρει ότι και εκείνη την εποχή και πάλι η Ελλάδα δεχόταν τελεσίγραφα απο τις ίδιες ευρωδυνάμεις για να «βάλει τάξη στις κρατικές υποθέσεις».
Στην πραγματικότητα και τότε,όπως και τώρα οι δυνάμεις προσπαθούσαν να αποκτήσουν κυριαρχία στην τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή μας. Οι πιέσεις να φτιάξουμε «κράτος» σταματούσαν,μόλις έβαζαν στην εξουσία υποτακτικούς.Και όταν τους έχαναν,φτου και απο την αρχή με τελεσίγραφα…
Το γεγονός ότι κρατική μηχανή αξιόπιστη δεν φτιάξαμε παρά την επικυριαρχία αυτών των δυνάμεων δείχνει οτι ποτέ δεν είχαν τέτοιες προθέσεις.

Ούτε και τώρα έχουν…Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε αξιόπιστο κράτος και ότι πρέπει να χαιρόμαστε γιατί είχαμε μια υπουργάρα σαν το Γιάννο,ο οποίος ακόοοομα να δικαστεί.Και τον κάναμε και εξαγωγή στο..φημισμένο Πακιστάν,όπου λέει ..διδάσκει.Ημαρτον…Και θου Κύριε φυλακήν…

Τα τελεσίγραφα λοιπόν να τα βάλουν εκεί που καταλαβαίνετε…Αυτή πρέπει είναι η απάντηση μαζί με το ερώτημα,πόσα τελεσίγραφα για οικονομία έκαναν στις κυβερνήσεις Σημίτη,όταν τους έκανε θηριώδεις παραγγελίες για δανεικά και αγορά εξοπλιστικών;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό και κατανοητό σήμερα γιατί έγιναν όλα…
==================================
Ο Οκτώβριος του 2009, θα μείνει στην ιστορία , σαν ο μήνας της αποκάλυψης. Ο μήνας που φανέρωσε το πόσο άθλιο, πρόστυχο και αιμοβόρο είναι το παρακράτος του δοσιλογισμού και της…εθνικοφροσύνης .
3% έλλειμμα ψέλλιζε την παραμονή των εκλογών ο ευτραφής πρωθυπουργεύων νεανίσκος ,της δυναστείας των ευκατάστατων κληρονόμων, ενώ ξεπερνούσε το 15% στο τέλος του 2009
Είναι ‘’τρελό’’ το πανηγύρι που κάθε μέρα γίνονταν πίσω, δίπλα και εμπρός από τον ευτραφή νεανία της πολιτικής ανημπόριας, της εκλεκτικής ‘’κοψιδοφαγίας’’ και της εξειδικευμένης τυροπιτολαγνείας..

865.000 προσλήψεις από το 2004-2009, εκ των οποίων οι περισσότεροι από το..παραθύρι της ντροπής , της εξαπάτησης, της σπατάλης, της μικροκομματικής διαφθοράς και παραζάλης της γαλάζιας ‘’συνέντευξης’’.
Καλόγηροι και ..πολιτικές καλόγριες κυβερνούσαν , αγόραζαν και πούλαγαν τα κρατικά ιμάτια και αποφάσιζαν για το σήμερα, το χθές και το αύριο των παιδιών μας και της πατρίδας μας.
Και δεν παραπέμπεται ΚΑΝΕΙΣ ! γι αυτό το κακούργημα, αντιθέτως ο φυσικός αυτουργός ‘’ψηφίζεται’’ για Πρόεδρος Δημοκρατίας.
Τελικά ο Προκρούστης είχε…δίκοι?

1 ΔΙΣ Ευρώ κέρδισε η Μονή Εφραίμ από το Βατοπέδι.
Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...
Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!) ακίνητα του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης...
Τα 260 ακίνητα αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να
μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.
Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...



Με 120.000 ευρώ αγόραζες ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο Καπανδρίτι και αλλού…. Κι όμως η προκλητικότητα, η αδιαφορία και ο’’ετσιθελισμός’’ αποτελούν τα όπλα τους συστήματος.
35 ΔΙΣ ευρώ έλλειμμα και ο ανενδοίαστος μεγαλοκληρονόμος δεν συγκινήθηκε δεν..δάκρυσε. Πήρε τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας για ‘’κοψίδια’’ και γελαδόγαλο.

Έτσι είναι φανερό και κατανοητό σήμερα, γιατί όλοι οι πολιτικάντηδες ξεσηκώθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι οι λαθροβολεμμένοι , είπαν όχι σε κάθε αλλαγή που έθιγε τα κεκτημένα τους και δημιουργούσε υποδομές για μια Ελλάδα ισότητας, ευνομίας και φοροδοτικής υποχρέωσης..
Είναι επίσης κατανοητό γιατί όλοι μας δυσφορήσαμε όταν καταργήθηκε το τραπεζικό απόρρητο και άρχισε να φαίνεται η βρώμικη ‘’αλήθεια’’ των παραμυθατζήδων.
Υπάρχει κανείς σήμερα που να μην έχει πεισθεί, πως η κυβέρνηση Πασοκ του 2009 παρέλαβε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί;
Και μη μου πει κανείς ότι ο Παπανδρέου υπεσχέθη πράγματα που δεν υπήρχαν. Μίλησε για λεφτά που ..χανόντουσαν στις τσέπες των επιτηδείων και σήμερα παρουσιάζονται συνοδευόμενα από χειροπέδες ..πολυτελείας !
Μίλησε για συνταξιούχους ‘’μαϊμού’’ , για αεριτζήδες χρυσοχέρηδες, για φακελάκια ντροπής, για σύστημα υγείας, δικαιοσύνης , δημόσια διοίκησης που είχαν μεταβληθεί σε βαλτότοπους της διαφθοράς με παγίδες θανάτου.

Δεν μίλησε για δημόσιο έλλειμμα αφού ακόμη ! αποκαλύπτονται οι ταχυδακτυλουργίες του Αλογοσκούφη, του Μπέζα , του Δούκα και του αδόκιμου Παπαθανασίου των πολλών ακινήτων.
Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα διαστροφής, διαφυγής και επιθανάτιου οικονομικού ρόγχου. Η Ελλάδα πέθαινε, χρεοκοπούσε και ημείς.. άδαμε !
Βρέθηκε λοιπόν ένας Έλληνας πολιτικός , με μερικούς αποφασισμένους συνεργάτες και άρχισε να ξηλώνει κυριολεκτικά τα τείχη της διαφθοράς και πέσανε πάνω του όλες οι ΗARD- βδέλλες της διαπλοκής.
΄Εδωσαν και δίνουν τον υπέρ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ αγώνα, γνωρίζοντας ότι έρχεται το τέλος τους. Και φέρνουν ως παράδειγμα..επιτυχίας τους !την αποτυχία να εκλεγεί βουλευτής ο εμπνευστής και δημιουργός του ΑΣΕΠ, ο έντιμος καθ όλα πολιτικός, ευπατρίδης και Έλληνας, ο Αναστάσιος Πεπονής .
Και νόμισαν ότι όλες οι εποχές είναι ίδιες !!!!

N.B

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ
Πέθανε… περίεργα ο «εγκέφαλος» των ομολόγων
Ο «εγκέφαλος» των ομολόγων ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ μας έδωσε τη βαλίτσα της μίζας

«Aν σου πω, Γιάννη, πού πήγαν τα λεφτά, για να γλιτώσω πρέπει να φύγω από τη χώρα».
Αυτή η φράση ηχούσε και ηχεί στα αυτιά μας εδώ και πέντε χρόνια.
Από το καλοκαίρι του 2007, όταν ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης αποφάσισε με την παρότρυνση του φίλου δικηγόρου, Γιώργου Καρατζογιάννη, να μας μιλήσει και να καταγράψουμε στα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» όσα θα μας έλεγε ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής του σκανδάλου των ομολόγων.
Πέθανε… περίεργα ο «εγκέφαλος» των ομολόγων

Τι εννοούσε; Απλά αυτό που καταλαβαίνετε. Ότι τα χρήματα, μέρος των χρημάτων δηλαδή, η μίζα πήγε σε ....
πολιτικά πρόσωπα της εποχής.
Αλήθεια, πώς συμβαίνει και άνθρωποι που γνωρίζουν σοβαρά μυστικά φεύγουν από τη ζωή, ή τους συμβαίνει κάτι σημαντικό στον «Ευαγγελισμό»;
Για παράδειγμα, ο εισαγγελέας Ανδρουλιδάκης χτυπήθηκε στα πόδια και μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στον «Ευαγγελισμό».
Πέθανε… περίεργα ο «εγκέφαλος» των ομολόγων

Δεν ήταν όποιος-όποιος, ενώ στο παρασκήνιο και γνώριζε και σήμαινε πολλά για την πολιτική και την τρομοκρατία. Από το εκτός κινδύνου πέθανε από… καρδιά!
Εκεί μεταφέρθηκε και ο ελεύθερος σήμερα Σάββας Ξηρός και περί αυτού γνωρίζουμε όλοι πια πολλά. Και άλλα ακόμα…
Ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στο βρομερό σκάνδαλο των ομολόγων και γνώστης πληροφοριών και πράξεων που γκρεμίζουν το πολιτικό σύστημα. Έξω από τον «Ευαγγελισμό» έπεσε πάνω του με τρόπο εξαιρετικά περίεργο ένα μηχανάκι και του προκάλεσε κατάγματα στα πόδια.
Πέθανε… περίεργα ο «εγκέφαλος» των ομολόγων
Εντελώς ακίνδυνα για τη ζωή του. Φυσικά, τον έβαλαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Δηλαδή, στον «Ευαγγελισμό».
Και εντελώς αιφνιδίως ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης πέθανε χθες από καρδιά…
Ότι αυτό συνέβη φυσιολογικά και να μας κρεμάσουν στη γέφυρα της Καλιφόρνια για 50 χρόνια δεν θα το φάμε…

ΓΙΑΝ.ΝΤΑΣ.