Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Τσίπρας προς κανάλια: Πληρώστε και πείτε ότι θέλετε [VIDEO


«Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς τους μιντιάρχες ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά την «Ώρα του πρωθυπουργού» που εγκαινίασε σήμερα στη Βουλή μίλησε για το

αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής: «σάπιο πολιτικό σύστημα – Μέσα Ενημέρωσης – Τράπεζες» και έκανε λόγο για τρίγωνο που θα γκρεμιστεί. 

http://www.oparlapipas.com/2015/05/video_92.html#ixzz3ZfTSuVODΑναφερόμενος στα κανάλια, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ρεβανσισμού και ότι η κυβέρνησή του είναι υπέρ της ελευθεροτυπίας. «Θα κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής, χωρίς να μας νοιάζει ποιον υποστηρίζει κάθε κανάλι. Δεν αντιμετωπίζουμε τα κανάλια με όρους πολιτικούς, δεν μας απασχολούν οι πολιτικές τους πεποιθήσεις. Η ελευθερία του λόγου είναι βασική αρχή και η σκληρή κριτική είναι στοιχείο της Δημοκρατίας. Γιατί πιστεύουμε ότι και οι κρίνοντες πρέπει να κρίνονται».


«Αν κάποιος κατέχει νόμιμα το δικαίωμα να εκπέμπει κι αν έχει πληρώσει όσα οφείλει στο δημόσιο, τότε δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 


Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ώρα του πρωθυπουργούΟ Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι τράπεζες όταν σταμάτησαν να δανειοδοτούν τους υγιείς επιχειρηματίες, συνέχισαν να δανειοδοτούν ΜΜΕ, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

«Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν τον κόσμο. Τα ΜΜΕ στήριζαν τις κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις ασκούσαν πλημμελή έλεγχο στις τράπεζες. Εμείς έχουμε αποφασίσει αυτόν τον κύκλο της διαπλοκής να τον κόψουμε» τόνισε. 

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στον «βασικό μέτοχο» λέγοντας: «Ο τρόπος που κάποιοι απέκτησαν συχνότητες, θυμίζει τον τρόπο που παραδόθηκαν στα ανατολικά κράτη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου σε ολιγάρχες. Έχουν αλλάξει 8 κυβερνήσεις. Όλες υπόσχονταν ρύθμιση του τοπίου, αλλά καμία δεν το έπραξε. Αυτοί που απέκτησαν ως ολιγάρχες το δικαίωμα χρήσης των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων είχαν αρκετή δύναμη ώστε να μπορούν να επιβάλλουν στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, με τον ‘βασικό μέτοχο’, απεδείχθη ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερη δύναμη από τις κυβερνήσεις, που δεν είχαν την αντοχή να φτάσουν μέχρι το τέλος».


Θα φτάσουμε μέχρι τέλους…«Όταν ανοίγεις μία κόντρα, πρέπει να είσαι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι τέλους. Εάν δεν έχεις αυτή την πρόθεση ή τη δύναμη, μη το κάνεις. Εμείς λοιπόν ξεκινάμε τον πόλεμο και λέμε ξεκάθαρα: Θα πάμε μέχρι τέλους. Ανεξαρτήτως εκβιασμών, ισχύος των αντιπάλων και πολεμικής. Το αμαρτωλό τρίγωνο Πολιτικής – Τραπεζών – Καναλαρχών θα γκρεμιστεί».

«Είναι υποχρέωσή μας ως κυβέρνηση να θέσουμε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Εμάς μας στηρίζει ο ελληνικός λαός και όχι τα κανάλια. Η κίνηση με τον ψηφιακό τρόπο παρακολούθησης των καναλιών ήταν μία μπίζνα για την προηγούμενη κυβέρνηση που πήγαινε κόντρα στο δημόσιο συμφέρον. Το θέμα των ΜΜΕ απασχολεί τον ελληνικό λαό για πάνω από 30 χρόνια. Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι στις προτεραιότητές μας. Τέλος, θα ήθελα να πω και για τις υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο σε ότι αφορά φόρους που δεν εισπράχθηκαν ποτέ και πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι που θα εφαρμοστούν. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως και αν λέγεται».


Αιχμές κατά ΣτουρνάραΟ πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για τον οποίο είπε πως «είναι υπό κρίση, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού». «Στους ανθρώπους που επιτελούν έργο δεν έχουμε διάθεση ρεβανσισμού. Απαιτούμε να είναι συνεπείς στο έργο τους και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο κ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να διαχειριστεί την ορθή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος».
>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !