Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ZEIT ONLINE: Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ...!! ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Ο ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΞΑΝΑΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ 
ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ !!! ...
ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗ !!!



ΕΣΥ κ. Σοϊμπλε αν ήσουν στη θέση της Ελλάδας τι θα επέλεγες ;  να υιοθετηθούν τα "πραγματικά επιχειρήματα" ή να τ' αντικαταστήσει η "πολιτική ΕΞΟΥΣΙΑ" ? 
________________________________________________________
Είναι λάθος η ανάλυση Σόιμπλε για την Ελλάδα, δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης !!!
Αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία, υποστηρίζει ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών !!!

Την πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ανοίγει «μέτωπο» με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Με τίτλο «Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» η γερμανική εφημερίδα Die Zeit φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για τον γερμανό πολιτικό. 

«Ο Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιμετωπίζει το ελληνικό ζήτημα. 

«Είναι απογοητευτικό ότι δεν είμαστε σε μια διαφορετική θέση, έτσι ώστε τα επιχειρήματα να μετράνε περισσότερο από την πραγματική εξουσία. Με λίγα λόγια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία», επισημαίνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. 
Στο ίδιο σχόλιο στην Zeit, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο Γερμανός ομόλογός του έχει κάνει λάθος στην ανάλυσή του για την Ελλάδα και πως «δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η νέα παρέμβαση Βαρουφάκη πάντως, όπως σχολιάζουν αναλυτές διεθνώς, έρχεται την πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, ενώ υποστηρίζουν πως «δεν πρόκειται να βοηθήσει» στην πορεία των συζητήσεων. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας The Guradian, που επισημαίνει πως «δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς εννοεί ως λάθος ο υπουργός. Τα σχόλια αυτά πάντως ενδέχεται να μην βελτιώσουν τις σχέσεις Αθήνας-Βερολίνου, αυτή την κρίσιμη στιγμή». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος του Bloomberg Hans Nichols που τουιτάρει «λες και το να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα δεν ήταν αρκετά δύσκολο ήδη»...

_________________________________________________
ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/politics/article/477568/alert-varoufakis-sti-zeit-lathos-i-analusi-soible-gia-ellada/
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_939.html
______________________________________________________

Προσωπικά έχω να πω ένα ! Κάθε κίνηση, κάθε δήλωση είναι παιχνίδι σκακιέρας... και έχει τον λόγο που γίνεται !  
Σ' αυτό βασίζονται και τα ΜΜΕ για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη 
κατά το δοκούν ! 
Γι' αυτό προσοχή ... !!!   Οι επιπόλαιες σκέψεις κατανοητές αλλά 
ΔΕΝ σημαίνει και...αποδεκτές !
_____
Σ.Κ. 
- See more at: http://filoiypervasi-pireas.blogspot.gr/2015/05/zeit-online.html#sthash.6hxPuZQc.4pMQvd9Z.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: