Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ρωσικός τύπος: «Η Ελλάδα, πολύ πιθανό να αποχωρήσει από την ΕΕ και την ζώνη του ευρώ»

Εκτενή είναι τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου, για μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδος από την ΕΕ. Κυρίως αναφέρεται η άκαμπτη και σκληρή στάση των δανειστών, έναντι μιας χώρας που υποφέρει πραγματικά πέντε  χρόνια τώρα.
Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Ελλάδος θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα σε πτώχευση, σε  έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και, ενδεχομένως εκτός  Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει η δημοσίευση  επικαλούμενη έκθεση της Τράπεζας της  Ελλάδος για την περίοδο 2014-2015.

Η έκθεση της κεντρικής τράπεζας αναφέρει ότι η σύναψη μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους , είναι σημαντική  διότι αποφεύγεται ο άμεσος  κίνδυνος για την ελληνική  οικονομία, μειώνοντας ταυτόχρονα και την αβεβαιότητα, με την  διασφάλιση της προοπτικής μιας  βιώσιμης ανάπτυξης για την Ελλάδα.
Αντίθετα, η αποτυχία των συνομιλιών θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας, η οποία αρχικά θα οδηγήσει σε πτώχευση, και τέλος, στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και κατά πάσα πιθανότητα και εκτός  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα,  η κρίση χρέους στην χώρα μας θα αυξηθεί σε μια ανεξέλεγκτη κρίση με υψηλούς κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η χώρα μας όντως ευρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων 75 χρόνων . Η οικονομία μιας χώρας επηρεάζει την ίδια την υπόσταση της χώρας, αυτό είναι απολύτως κατανοητό από όλους. Αυτό που δεν είναι κατανοητό όμως είναι ότι πόσοι  μας οδήγησαν σε αυτόν τον « γκρεμό», και εάν όλοι αυτοί θα οδηγηθούν κάποτε στην ελληνική δικαιοσύνη, όπως έγινε ορθώς μετά την τραγωδία της Κύπρου το 1974 με τους Έλληνες δικτάτορες. Πάρα πολλοί Έλληνες πολιτικοί ευρίσκονται στο « απυρόβλητο» και είναι αυτοί οι οποίοι « έριξαν» την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Το ίδιο «λάθος» έκαναν βέβαια  και χώρες σαν την Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και την Γαλλία. Αυτό το «λάθος» θα αποβεί  για αυτές τις χώρες πιθανότατα μοιραίο, όπως και  για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση, η οποία ήδη ευρίσκεται σε τροχιά « αποσύνθεσης» και « διάλυσης». Στην θέση της θα δημιουργηθεί μία ένωση των « Βόρειων χωρών» , ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα « δημιουργήσουν» την Μεσογειακή Ένωση , σύμφωνα με πλάνα που έχουν εκπονηθεί από τα « ίδια κεφάλια» εδώ και πολλά -πολλά χρόνια.!


Πηγή: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: