Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Αιφνιδιαστική άσκηση αποτροπής τουρκικής «εισβολής» σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Πρίν απο λίγη ώρα δόθηκε εντολή για τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικής άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 3/15″ με σενάριο.
αποτροπής καταλήψης εθνικούς εδάφους από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα νησιά του κεντρικού και του ανατολικού Αιγαίου. Στην άσκηση συμμετέχουν εδικές δυνάμεις, οι οποίες μεταφέρονται με μεταγωγικά ελικόπτερα υπό την κάλυψη μαχητικών αεροσκαφών, ενώ ενεργοποιήθηκε το σύνολο της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας και συνδράμουν και τα αεροδκάφη έγκαιρης προειδοποίησης.

Η κινητοποίηση αυτή της δύναμης «Δέλτα» συνδέεται σαφώς με τις τουρκικές εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο, οι οποίες σαφώς δεν είναι θετικές για την Ελλάδα και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει ένταση στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου. Με εντολή λοιπόν του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πραγαματοποιείται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο «Πυρπολητής»
Συγκεριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 9ης Ιουνίου 2015, με εντολή του κ.ΥΕΘΑ και κατόπιν εισηγήσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο άσκησης «Πυρπολητής 3/15» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης («Δ») με σκοπό τη διεξαγωγή επιχειρήσεων:
– Αποτροπής κατάληψης εθνικού εδάφους
– Προσβολής εχθρικών χερσαίων δυνάμεων
– Έρευνας – Διάσωσης Μάχης
– Εξασφάλισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας
Οι ανωτέρω επιχειρήσεις θα διεξαχθούν μέσω, ενεργοποίησης αεροπορικών δυνάμεων, ανάπτυξης τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων και συνέργειας με τοπικές δυνάμεις αμέσου επεμβάσεως
Στην άσκηση μετέχουν μαχητικά α/φη, ΑΣΕΠΕ και Ε/Π της ΠΑ και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων και πραγματοποιείται σε περιοχές (νήσους) του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.
Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε το Σύστημα Αεράμυνας της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας.


Πηγή: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: