Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ο Πανούσης «ξαναχτυπά»: Τι πάει να πει αριστερή αστυνομία; Που ζουν στη Β.Κορέα;

Ο Πανούσης «ξαναχτυπά»: Τι πάει να πει αριστερή αστυνομία; Που ζουν στη Β.Κορέα; - MediaΛάβρος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά όλων όσων δημιουργούν ιδεολογήματα και στηρίζονται σε αυτά, χωρίς να έχουν διασταυρώσει τα στοιχεία τους, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real.
Χαρακτηριστικά, ερωτηθείς γιατί τα βάζει μαζί του μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά «διότι τα στοιχεία που επικαλούνται ως αρνητικά είναι στοιχεία που δεν διασταύρωσαν, δεν ρώτησαν και στηρίζονται σε κάποια ιδεολογήματα, βασικό των οποίων είναι ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται όταν έχεις μια λαϊκή κυβέρνηση, όταν έχεις “λαϊκό κίνημα”- όπως το εννοούν.
..σαν δηλαδή στις 25 Ιανουαρίου να έχει γίνει μια λαϊκή επανάσταση όπου τα διάφορα μορφώματα, οι επιτροπές αγώνα κλπ πήραν την εξουσία...είναι μια αντίληψη που μοιάζει να αγνοεί τις θεσμικές λειτουργίες, ότι υπάρχει ένα δικαστήριο, υπάρχει μια Αστυνομία, μια δημόσια διοίκηση, ένας Στρατός» αναφέρει σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «θεωρούν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο σε ένα καπιταλιστικό καθεστώς σε μια δεξιά κυβέρνηση και δεν υπάρχουν σε μια χώρα που έχει κυβερνώσα Αριστερά».
Σχετικά με το αν αυτή η αντίφαση λυθεί, απαντά ότι «δεν θα μπορέσει αλλιώς να κυβερνήσει ο Τσίπρας. Είχα πει πριν από τέσσερα- πέντε χρόνια, κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης- ακόμα ο Τσίπρας ήταν αντιπολίτευση- ότι η επόμενη βόμβα των αντιεξουσιαστών θα μπει στο σπίτι του. Και το εννοώ ακόμα. Ότι όλοι αυτοί οι τύποι- οι οποίοι έχουν διάφορα στοιχεία εγκληματοειδή, λούμπεν κλπ, που καλύπτονται πίσω από διάφορες ετικέτες μορφωμάτων χωρίς όνομα- τη στιγμή που θα δουν ότι “προδίδονται” ή δεν τους ακολουθεί η κυβερνητική γραμμή, θα αντιδράσουν βίαια. Συνεπώς αν δεν κόψει πρώτος ο Τσίπρας το κομμάτι που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει συνθήκες σηψαιμίας».
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι αντιεξουσιαστές και οι καταληψίες «αναδιπλώνονται για να αντεπιτεθούν», ενώ εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για να φορά πολιτικά ρούχα και καταφέρεται εναντίον της σχετικής ανακοίνωσης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάπου στέλνουν ένα μήνυμα...Λένε οι αντιεξουσιαστές “όταν μπήκαμε στα Προπύλαια, μεγάλη νίκη του κινήματος, να διώξουμε τον Πανούση”. Λένε οι τύποι που εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες, οι δουλέμποροι, “σε τέσσερις μήνες θα έχουμε διώξει τον Πανούση εσωκομματικά”- αυτά είναι καταγεγραμμένα, δεν έχουν βγει από το μυαλό μου. Βγαίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές και επιβεβαιώνει και λέει να φύγει ο Πανούσης, Βγαίνει δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μια αφίσα στα Εξάρχεια με εμένα φωτογραφία και γράφει “κοίτα πώς άλλαξε ο Δένδιας”. Και μετά βγαίνει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνεται κανείς μια χρονική και πολιτική συγγένεια».
Ο κ. Πανούσης εμμένει στο ζήτημα της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «μου έκανε μια ανάλυση ότι η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία- δεν έχω καμιά αμφιβολία εγώ γι'αυτό. Με τις τελευταίες όμως λέξεις ότι “αυτοκλήτως προχωράω στην αναμόρφωση του πολιτεύματος” είναι σαν να λέει ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται, εγώ είμαι υπεύθυνος της αστυνομοκρατίας και αυτή θέλει να προστατεύσει τη δημοκρατία από την Αστυνομία. Δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να φύγει η Αστυνομία... με αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου κάπου έδωσε μια αναφορά. Και θέλει λίγο προσοχή». Επίσης, προτείνει συμφωνία για το είδος του πολιτεύματος: «Έχουμε Σύνταγμα. Έχουμε νόμους. Έχουμε θεσμούς. Τα κινήματα βοηθούν σε αυτά. Ούτε κυβερνούν αντιπολιτευτικά, ούτε λειτουργούν αντικοινωνικά στο όνομα της απόλυτης και ανεξέλεγκτης ελευθερίας του οποιουδήποτε».
Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός θέτει ζήτημα συνεννόησης σχετικά με το τι σημαίνει «να κυβερνάς αριστερά»: «Τι πάει να πει αριστερή Δικαιοσύνη; Τι πάει να πει αριστερή Αστυνομία; Τι πάει να πει αριστερό πανεπιστήμιο; Πού ζουν αυτοί; Στη Βόρεια Κορέα;». Αναφερόμενος σε όσους θεωρούν τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ «εχθρούς», διερωτάται: «Είμαστε σε μια σοβιετική χώρα όπου υπάρχει ένα κόμμα που συλλαμβάνονται και ανακρίνονται; Πού ζούμε; Δεν ζούμε με τους θεσμούς;».
«Η θεωρία ότι όλοι είναι εχθροί μας είναι φοβική θεωρία, είναι αμήχανη θεωρία, θεωρία εσωτερικής ανασφάλειας του 36%-ποιο 36%; Το 6%, γιατί το 30% είναι διάφοροι απογοητευμένοι που πήγαν και ψήφισαν. Το 36% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαροί. Το 64% είναι εχθροί. Τα μίντια, η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία, όλοι είναι εχθροί. Αυτά να τελειώνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: