Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις: Κινητικότητα Πρωθυπουργού για λύση χωρίς το ΔΝΤ

Ραγδαίες εξελίξεις: Κινητικότητα Πρωθυπουργού για λύση χωρίς το ΔΝΤΚαι ξαφνικά κάτι φαίνεται ότι αλλάζει σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr από υψηλότατο Αξιωματούχο, φαίνεται ότι μέσα στην ημέρα θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις.
Από το πρωί σήμερα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αλλεπάλληλες επαφές σε όλα τα επίπεδα. Οι επαφές αυτές στόχο έχουν την επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής λύσης, κάτι που πολύ απλά σημαίνει λύση από την Ευρώπη, χωρίς εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προβλέπουν την έξοδο του ΔΝΤ από το προτεινόμενο πρόγραμμα στήριξης.
  • Η δομή της προς εξέλιξη συμφωνία περιλαμβάνει:
  • Λήξη του προγράμματος του EFSF
  • Τριετές πρόγραμμα από τον ESM
  • Δεκαετή περίοδο χάριτος, καθώς και άλλες διευκολύνσεις για το χρέος
  • Δημοσιονομικά κοντά στις Ελληνικές θέσεις
  • Αποπληρωμή του ΔΝΤ (και της τρέχουσας σημερινής δόσης)
Η πλευρά των δανειστών φέρεται να ζητά επιστολή από την Ελληνική Κυβέρνηση, που να αφορά στις τράπεζες, την ευρωζώνη, την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, την αναπτυξιακή παρέμβαση και την ανθρωπιστική κρίση.
Το χρονικό όριο που υπάρχει για να σταλεί η επιστολή από την Ελληνική Κυβέρνηση, είναι το αργότερο μέχρι απόψε στις  21.30.
Η εξέλιξη αυτή, αν τελικά επιβεβαιωθεί θα επιφέρει ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό και πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !