Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σαν... κοράκια περιμένουν την πτώχευση οι Έλληνες εφοπλιστές

Σαν... κοράκια περιμένουν την πτώχευση οι Έλληνες εφοπλιστές«ΤΡΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ

Τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται ανηλεή οικονομικό πόλεμο από τα ξένα συμφέροντα που θέλουν να την καθυποτάξουν και να την οδηγήσουν στην πτώχευση, προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση η στάση που κρατά το εφοπλιστικό κεφάλαιο της χώρας μας.

Οι σύγχρονοι Έλληνες εφοπλιστές που αποτελούν τη μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, σε τίποτα δεν θυμίζουν –δυστυχώς για εκείνους, αλλά και για τη χώρα- τη γενιά των προγόνων τους.
Θα περίμενε κανείς, τούτες τις στιγμές που η χώρα βρίσκεται –κυριολεκτικά- ένα βήμα πριν από την οικονομική καταστροφή, να βγουν μπροστά και να θέσουν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης ένα μικρό μέρος των τεράστιων κεφαλαίων που διαχειρίζονται και που στην πλειοψηφία τους τα έχουν... παρκάρει σε τράπεζες και φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Διαπιστώνοντας ότι οι εταίροι μας και το ΔΝΤ εκβιάζουν με συνθήκες πτώχευσης τον ελληνικό λαό, θα ανέμενε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών από τους εφοπλιστές, να συνεισφέρουν εθελοντικά και να κινήσουν μια
διαδικασία που θα τους έκανε συμμέτοχους στην επίλυση του προβλήματος. Πώς; Ζητώντας εκείνοι να πάψει το προκλητικό καθεστώς φορολόγησής τους και να αυξηθούν τα ποσοστά της δικής τους συμμετοχής στα έσοδα του κράτους, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στη διαπραγμάτευση, όπως την επικαλούνται οι δανειστές και να αποφευχθεί το νέο «σφάξιμο» συντάξεων και αύξησης του ΦΠΑ, που θα γονατίσει ακόμα περισσότερο την ελληνική οικογένεια και θα εκτινάξει σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά το δείκτη φτωχοποίησης των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.
Και όμως... Οι σύγχρονοι Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο, απόλυτα αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία και σαν τα... κοράκια να περιμένουν την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας. Ξέρουν, άλλωστε, καλά πως σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων που ζουν σε αυτό τον τόπο, εκείνοι θα έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός Ευρώ και Ευρωζώνης, αφού τα κεφάλαιά τους τα έχουν βγάλει εκτός Ελλάδας.
Σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω, εμφανίζονται επίσημα πλέον, να ζητούν και επιπλέον προνόμια από την ελληνική κυβέρνηση, επιλέγοντας με τη στάση τους να «εκβιάσουν» ουσιαστικά την αποφυγή της άρσης των ήδη υπαρχόντων. Διότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την πρόθεση να αποκαταστήσει μέρος των αδικιών έναντι των υπολοίπων πολιτών και να κόψει την προνομιακή και... εθελοντική φορολόγηση των
εφοπλιστών. Εκείνοι, πάντως, επιμένουν αποδεικνύοντας πως αποτελούν «ξένο σώμα» στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, στην περαιτέρω διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρετανία: Μέτρα κατά της φοροαποφυγής-Στο στόχαστρο και οι εφοπλιστές

Βρετανία: Μέτρα κατά της φοροαποφυγής-Στο στόχαστρο και οι εφοπλιστές

Ποιος είναι ο πραγματικός τους στόχος; Σε τι αποσκοπεί η στάση που τηρούν διαχρονικά οι σύγχρονοι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι εμφανίζονται να τζογάρουν δίχως τέλος στην άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή; Και καρτερικά... περιμένουν να συμβεί το μοιραίο, ώστε να «επιστρέψουν» στην Ελλάδα τα δισεκατομμύρια των καταθέσεών τους που τώρα διατηρούν σε τράπεζες του εξωτερικού και να αγοράσουν τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές.
Αυτό είναι που θα γράψει η ιστορία ως... συνεισφορά των εφοπλιστών στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού έθνους. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες για την... ελίτ των συμπατριωτών μας που εμφανίζονται και... αδικημένοι!
Ήδη, τρίζουν τα κόκκαλα του Ωνάση και του Νιάρχου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: