Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Γιούνκερ. Καληνύχτα σας

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Γιούνκερ. Καληνύχτα σαςΈχοντας πάρει το κατάλληλο ύφος και τον απαραίτητο δραματικό τόνο στη φωνή, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, σε διάφορες γλώσσες προχώρησε σε μια ωμή παρέμβαση στο εσωτερικά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα τι άλλο; Την… Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Τι μας είπε λοιπόν ο κ. Γιούνκερ.
Μας είπε ότι πρέπει να υπάρχει «ενάρετος διάλογος και σεβασμός». Δηλαδή εμείς θα πρέπει να κάνουμε διάλογο, να δείχνουμε σεβασμό και αυτοί να αποφασίζουν. Μάλιστα. Ωραίος διάλογος. Ωραίος σεβασμός.

Μας είπε ότι «δεν πρόκειται για παιχνίδι πόκερ». Γιατί το είπε σε μας; Ας το έλεγε στον κ. Τουσκ, που στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό «The game is over».
Δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο «απογοητευμένος», καθώς και ότι αισθάνεται «προδομένος». Αλήθεια. Ο Ελληνικός λαός πως πρέπει να νοιώθει άραγε κ. Γιούνκερ, αν εσείς είστε «απογοητευμένος» και «προδομένος»;
Μας είπε επίσης ότι «δεν αξίζει αυτή η επικριτική στάση ούτε σε μένα, ούτε στον κ. Ντάισεμπλουμ». Να σας ζητήσουμε συγνώμη τότε και να σας δώσουμε και συγχαρητήρια…
Ως συνήθως μίλησε για τα φιλελληνικά του αισθήματα λέγοντας ότι «κατά κάποιο τρόπο ο Ελληνικός λαός είναι πολύ προσφιλής σε μένα». Μόνο που αγαπητέ κ. Γιούνκερ, φιλέλληνας δεν είναι όποιος αγαπάει το ούζο και τη ρετσίνα. Για να είσαι φιλέλληνας υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις στο εγχειρίδιο.
Μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν ότι έχει «διερευνήσει όλες τις λύσεις για το συμφέρον του Ελληνικού λαού». Και που καταλήξατε κ. Γιούνκερ; Ότι «προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού» είναι να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση, να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά, να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%, να, να, να…
Μας είπε επίσης ότι η πρότασή τους είναι «μια δίκαιη δέσμη μέτρων». Αλήθεια η αντιπολίτευση τι λέει για αυτό;
Ακούσαμε ακόμη ότι «ο Κ. Ντάισεμπλουμ έκανε άριστη δουλειά». Καμία αντίρρηση, αν αυτό το έλεγε ο κ. Σόιμπλε. Στην περίπτωσή μας η «άριστη δουλειά» έγινε εις βάρος της συμφωνίας, εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Και κάπου εκεί ο κ. Γιούνκερ μας έδειξε το δρόμο. «Θα ήθελα από τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ, ανεξάρτητα από το ερώτημα», είπε με δραματικό ύφος. Μάλιστα κ. Πρόεδρε. Ότι πείτε εσείς. Ξεχάσατε μόνο να μας πείτε, ότι ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουμε, εσείς θα κάνετε αυτό που σας βολεύει για την …ενωμένη και αλληλέγγυα Ευρώπη, όπως ακριβώς έγινε και με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.
Και η κορύφωση. «Οι Έλληνες δεν πρέπει να αυτοκτονήσουν…». Αυτή την πρόταση δεν την ολοκλήρωσε ο κ. Γιούνκερ. Η πλήρης πρόταση μάλλον είναι «Οι Έλληνες δεν πρέπει να αυτοκτονήσουν, γιατί έτσι δεν θα μπορούμε να τους σκοτώσουμε εμείς»!
Επί 40 λεπτά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ προσπάθησε να μας πείσει για το πόσο καλό είναι το πρόγραμμα που μας δίνει και πόσο καλό θα μας κάνει. Μπορεί να είναι και έτσι. Ας μας επιτρέψει όμως να το κρίνουμε εμείς αυτό με την ψήφο μας την ερχόμενη Κυριακή και ας μας δώσει το δικαίωμα να αποφασίσουμε μόνοι μας. Μεγάλοι άνθρωποι είναι όσοι ψηφίζουν, δεν χρειάζονται τη γνώμη, ούτε τη δική του ούτε των Ευρωπαίων συνομιλητών του.
Τι δεν κατάλαβε κ. Γιούνκερ. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε ως όνειρό του, «την ενωμένη Ευρώπη», το τορπιλίζει και αυτός όλο αυτό το διάστημα και σήμερα το κατέστρεψε. Η σημερινή του στάση θα τον στιγματίσει, γιατί επί προεδρίας του ξεκινά το ξήλωμα του πουλόβερ. Ξεκινά το ξήλωμα της Ευρώπης (τους).
Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Γιούνκερ. Καληνύχτα σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: