Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο ΜΙΣΗΤΟΣ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

            Αντίθετα με τον Αθηναϊκό Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο των μεγαλο-νταβατζήδων του ελληνικού λαού που έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχο και την επιρροή τους, τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της παραπληροφόρησης και της διασποράς τρομοκρατικών διλημμάτων, υπάρχουν ορισμένες εφημερίδες της περιφέρειας από όπου ενημερώνεται ο αναγνώστης με πραγματικά γεγονότα και αντλεί σοβαρές ειδήσεις!!

            Έτσι, από μια εφημερίδα της Περιφέρειας μέσω της διαδικτυακής της έκδοσης, ενημερώθηκα πως στα μέσα του παρελθόντος Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος των Σκοπίων Νεβζάτ Χαλίλι στην πλατεία Σκεντέρμπεη (εθνικός ήρωας της Αλβανίας, σύμβολο των αγώνων τους για εθνική ενότητα και ανεξαρτησία) ανακήρυξε τη “Δημοκρατία της Ιλλυρίδας”. Στόχος του Χαλίλι η δημιουργία ενός κράτους μέσα στο κράτος της FYROM που θα λειτουργήσει ως κράτος δύο ίσων δημοκρατιών. Έχοντας ως πρότυπο τη Βελγική Ομοσπονδία και για τον λόγο αυτό ήδη ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της FYROM να δοθεί η εντολή στο κοινοβούλιο προκειμένου να ξεκινήσει η ομοσπονδοποίηση της χώρας, σύμφωνα με το παράδειγμα του 1970 και την ομοσπονδοποίηση του Βελγίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πληθυσμός σε αυτό το κομμάτι της FYROM είναι αμιγώς Αλβανικός!!
             Αυτή η τεράστια είδηση για την περιοχή μας, που ως είδηση δημιουργούσε την αίσθηση βραδυφλεγούς βόμβας, αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας. Λες και δεν ήταν είδηση μεγάλου βεληνεκούς σε μια περιοχή όπου δρουν εθνικιστικές αλβανικές ομάδες, τις οποίες όπως και τις ενέργειες του Χαλίλι, τις υποκινεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στο πλαίσιο του άκρατου αλυτρωτισμού του για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας!! Συμπορευόμενη με τα ΜΜΕ και η ελληνική Πολιτεία που εξ όσων γνωρίζω δεν έκανε απολύτως τίποτε, περιμένοντας όπως πάντα, να σκάσει πρώτα η βόμβα και μετά να μας ενημερώσει πως θα προφυλαχθούμε από την έκρηξή της.
            Ωστόσο επιπρόσθετα, την είδηση αυτή έγραψε και η πολύ σπουδαία εφημερίδα που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και της οποίας κατά το παρελθόν πολλές φορές έχω αναδημοσιεύσει θέματά της. Έτσι, σήμερα αναδημοσιεύω από το “Βορειοηπειρωτικό Βήμα” άρθρο με τίτλο: Σχέδια για την “Μεγάλη Αλβανία”: «Οι Αλβανοί των Σκοπίων προχωρούν στην ανακήρυξη της “Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας”, στις περιοχές όπου κατοικεί πληθυσμός αλβανόφωνος. Ανακοίνωσαν ακόμη, ότι σχηματίζουν στρατό και εθνική φρουρά της “νέας” αυτής χώρας, η οποία θα συμμετέχει σε μια συνομοσπονδία, που θα δημιουργηθεί με το κράτος των Σκοπίων. Είναι λοιπόν, ηλίου φαεινότερο, ότι η Αλβανία προχωρεί συνεχώς και ασταμάτητα, με διάφορες μεθοδεύσεις, στο εθνικό τους σχέδιο της μεγάλης Αλβανίας. Φαίνεται, πως κάποια κράτη τις αποφάσεις που λαμβάνονται από μεγάλους Οργανισμούς, τις θεωρούν κουρελόχαρτα. Έτσι, όταν το 1975 ιδρύθηκε ο ΟΑΣΕ, διακηρύχθηκε το απαραβίαστο και αμετάβλητο των Ευρωπαϊκών συνόρων. Εν τούτοις, οι συνοριακές ανακατατάξεις είναι συνεχείς: Κόσσοβο, Κριμαία, Ανατολική Ουκρανία κ.α. έχουν αλλάξει τα σύνορά τους, προς το συμφέρον τους βέβαια, όπως ασφαλώς θα συμβεί και με τη “ Δημοκρατία της Ιλλυρίδας”. Διερωτάται, όμως κανείς, γιατί και η Ελλάδα δεν διεκδικεί ότι της ανήκει, εν προκειμένω τη Βόρειο Ήπειρο; Γιατί τόση αδράνεια και φοβία. Γιατί συνέχεια να γινόμαστε καρπαζοεισπράκτορες;».
            Όπως θα διαπιστώσατε η ακριτική Μητρόπολη, υποκατέστησε τα ΜΜΕ και την Πολιτεία και επιδεικνύει εκείνη την ανησυχία και την ευαισθησία που δεν έχουν εκείνοι (ΜΜΕ και Πολιτεία). Όταν λοιπόν, η Πολιτεία αδρανεί στα αλυτρωτικά σχέδια των γειτόνων μας, τότε εισπράττει και τα χειρότερα. Ως εκ τούτου, η Αλβανία του μισαλλόδοξου Έντι Ράμα, προέβη προ ημερών σε ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε στον Πρέσβη μας στα Τίρανα και με την οποία αμφισβητείται το δικαίωμα της Ελλάδος να πραγματοποιήσει έρευνες για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος. Προτάσσοντας πως, οι Διαπόντιοι Νήσοι στα βόρεια της Κέρκυρας (Οθωνοί, Ερεικούσα, Μαθράκι) δεν δικαιούνται πλήρη επήρεια στην υφαλοκρηπίδα. Δηλαδή, αμφισβητεί ευθέως την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο. Και με πρόσφατες δηλώσεις του, στην συνέντευξη τύπου στα Τίρανα κατά την εκεί επίσκεψη του Σέρβου ομολόγου του Αλεξάντερ Βούτσιτς, μεταξύ των άλλων δήλωσε: “…δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευθούμε το εθνικό συμφέρον της χώρας για χάρη της καλής γειτονίας”.
            Πάντως, έστω και αργά δείχνει να ξυπνά το υπουργείο Εξωτερικών από το λήθαργό του και σκέπτονται από εδώ και πέρα να αντιδράσουν δυναμικά, βάζοντας τέλος στα αλυτρωτικά σχέδια του μισητού Έντι Ράμα, ο οποίος ορέγεται και αλλαγή των συνόρων Ελλάδος – Αλβανίας. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει η τοποθέτηση-εκλογή ως αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου του Σπετίμ Ιντρίζι του εθνικιστικού κόμματος των Τσάμηδων (PDIU). Του κόμματος δηλαδή, που διεκδικεί την Θεσπρωτία – για μένα προσωπικά απηχεί την θέση όλων των κομμάτων της Αλβανίας – προσπαθώντας να εγείρει και να αναθερμάνει ένα ανύπαρκτο ζήτημα!!  
           
            Επίσης, θα πρέπει το υπουργείο Εξωτερικών να αφυπνιστεί από τις εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων που πιστεύουν πως πίσω από “τα αντριλίκια” του Έντι Ράμα κρύβεται η Τουρκία! Και τούτο γιατί, η Άγκυρα διατηρεί άριστες σχέσεις με την Αλβανία – την επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες ο Ερντογάν – και εξυφαίνεται πως επηρεάζει καταλυτικά την σκέψη τους ως προς τη διαχείριση των ζητημάτων τους με την Ελλάδα.
            Συμπερασματικά, ας ξυπνήσουμε σαν Πολιτεία, σαν λαός, γιατί στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!! Και όπου αναμπουμπούλα, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας την τελευταία πενταετία, και λύκος ο ακραίος εθνικισμός των Ράμα, Ερντογάν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: