Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Δύσκολες ώρες για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ - Τι λέει το Μαξίμου για την αποχώρηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας;

Χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους της Ελληνικής πλευράς να αποχωρούν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων...

Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, «παραμένει σημαντική διάσταση απόψεων», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συνάντηση διήρκησε μόνο 45 λεπτά. Πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής έκτακτου EuroWorking Group τη Δευτέρα, αλλά και ότι στο Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου δεν θα συζητηθεί καν το θέμα της Ελλάδας, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις συνομιλίες.

Η Κομισιόν διαμηνύει πως πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της Πέμπτης και τίθεται ως νέο χρονικό περιθώριο η 30η Ιουνίου.

Αποχωρήσαμε γιατί οι δανειστές δεν ηταν έτοιμοι για διαπραγμάτευση, αναφέρει το Μαξίμου. Οι Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος αποχώρησαν από τη διαπραγμάτευση, μετά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις στον ΦΠΑ με επιπλέον μέτρα 3,6 δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: