Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

ΘΡΑΣΥΣ ο Ντάισελμπλουμ: «Ακόμα κι ψηφίσετε ναι, πρέπει να αλλάξετε κυβέρνηση!»

ΘΡΑΣΥΣ ο Ντάισελμπλουμ: «Ακόμα κι ψηφίσετε ναι, πρέπει να αλλάξετε κυβέρνηση!»«Ακόμα και αν ψηφιστεί το "ναι", δεν υπάρχει η αξιοπιστία πως θα εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη να το δεχτεί. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί άμεσα. Δεν δίνεται παράταση στην Ελλάδα - Δεν ξέρω πώς περιμένει η ελληνική κυβέρνηση να επιβιώσει με τέτοιες καταστάσεις. Αν υπάρξει «όχι» η πιθανότητα βελτιωμένης συμφωνίας είναι περιορισμένη. Αν υπάρχει ναι ως απάντηση θα το δούμε. Αλλά θα υπάρχουν προβλήματα για την Αθήνα.
Θέλουμε να εργαστούμε στενά για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της ευρωζώνης. Από την πλευρά μας έχουν σταματήσει οι συζητήσεις. Λυπάμαι βαθειά για τα βήματα που έχει επιλέξει η ελληνική πλευρά. Ακόμη και σε "ναι" το θέμα είναι ποιόν εμπιστευόμαστε και με ποιόν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Εκπνέει το πρόγραμμα την Τρίτη, ετοιμάζουμε μέτρα για την Ελλάδα».
Αυτά δήλωσε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη τύπου στο περιθώριο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

1 σχόλιο:

 1. ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ 2010 ΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΣΑΜΕ???
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ

  Παρουσιάζει ο Ν Βράχος
  Αφιερώνεται σ όλους αυτούς που έχουν την αφέλεια να πιστεύουν την εγκληματική ανευθυνότητα του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" που τόσο επιπόλαια ζητούν κήρυξη χρεοκοπίας.
  - Το Δημόσιο δε θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις, όπως και κάθε άλλη υποχρέωσή του (χρεοστάσιο).
  - Θα κλείσουν περίπου οι μισές επιχειρήσεις.
  Υπολογίζεται ότι η ανεργία θα ξεπεράσει, στην πρώτη φάση, το 60%!
  - Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, φάρμακα, ανταλλακτικά, πρώτες ύλες, καθώς δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές. Θα αναβιώσει η μαύρη αγορά. Υπολογίζουν ότι για ένα κουτί ασπιρίνες θα χρειαζόμαστε ένα ημερομίσθιο!
  - Θα κλείσουν ή θα υπολειτουργούν, στην πρώτη φάση, νοσοκομεία και σχολεία, δημόσια μεταφορικά μέσα.
  - Θα δεσμευτούν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών και θα αποδίδονται
  σταδιακά π.χ. 1000 Ε ανά εβδομάδα.
  -Θα καθοριστεί νέα ισοτιμία ευρώ- δραχμής π.χ 1Ε= 700δρχ. ή, κατ άλλους ακόμα και 1Ε=1.200 ή και 1.500δρχ.
  - Θα είμαστε ουσιαστικά χωρίς εθνική ασφάλεια, αφού τα καύσιμα και τα ανταλλακτικά θα πληρώνονται πανάκριβα. ΧΑΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΕΙΝΑ, ΦΟΒΟΣ.
  Όλοι, ακόμα και υπουργοί, διαφωνούν με τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, διαχειρίζεται πρωτόγνωρο φαινόμενο, με εσωτερικά κυρίως αλλά και εξωτερικά αίτια.
  Ας προσέξουμε.
  Μη παρασυρόμαστε από προβοκάτορες ή αφελείς.
  Οι μόνοι ωφελημένοι από μία χρεοκοπία θα είναι αυτοί που θα εισάγουν κεφάλαια και με την νέα ισοτιμία θα μας αγοράσουν με το ένα τρίτο ή και λιγότερο των σημερινών τιμών!
  Αν γυρίσουμε στη δραχμή που ακούω να προπαγανδίζουν κάποιοι, καθώς θέλουν να λέγονται μεγάλοι οικονομολόγοι, το αποτέλεσμα θα είναι: πανάκριβα βιομηχανικά προϊόντα ( ηλεκτρονικά ηλεκτρικά βιομηχανικά, στρατιωτικοί εξοπλισμοί για την άμυνα μας, εξοπλισμοί για τα νοσοκομεία μας φάρμακα, καύσιμα, ότι είδους ανταλλακτικό για τις συγκοινωνίες , λιπάσματα για την γεωργία μας και πολλά άλλα .
  Δάνεια για επιχειρήσεις και στεγαστικά, δεν θα δίνονται εύκολα, γιατί θα είναι όπως πριν την ΟΝΕ που έπρεπε να είχες το μισό σε καταθέσεις, και με επιτόκιο πάνω από 20%!!!...
  Τα προϊόντα μας όπως θα γίνουν πάμφθηνα, θα έχει ως αποτέλεσμα, να δουλεύουμε μεν, θα κάνουμε εξαγωγές, μως όπως θα γίνουν φτηνά, δεν θα μπορούμε να εισάγουμε τα ξένα προϊόντα που θα έχουμε ανάγκη για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας!!!
  Με λίγα λόγια…
  Aν δεν καταστραφούμε μόνοι μας, προβλέπω να γυρίσουμε στην δεκαετία του πενήντα, κι αν τυχόν γίνει αναρχία, θα πάθουμε ότι στην κατοχή, με ρημαγμένα σουπερ μάρκετ, και ότι άλλα καταστήματα βρει ο όχλος, κάνοντας πλιάτσικο για να τα ρημάξει!!!
  Και αυτά τα γράφω όχι για να σας τρομάξω , αλλά επειδή η φύση του ανθρώπου έρπει προς το κακό!!!
  Γι αυτό και η θεωρία του Μαρξ , ακυρώθηκε από μόνη της!!!...
  Δεν είμαστε αγγελικά πλασμένοι, για να πρυτανέψει η λογική, και μες τον πανικό που θα ξεσπάσει, όπως θα γίνουμε όχλος θα φαγωθούμε μόνοι μας , αν πρωτύτερα δεν μας φάνε οι αλβανοί, και οι κάθε καρυδιάς καρύδι , που έχει μπει λαθραία στη χώρα μας!
  Σας Τρόμαξα… έ;;;‼!...
  Και όμως μπορεί εύκολα να γίνουν όλα αυτά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !